Koľko vás vyšla výbavička pre bábätko?
Baby koľko vás vyšla dokopy celá výbava pre babatko? ( postielka, oblečko, hračky a spol). 🙂
Základná výbava cca 3000€
no súhlasím s @zabka1124. my napríklad nemáme od koho podediť nakoľko mm aj ja sme jedináčikovia a čo máme sesterky a bratrancov tak majú deti 9+ takže to už neskladujú.
ale svokrovci nam veľa pokúpili a samozrejme, nerátala som ešte eci pre mňa - 2x nočna kosela, 1x pyzamo, atd.. takže sa to nazbiera.
tiež som niečo kúpila v bazáriku ale nebola som spokojná stav nesúhlasil s tým čo bolo uvedené takže si už kupujem nové /chceme druhé/
zeny klobud dole pred vami. Nas vysla detska izba kde bola skrina, prebalovaci pult, postielka, k tomu veci do postielky, madrac, baldachyn, pradlo, molton adt 1800 euro, kocik 800 euro, no a oblecenie plus hracky, tak toho sme vela sice nekupovali ale tiez cca 200 euro ten zaklad, flasky a veci na kojenie plus plienky na zaciatok, detska kozmetika dalsich 200 euro
ked sa narodil starsi syn, tak to manzel pocital a bolo to 90.000Sk s kocarom a vsetkym
fúha ked to tak čítam tak sa až hambím napísať že nás vyšla výbava možno tak do 400 éčok 😝 Ale my sme postielku dostali /dokúpili sme len matrac za nejakých 40/, vajíčko sme mali požičané, aj kopu oblečenia, dupačiek a tak /niektoré sme ani nestihli ani raz obliecť čo z nich hneď vyrástol/, vysielačky, preb.pult, pavúka, hracie deky a podobné vymoženosti sme nemali /ani nám nechýbali/, vlastne jediná väčšia položka keď tak rozmýšlam bol kočík - cca 200 eur+nejaké to oblečko aby mal aj čosi nové, fusak, flašky /využili sme až neskor, dosť dlho sme kojili/, plienky, obliečky do postielky+vankúš a paplonik, samozrejme nejaká drogeška ale takéto veci sme kupovali potom už za pochodu. Inak pri ďalšom dietku by som zvolila skor tento postup, mne napr.malý nikdy neobsedel-neobležal v takých tých lehátkach pre miminá a pod. takže som bola nakoniec rada že som v obchodoch nepodlahla nátlaku predavačiek vykúpiť celý obchod-nakoniec by mi vela vecí ležalo niekde zahrabaných a nevyužitých, vela závisí od povahy už tak malinkého dieťatka čo pri ňom človek využije
No, baby, na pobavenie: kočiar aj s vajíčkom 100 z bazáriku, postieľka od švagrinej, oblečko po starších chalanoch (jedno nové do pôrodnice 😉 ) a už mi nič iné nenapadá 🙂 .
Jáj, ešte som zabudla - prebaľovací pult je deka obalená bielou plachtičkou na nepoužívanom stole. To len tak na okraj, aby ste sa nehanbili, že ste málo minuli 😀 .
@josenka my sme tiež malý zdediť takýto preb.pult /stol/ po synovcovi, len kým sme sa k nemu dostali-malý mal cca 4mesiace tak sa už vedel tak pretáčať a pohybovať že sme si ho ani nevzali lebo by som sa bála že by mi odtial zletel. Inak sme odmalinka fičali s prebalovaním na posteli
@josenka presne tiez som na vybavu minula minimalne bol akurat v rodine baby boom a kratko po sebe sa narodili 3 deti - kratko ale zase tak aby sa dalo dedit cize 80% veci bola zdedena alebo darovana - nekupovali sme ani postielku ani vanicku - z tych velkych veci prakticky nic, len zo par veci na oblecenie a aj to len tie zakladne body, nejake tie dupky a to co sa mi pacilo ale inaksie ak sme minuli na starsie200€ tak prehanam :DDD vyuzili sme fakt maximalne darovane veci a to som este potom cast vratila cast schovala pre druhe dieta - mna by asi drahsie vyslo mat teraz 3tie dieta ako to prve lebo po druhom sa uz vsetkeho zbavujem a davam 🙂
treba urobiť rozpočet a potom to okresať podľa svojich možností, postielku som nekupovala, ale zvyšok som kupovala sama, nemala som nikoho po kom by som dedila, to skor ja som potom davala 🙂 niečo bolo z bazáriku kúpené (lehátko, hrazda) kočík nový a veci tiež, vanička všetko to potrebné a aj nepotrebné 🙂 a vyšlo to cca 1000 euro ( kupovala som postupne od 20 tt )
pridame sa aj my, kedze cakame prve babätko, okrem nejakeho oblecenia od kamosov nemame prakticky nic. takze ak berieme do uvahy zariadit celu izbu a veci zakladne /skrina + komoda + postielka..., kociar, monitor, atd./ pocitame ze sa vojdeme niekde okolo 2,5 tis. ci je to malo, alebo vela? kazdy podla svojich moznosti a potrieb. nemyslim ze kupujeme nieco luxusne, su to uplne normalne veci. pravda je ze nejako som zanevrel na polskych vyrobcov - uprednostnujem SK. jedna vec vsak je ista, a teraz to poviem tak ze: svinsky si daju zaplatit za vsetko co sa babätka tyka a urcite to nema zdaleka taku hodnotu 😎
Kocik 100 eur postielka+ vybavicka do nej 200 eur drogeria + aj ta pre mna do porodnice 100 eur oblecko do 200 eur. Prebalovaci sme dostali a vajicko bolo len za 15 eur. Kolotoc nad postielku 60 eur a cumle a flasky okolo 50.eur. Nic sme nepodedili nebolo po kom a co sa dalo bolo z bazara takze do kopy nas to stalo okolo 700.eur ale vsetko a oblecko mame skoro do roka zabezpecene 🙂
no ako tak citam mam sa na co tesit 😀 dufam ze my minieme okolo 500 eur... to bude tak maximum 😀
urcite si nemyslim ze mi treba vybavu pre novorodenca v hodnote 3000 eur 😀 pre boha ved to hadam same aj prebaluje a koji a kupe a oblieka to dieta 😀
a este otazka.. pod pojmom drogeria pre dieta v hodnote aj 100 eur myslite na ake dlhe obdobie a myslite pod tym aj plienky, noznicky na nechtiky kefku a podobne lebo to as mi zda tiez dost vela...
@zuksa napriklad ja som pod tym myslela olejceky, kremiky ,aj plienky na prvy mesiac a aj morsku vodu na cistenie nosteka plus aj na ocicka atd by si sa cudovala ako rychlo to stupa a to fqkt sa snazim setrit kde sa da...a este k tomu kazrg mesiac ide 150 eur prec na um, plienky a niaki drogerku ci nieco pre maleho zo zakladnych veci...
hm ja mam v plane kupit nieco na umyvanie, ak bude treba daky kremik alebo olejcek podla toho akubude mat pokozku, masticku na ritku a dost... ved viac mu netreba co sa tyka kozmetiky...
@zuksa na drogeriu by som az tak velmi neminala dobry sampon na vlasky- proti tym zltym lupienkom co satvori detom na hlavicke, dobry krem na ritku, a telove mlieko, na penu do kupela alebo telovy sampon som na zaciatku nepouzivala vobec. Treba sa pripravit na osetrovanie pupka- alkohol a sterilne gazove stvorce + sterilny fyziologicky roztok v ampulkach na cistenie ociek a to je asi tak vsetko.
Ono pri nakupoch pre dieta zalezi na tom ci sa nechas strhnut tym navalom nadhernych veci co existuju pre deti a co vsetko ti ponukaju lebo v podstate to dieta tie prve mesiace potrebuje fakt minimum - kos na podstavci do spalne a nepotrebujes zariadovat nadhernu vycancanu izbicku ktoru aj tak za 2-3 r mozes znovu prerabat, kadejake srandicky bez ktorych sa zaobides ale ked cakas dieta tak to vsetko pripada ze to potrebujes a nemozes sa bez toho zaobist- vermi da sa zaobist bez vela veci ver mi a nemusia byt ani take drahe
@prasiatko30 no to presne tom mala na mysli ako si napisala.. myslim tu kozmetiku.. ale aj ostatne veci,.... no keby som bola milionarka urcite by som si kupila vsetky tie krasne vecicky ale v podstate si myslim ze novorodenec potrebuje v prvych mesiacoch hlavne maminku a ocinka, mliecko cistu plienku suchu ritku a dobry spanok 😀 nemyslim si ze znacka kocika je pre dieta prvorada ani to ci ma znackove oblecenie a postielku s neviem coho.... no ale podla gusta ziadny disputat 😀
ja to vsetko nemam spocitane ale kocik nas vysiel 100eur,https://www.modrykonik.sk/bazar/kociky/i6lx/kom...
mali sme presne tento kocik,vajicko nas vyslo 10eur z bazaru,nejaka zakladna vybavicka okolo 100eur ale iba take oblecko tak do 6mesiacov,lebo dost vela pokupila aj babka,postielku mi predala teta po sesternici (starka moja ju zaplatila) a bola aj s matracom,85eur sme dali za vybavu do postielky ako baldachyn navlecky ,mantinel a kolotoc vsetko uplne nove,pavuka som kupila od jednej z rodiny za 20eur a predala som ho za 35eur bol to chicco,hracky sme vacsinou podostravali od kazdeho ked sa maly narodil 😉 veci pre maleho uz nekupujem rok a pol,nakolko ich dostavam od muzovho bratranca ma o 2roky starsieho chlapca a muzovej sesternice ta ma 6rocneho, tie veci su jak nove 😉 vzdy su tam aj znackove vecicky.kupujem len botasky,sandalky,papucky a zimne topanky do mesta na doma ma kopu.podla mna je zbytocne tolko penazi vysolit za takake veci co babo bude strasne malo pouzivat.mam teraz vela veci co su neutralne takze mam aj pre druhe babo,kocik som predala za 70eur,este aj moja teta mi dava veci takze toho mam habadej 😀 nic neriesime,v skriniach mame veci uz aj na rok dopredu viem ake vetrovky bude nosit a vsetko 🙂
@zuksa presne ako píšeš, miminku je jedno či má krémik za 2 eurá alebo za 20 väčšinou je ten lacnejší aj tak lepší, naša celá kozmetika do 1 roka bola čistá voda, nožničky, lieh, gázičky, kvapky do nošteka a očí a neskor šamponik a prísada do kúpela od kožnej oilatum. A ešte sudokrém na ritku, toť vše, neviem či to stálo 30 eur dokopy keď rátam aj prvé plienky. Prach na pranie sme používali náš lebo z lovely a iných detských práškov bol najviac vyhádzaný, čo nás velmi skoro pediatrička poučila že vela vecí vyrábaných pre deti je ovela agresívnejších než tie pre nás
no to sa ani neda uz spocitat ale 3000 euro urcite
Ako citam a zasnem co vsetko Su ochtne zeny vyhodit na zbytocbosti a potom pisu do tem prisiel vam uz rodicak.... Ze 3000e OMG. Kocik aj s autosedackou 100e,postielka 40. Oblecenie na prve meaiace do 40+sme samozrejme dostali. Krem na zadok.pletove mlieko,plienky a lieh.
Ako ked ma niekto prijem 6000 nech kludne vyvali aj 3000,ale osobne nevidim dovod a to nie je otazka nasho prijmu ale principu.
@eeffka chapem co pises a urcite mas aj pravdu. Ale napr. ja som postielku za 40 e este nevidela teda okrem bazarov a jednoducho z principu by som pre moje prve dieta nekupila nikdy postielku ani kocik z bazaru. A napriklad madrac do postielky nas tiez stala 250 euro ale je to pre jeho chrbticu ktora sa mu vyvija. Ja do takychto veci radsej zainvestujem. A kocik ano mame za 1000Euro ale je to 3 kombinacia. Myslim ze vela zalezi od toho ake ma clovek priority. Teraz tiez nekupujem drahe kremy alebo neviem ake veci za strasne prachy. Ale zalezalo mi na tom mat kvalitnu izbu a postielku
Každý do "vybavičky" investuje toľko, koľko chce a najmä koľko mu jeho financie dovolia :0)
Kočík sme dostali darom od mojej mami,
Autosedacka,postielka+matrac(plachty,spaci vak)
Flasky som dopredu nekupovala, ani ich nebolo treba:0)
Nejaký základný balíček oblečenia (kupovala som 7xbody;7x dupačky, nejaké svetriky)
Weleda olej, pampers, nozničky, hrebeň,teplomer.
Na nič iné si veru nespominam?
Tak ako to ratam,tak asi cca €500
Tak ja musím tiež kupovať všetko nové lebo čakáme prvé,ale tak niektoré vecičky na oblečenie budem mať po kamarátke za nejaku symbolickú cenu.Kočík a postielku chcem nové,lebo to mi ostane aj pre druhé dieťa.kočík okolo 400 rátam a postielka do 100 aj s hniezdom.a ostatné veci kukám tiež v bazáriku nemusí to byť všetko nové,ako baby monitor,monitor dychu, atd...
@cawes my sme napr. mali novú postielku za 40 e z ikey /síce sme ju dostali ale viem že stála tolko/. Aj nový kočík sme mali tiež trojkombináciu za 200 eur, ani dobré a nové veci nemusia byť vždy drahé, ja myslím že každá maminka čo tu prispela má ako prioritu svoje dieťa, či už do výbavičky zainvestovala ako píšeš tisíce alebo pár stovák. Inak palec hore @eeffka

Ono je to tazke takto povedat,kolko vysla koho vybavicka pre babatko.Ako pisala @zuzik311 nie vsetci maju moznost vsetko zdedit po inych detoch v rodine, niektore veci tiez podla mna treba nove a buduca maminka-ako ja, chcem mat tiez nieco pre babatko nove!!!
My sme kocik kupovali od kamaratky, hlavne kvoli velkej vanicke za 200Eur, ale za 9-12mesiacov(mozno skor) urcite budeme kupovat nejaku spratnu bugynu(asi tak sa to pise)🙂,
-postielka 100eur,
madrac 60eur,
monitor dychu s vysielackami -89eur,
prebalovaci pult s vanickou -85eur,
sklenene flasky-2ks-7eur,
-latkove plienky, nejake oblecenie, deka na hranie- sme dostali na Vianoce,
8dielna suprava do postielky-88eur,
-veci na kupanie, strihanie nechtikov atd. ratam tak do 100eur,
+veci pre mna do porodnice+kojenecke podprdy atd.
Sice ma svagrinka 2 rocnu slecnu, ale planuju-snazia sa o druhe, takze tam neni ani rec, ze by sme si nieco pozicali 😉 , sak sami budu potrebovat.Moja segra este deticky nema a ostatni v rodine maju uz aspon 8 rocne deticky a take male veci(postielky atd)neskladuju!!!
Tiez sa snazime rozmyslat triezvo,ze co a kolko stoji a nenakupujeme hluposti, ale aj taketo malickosti sa pekne pozbieraju a idu do peniazkov!!!Sak zostane pre druhe🙂🙂🙂, tretie🙂🙂🙂🙂