Klasické topánky verzus barefoot na prvé kroky

18. mar 2021

Zdravím.
Dcérka už približne mesiac chodí okolo nábytku, tak som sa dnes rozhodla, že niečo pogúúúglim, aby som bola pripravená, keď príde čas na topánky. Momentálne však ešte veľa štvornožkuje aj napriek chôdzi, preto nosí len ponožky s ďobkami alebo je bosá.
Na začiatku som bola rozhodnutá pre klasické topánky, keď som si čo to prečítala o bf, tak som sa naklonila k nim, ale... 🤦‍♀️. Našla som názory, že na úplne rovnej podlahe jednoznačne klasické topánky, na kamienkoch, tráve, piesku bf. A teda som na začiatku. Myslela som, že teraz na jar/leto/jeseň budem kupovať bf a na zimu sa znovu rozhodnem.
Akou cestou ste sa vybrali vy? Pre a proti?
Klasické topánky alebo barefoot na prvé kroky? A na neskôr? Veď keď bude staršia, iste jej aj niekto kúpi topánky, napríklad?

slecnabe
18. mar 2021

za mňa barefoot už len kvôli tomuto

andreatytler
18. mar 2021

Podla mna barefoot. Hlavne su prijemnejsie pre dieta a lepsie sa im v tom chodi a udrziava rovnovaha, co je podla mna dolecite pri tych prvych krokoch.
Tak male dieta zase toho az tak vela nenachodi, ze by si sa musela bat ze sa mu noha znici na rovnom podklade.

jaroe
8. apr 2021

BF určite, ono aj keď su klasické topánocky pre tak malé deti väčšinou dosť široké, ten lepší kontakt so zemou/podlahou je dôležitý.