icon

Kedy začať s nákupom výbavy pre dieťa?

12. feb 2025

Ahojte, kedy ste začali kupovať výbavu pre deti? Nemyslím len kočiar, ale aj napr. autosedačku, zariadenie do izby (komoda, prebalovací pult), detskú kozmetiku, posielku, monitor dychu, atď.? Nechcem kupovať veľmi skoro, na druhej strane lepšie postupne, ako všetko naraz - čo sa týka financií. A najmä, niektoré veci, ktoré mám vybraté sú napr. teraz vo výhodnej cene. Ďakujem 🙂

sisska96
12. feb 2025

Noooo my sme začali v 4 mesiaci :D

euka210
12. feb 2025

Od 6.mes

januska12323
12. feb 2025

Kedy chceš

ivik4
12. feb 2025

7mesiac

laura304
12. feb 2025

My sme zacali vybavicku kupovat postupne po ukonceni prveho trimestra. Najprv kocik, potom kazdy mesiac postupne nejake oblecko. V piatom/siestom mesiaci sme kupili postielku, prebalovaci pultik. Na zaciatku siedmeho mesiaca sme kupili vajicko. Aktualne som v 30 tyzdni a mam uz takmer vsetko okrem kamerky a monitoru dychu a par drobnosti. Ja som nastastie v poriadku, ale kamoska musela od siesteho mesiaca lezat doma cize ona velmi ocenila, ze vybavicku zacala kupovat skor a potom z domu iba doobjednavala uz nejake drobnosti.

lucia13022023
12. feb 2025

Začala som po morfologickom sone. Neviem prečo, ale akonáhle som mala po a všetko bolo v poriadku, moja hlava vytesnila, že by sa mohlo stať niečo zlé. Čiže okolo toho 20tt.

katica06
12. feb 2025

Kočík v 7mes, sedačku tesne pred pôrodom, postieľku mala moju, komodu, prebalovací pult ani ďalšie čo si vymenovala som vôbec nekupovali. Detskú kozmetiku sme dostali darom ale pre novorodencov netreba vykúpiť celú drogériu,stačí čistá voda.

autor
12. feb 2025

Ďakujem vám za odpovede 🙂 ešte by som sa chcela spýtať dve veci, ak by ste vedeli cca odahnúť, koľko vás vyšla celá základná výbava?
A druhá, mám posieľku (nebudem ju posúvať ďalej, “posúva” sa v rodine), avšak nemá kolieska. Chcela by som s kolieskami na presúvanie v dome (dolné poschodie), s tým, že tú bez koliesok budem mať pri posteli. Druhá by bola na denné spánky, je to rozumné? Lebo som sa stretla skôr s názormi, že načo dve postielky.. ale bolo by mi to praktickejšie na presúvanie a teda najmä na deň. 🙂

eternity24
12. feb 2025

Kedy chceš. Darmo ti tu bude niekto hovoriť, že máš kupovať postupne, keď si ty presvedčená napr. že to prinesie smolu resp. je príliš skoro. Ja som začala asi od 3 mesiaca.

eternity24
12. feb 2025

Dve postieľky sú zbytočnosť. Kup si pestúnku a jed budeš dole a dieta bude spat hore, budeš ho vidieť/pocut a aj menej ho vyrušovať.

rk123
12. feb 2025

ja asi od 8 mesiaca, vobec sa mi nechcelo tieto veci skladovat doma.

lucia13022023
12. feb 2025

Ja som mala dve postielky a co ja viem... Áno, je to zbytočnosť :D. Presne, kúp kameru, babo nechaj spať hore a ty si kľudne rob dole veci, stále ho budeš mat pod dozorom. A na kolieskach postieľka není dobra, apson u nás nie. Malý sa začal stavať v 5m v postieľke a celé zle keď boa na kolieskach

lilli110
12. feb 2025

Ja som takto nejak januar/februar min.rok zacala. Rodila som v aprili. Ale napr.jedny body pre radost, malicke ponozky...a obcas takuto nejaku drobnost som kupula aj skor. Ale to ozaj bolo skor pre potesenie. Presne tieto "vacsie" polozky kocik a autosedacku som kupovala v tom januari ako prve. Postielku som objednavala z porodnice, ked nas pustali 😅

autor
12. feb 2025

@eternity24 práveže vôbec takéto veci ja si nepripúšťam, akurát teraz kamarátka, ktorá bola 5-6 m v novembri mi hovorila, že už vtedy mala vybraté také tie väčšie položky a každý ju strašil, že to je ešte skoro atď, tak nekúpila, práve vtedy boli tie black friday zľavy, tak teraz nasratá všetko dokupuje v plnej sume, pričom vie, že vtedy by aj dosť ušetrila. Pretože vie, koľko stálo vtedy, koľko teraz.. 🙂 preto ma to aj zaujímalo, ďakujem za odpoveď 🙂

michaela789
12. feb 2025

Dve postieľky ti budú len zavadzať. Tiež máme poschodie a keď spí dieťa hore, je na kamere. Dole spí v kočíku alebo v nosiči... ale väčšinou je aj tak na tej kamere a spí hore sám.
Ostatnú výbavu si ani nepamätám už, keďže už máme tretie a dedia si to jeden po druhom. Ale myslím, že prvý bol kočík v cca 6.mesiaci a potom postupne komoda, skriňa, postieľka,... Skôr to určite nebolo.

autor
12. feb 2025

@lucia13022023 faaaakt? Panebože, vidíš, toto je niečo, čo by mi ani nenapadlo. 😁 lebo všetci dosť chvália tie postielky na kolieskach..

lucia13022023
12. feb 2025

Ani mňa 🤣 preto som tu postieľku mala... Ale na všetko prídeš časom, za pochodu. Ono co nemuselo vyhovovať mne, môže tebe. Ja si napríklad neviem vynachváliť stoličku na kŕmenie na kolieskach, kamoška mala, mali ju mesiac a predali ju a kúpili druhu. Vraj najhoršia vec aká môže byť 🤣 a ja si neviem predstaviť bez nej život (berte to s nadhľadom pls)

autor
12. feb 2025

A baby, také tie ležadlá v štyle babybjorn je blbosť? Alebo? Mne príde, že je to nevhodné, aby tam to bábo spalo, ale vraj je to aj na spanie.

autor
12. feb 2025

@lucia13022023 jasné, rozumiem 🙂 tak asi to vyriešim tak, že budeme používať bez koliesok, a ak by nevyhovovala, tak najmenej potom dokúpiť s kolieskami..

lenkakravcova
12. feb 2025

Postieľka na kolieskach je zbytočná.
Ale čo je podstatné je to, aby sa dala odobrať na postieľke bočnica. Aby si si ju vedela priložiť k posteli a nemusela v nosí behať hore dole po izbe. 🙂
Stačí aj takáto: https://www.bestbaby.sk/p/detska-postielka-k-po... (kolieska som odobrala)

Čo sa týka ceny výbavičky ja som kupovala:
- postieľka plus matrac 90€
- klinovy vankúš asi 20€
- monitor dychu 70€
- kamera pestúnka asi 100€
- hojdačka z druhej ruky asi 50€
- kočík z druhej ruky trojkombinacia športového terénneho Jane pro Slalom po 2 deťoch, za 150€ (a žije stále už sa teší na naše 4.dieta a aj všetky tie veci vyššie 🙂 čiže kľudne kúp aj z bazarika ak niečo nájdeš po 1 dieťati).
- oblečenie to nepíšem sumu lebo neviem.. a neviem sa v tom veľmi krotiť 😅 a hračky tiež nie, to nepamätám už koľko som kúpila ale väčšinu sme dostali
- pár fľašiek, cumlíky, prvé plienky a odsávačka Avent asi 120€

katusik456
12. feb 2025

Nie je to celkom blbosť ale na spánok by som to nepoužívala. Také lehátku veľmi uľahčí prácu len bábätko ta vidí samozrejme keď je maličké ke to zbytočne ale ja som sa nechala prehovoriť a mame ingeunity lehátko aj hojdá aj sa tam trošku pohra a som rada keď varím vidím ma, ranajkujě tak že ho tam dám nie ke tam extra dlho lebo už je veľa na podložke na brušku ma teraz 6m. Keď mal ale 3-4 to bolo náročné lebo už chcel vidieť, sle nie vždy sa dalo na rukách ho nosiť. Postielka klasika drevená pri posteli, žiadna na kolieskach podľa mňa zbytočne. Mame kameru a tam večer zapínam aby som ho videla. Cez deň vôbec nezapínam. Všetko sme kupovali tak sby som bola kľudne a teraz 8-9 m som už nič neriešila všetko sme mali kúpené. Tie lehátka inak nemusí to byt len bjorn sú aj iné podobne na ten princíp

malaopicka
12. feb 2025

Začala som po prvom veľkom sone a prichystané sme boli od cca 20tt. Chvalabohu, lebo som od 25tt bola hospitalizovaná a musela som ležať. Čiže čím skôr, tým lepšie za mňa. Výbava stala veľa, to nejdem písať, ale určite sa dá omnoho lacnejšie, ak máš aj os koho podediť alebo kúpiš z druhej ruky. Postielky sme mali od začiatku tri, všetky využívané. Jedna v malého izbe, jedna na kolieskach sa využila asi prvé 3 mesiace a máme aj cestovnú, tá je u rodičov. Mali sme aj ležadlo, ale nie babybjorn (absolútne ma neoslovilo, skúšala som), mali sme ergobaby a využívali sme aj na prvé prikrmy.

00momo
13. feb 2025

My sme začali postupne od 4 mesiaca. Oblečenie postupne čo mi padlo do oka som kúpila 1-2 veci. Komoda s prebaľovacia okolo 7-8 mesiaca aj kočiar. Vajíčko velké a kvalitně v 6mesiaci mali na neho akciu.