Kozmetika pre novorodenca

tessa2299
19. jan 2023

Ahojte. Viete mi niekto poradit? 🙂 robim si prieskum, aku kozmetiku pre novorodenca kupit.

Pupik, detsky olej, detske mydlo, sudocrem alebo bepanthen?
Hlavne sa mi jedna, co je lepsie ci sudo alebo bepanthen? Pripadne vas napada nieco este ine, co realne vyuzijeme?
A pre seba po porode staci cicatridina sprej (ci ako sa to pise), nohavicky a vlozky poporodne? Nechcem nakupit blbosti, ktore nevyuzijem. 🙂

zuzinka888
19. jan 2023

Nemam rada sudokrem- ked ho naberam na prst, vzdy mi ostane za nechtom a to neznasam. Pouzivam obyc. rybaciu mast a ziadne problemy nema. Staci uplny zaklad- ak nieco bude treba potom dokupis.

ivka21
19. jan 2023

@tessa2299 dostaneš vzorky kremikov na zadoček v boxe co dávajú v nemocnici tak môžeš vyskúšať a potom sa rozhodnúť ale pre mňa najlepšia spideria krém (drahší ale vydrzi ozaj dlho), alebo bepanthen. Sebe si si zabudla este podložky do postele v nemocnici(môžu byť aj detské na prebaľovanie). A namiesto uteráka na int. partie jemne kuchynské utierky.

luckajozko21
19. jan 2023

zakladny balik pravdepodobne dostanes v nemocnici (rybaciu mast, osetrenie pupceka, lanolin). Nic nekupuj. Uvidis za behu. Ak nahodou nedostanes, tak ti urcite niekto z rodiny vie behnut do lekarne a dokupit co bude treba.
'keep it simple'. To dieta realne na zaciatok do kopy nic nepotrebuje. Ak nastane problem a napr. rybacia nebude vyhovovat, tak dokupis nieco ine. To ale zistis az casom. Plus aj z poistovne asi dostanes nejaky balicek, kde budu vzorky. Napr. aj u pediatra sme dostali dalsi balicek, kde boli vzorky. Poskusas, uvidite. Ziadny detsky olej alebo mydlo nam napr. pediatricka neodporucala.

cicatridina je fajn, ale mozno bude tvoj porod v pohode a nebude ti treba. Nohavicky idealne tie pratelne, to sa zide pocas celeho 600ned., vlozky - uvidis ako velmi budes krvacat a podla toho mozes potom dokupit dalsie balenia. Velmi by som sa nepredzasobovala. Odporucam poporodnu sprsku zobrat rovno do nemocnice

2 uteraciky - 1 na prsia a 2. na spodok, aby si si nahodou nieco nepreniesla hore a nenastal nejaky zapal alebo co. Ja som napr brala take tie sportove z decathlonu co rychlo schnu. Je to fajn lebo nezabrali vela miesta v taske

simonettasimonova
19. jan 2023

Havlikova apoteka aj ked je trosku drahsia tam kupujem mojim deťom aj keď nie sú najmenší a nie je testovaná na zvieratkách

kisskiss
19. jan 2023

@tessa2299 úplne najlepšia vec je pasta s rybím olejom na zadoček, ci uz zelená alebo modrá tuba. Malá nikdy nemala zapareniny a stojí 2 eurá. Dali nám už v pôrodnici kelimok s rybiou masťou, tak som hladala a našla toto a nikdy som ani nič iné neskúšala, lebo nebolo treba.
Zo začiatku som použila na natieranie po kúpeli malý Hipp olejček, ktorý nám dali v pôrodnici. Keď sa minul, kúpila som jej Excipial Kids, mala suchšiu kožu (aj sme ju kupali potom radšej len obdeň, len teda zadok sme umyli v umývadle po každom kakaní). No ale ten Excipial fakt perfektný krém, bez vône a veľmi príjemný.
Ostatné bolo, že "go with the flow", dopredu som nič moc nezháňala.. napr. objavila sa vo vlasoch mliečna chrasta? Tak som najskôr skúsila olivový olej plus silikónovú kefku na zuby pre malé bábätká a na dva razy som jej to dala celkom preč. Nakoniec som nemusela kupovať prípravok.
Pre seba som tiež najprv skúsila olivový olej na zodraté bradavky, keďže zabral a je v pohode aj pre bábo, tak som tiež nemusela kupovať krém. A na od zimy vyfúkané líca jej to teraz zaberá tiež :D (ja nemám nič proti prípravkom z lekárne, len som taká, že nič nemám dopredu nikdy, a potom riešim, že, sakra, čo je prvá pomoc na toto a tamto, veľakrát je to olivový olej 😅 skúsim, zaberie, neriešim, keby nezabral, riešim ďalej v lekárni.)
Pre teba - hmm, ja som skoro všetko dostala v pôrodnici.. ale teda poporodne jednorazove nohavičky som si kúpila, ja som bola rada za ne, nemusela som nič riešiť, vyhodila som, doma som už používala normálne. Mne stačili už doma obyč. vložky na silnejšiu menštruáciu. Takže to uvidíš. A stačilo mi len zopár tampónov do podprsenky. Nepotrebovala som ich často. No a ten olivový olej na bradavky, ale to asi máš doma aj tak.. možno aj kokosový je fajn. Ale pre istotu si vygoogli nejaký kremik na to už do pôrodnice, nech ti ho v pripade potreby kupia a donesú. Jedna baba, čo tam bola so mnou sa už tam potrebovala natierat, lebo ju hrozne boleli, tak jej muž priniesol.

queeninthenorth
19. jan 2023

Sudocrem je dobrý už na vzniknuté zapareniny, ja som veľmi spokojná s pastou s rybím olejom 🙂 a čo sa týka kozmetiky nám veľmi sadla značka Baby Love z DM 🙂

luxus10
19. jan 2023

aviril baby-a nikdy ziaden problem-ziadne sudo, ani bepa...

kozmetika sebamed baby....topka....

elisabethka
19. jan 2023

@tessa2299 ja som pre novorodenca kupila weledu. Ide o to ci ide o zlozenie alebo to neriesis…

zuzka102
19. jan 2023

Jediné čo mojim deťom pomáhalo na zapareniny, bol Sudocrem. Ani Welleda, ani Bepanthen, ani rybia masť.

maryetta
19. jan 2023

Ja odporucam imazol. To bola ozaj topka. A pripadne sudokrem.
Inac na kupanie prv iba cista voda. Neskor som mala sumamed.
Pre seba som mala detol sprej. Po sekcii nic. Kazali sprv len cistu vodu. Po prirodzenom ten detol.
Sietovane nohavicky-boli super aj po sekcii lebo boli vyssie a nesli cez ranu.
Urcite aj poporodne vlozky-klasicke az potom doma som mala.
Tiez su fajn tie tampony do podprsenky. Inac ozaj nic extra netreba.

selena_luna
19. jan 2023

Na ritku rybiu mast, na pupok lieh. Inak nic. Najlepsie novorodenca umyvat cistou vodou, jeho koža ma vlastnú mikrofloru. Detske mydlo len ak sa velmi prekakala. Inak na telo som detske mydlo pridala az ovela neskor.
Ja dom vyuzila tiez tu cicatridinu, vlozky do podprsenky a podlozky pod seba. vzdy ked som mohla, bola som naha a bez vlozky, vetrala rany, aby sa lepsie hojili.

kris_tin257
19. jan 2023

Z kozmetiky jedine sudocrem nič iné, kúpať iba čistou vodou a neskôr pridať bupi mydlo. Pre dieťa čím menej kozmetiky tým lepšie