Koľko vás vyšla výbavička pre bábätko?
Baby koľko vás vyšla dokopy celá výbava pre babatko? ( postielka, oblečko, hračky a spol). 🙂
Ja som prisla na to, ze vsetko zalezi od narokov a hlavne, od ceny kociarika. My sice este nemame takmer nic, ale kedze uz mam podrobny zoznam aj s cenami, tak mam nejaku predstavu. Oblecenie a zaklade veci pre babo sa daju podla mna vybavit za par stoviek eur, babyfon, odsavacku a podobne veci my neriesime, ak by bolo nieco navyse treba, tak sa dokupi potom. U nas okrem kocika (Inglesina Classica, ale zo zahranicia, pretoze v SR je neskutocne predrazena) budu velka pociatocna investicia latkove plienky (cca 250 - 300e), ale to v konecnom dosledku vyjde lacnejsie nez jednorazovky. Takze ja to bez kocika a plienok odhadujem cca tiez na 500e.
Maminky drobcov a budúce maminky, pripravili sme pre Vás super zľavy na kojenecký textil zo 100% bavlny!!!!
@susannah Ahoj prosim ta kdr v zahranici ste kupovali kocik ???
@heluska0601 ahoj, nakoniec sme nebrali inglesinu ale hartan sky v plnej vybave (momentalne na predaj), ktory sa ukazal ako 100x lepsi vyber... aj ked teda moje dietatko sa v kociku vozilo velmi malo, my sme nakoniec satkovali (a satkujeme doteraz).
@maricca Ahoj, vies mi prosim poradit kde je ta burza vo Viedni? to je ta, co sa kona kazdu nedelu? Velmi Ti dakujem.Lucia
Je dobre mat nasetrene peniaze lebo nikdy nevies co budes potrebovat som prvorodicka vsetko sme kupovali nove za rozumne ceny a pravdaze aj kvalitu sme sledovali. Odporucam sledovat si heureku ak nieco chces napis to tam a uvidis kde co kolko stoji tak usetris, Polsko je uplne super kocik, oblecenie postielku s madracom kvalitnym plus baldachyn sme tam kupili za 65eur oplati sa oblecenie nakupovat v Tesku a Pepcu ked su zlavy a nezabudni aj v porodnici nieco nechas epidural, otec pri porode a pod. ak budes chciet takze suma sumarom je cca 800ecok.
My sme to s manzelom poriadne nepocitali, ale ked nam pred kamarat povedal, ze na zakladnu vybavu musis pocitat cca 1000e, tak sme mu neverili.... no nakoniec sme zhodnotili, ze mal pravdu.
V tej sume nie je nic predrazene a specialne... samozrejme, ak je moznost vela veci podedit a nekupovat,t ak sa suma moze znizit...
u nas: kocik z bazara 350, postielka, madrac, plachty, nepremokava podlozka, paplonik, vankus, obliecky - 85e
oblecenie (vela veci som mala zo sekacu), zavinovacka, zimny overa, llatkove plienky, osusky, fusak, - 130e, prebalovaci pult, sudokrem, pasta s rybim olejom, odsavacka na hlieny, gazove tampony, peroxid vodika, rektalna trubicka a ostatne veci z lekarne - 50e, jednorazove plienky, podlozky - 60e
monitor dychu sme mali pozicany z poistovne...
pre mna epidural 150, nocne kosele 20, podprsenky na kojenie - 30, vlozky do podprsenky - 10, odsavacka - 45e, vlozky do porodnice, jednorazove podlozky- 20 ....
dokopy cez 900e a to som urcite nieco zabudla .... ono sa to vazne nezda, ale euro ku euru a nasklada sa to...

Ahoj tak my sme kociar dostali, takze dohromady sme minuli mozno okolo 500e ale nakupovala som priebezne tu z bazarika kym som bole tehu... Teraz uz len predavam lebo mam tolko veci ze sa doma nevieme poriadne hubat 😀