icon

Kupujete deťom značkové oblečenie?

junova
22. okt 2015

Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.

inull5
23. okt 2015

@nyusika chcela.som napísať,že nie.som tak tupé aby som si prezerala albumy so satnikmi,ale.keď otvoríš modrý konik,tak sa tomu občas nevyhnes..A o tejto tuposti pisem...fotky "značkového" oblecka a v pozadí špina a bordel..už som mala.neraz stochuti napísať,nech si radšej uprace ako fotí kraviny.
Ja mam doma veľký šatník,mám v ňom všeličo,a fakt nemám potrebu sa v tom odfotiť do zrkadla s maxi telefónom v ruke a potom all Day nič nerobiť len čítať si komenty🙂

nyusika
23. okt 2015

@inull5 ja som ani slovkom nespomenula, ze ty si tupa...tupe su tie zeny a nemam zmysel to riesit, komentovat, lebo kazdy zije tak, ako dokaze.

bubinko1506
23. okt 2015

nepotrebujem znackove oblecenie (gucci, atd.), v pohode si kupim nieco na seba v tescu, ked sa mi to paci, alebo nieco z beznej konfekcie. vyhybam sa iba kik, pepco, primark, teranova - v kik som bola raz a ten obchod nejako divno smrdel, tak som tam viackrat nebola akurat pri topankach si potrpim na kvalitu, cizmy si kupujem rieker a zimne sportove topanky superfit - je to sice detska znacka, ale do tych topanok som sa zamilovala a nastastie mali aj moju velkost 😀
deti zatial nemame, ale paci sa mi veci pre babatka v tescu, hm alebo v parndorfe je obchod ceremony s peknymi vecami hlavne pre dievcatka.
osobne si myslim, ze babatkam a detom je jedno, odkial maju oblecenie a za kolko. dbala by som skor na kvalitu materialu, ci uz pri obleceni alebo topankach.

inull5
23. okt 2015

@nyusika v pohode,ja som to zle prečítala..moja chyba. Tak či tak názor máme asi podobny,a bavíme sa o tých sedlackach a malomestiackach ktoré majú vyslovene nutkanie na prezentáciu.

mircalla
23. okt 2015

@viera27 mas pravdu, ovela mensie logo. .preto si vacsina blavakov kupuje ralph lauren s tym mega konom;) nie tie klasicke.....ale uz mlcim🙂
addidas je bezna sportova znacka, to by som tam ani neplietla

inull5
23. okt 2015

Ja som v pepco,či ako sa to vola,kika,primark a.podobne nikdy nebola a.keby sama niekto.opýtal,kde sú tie obchody,tak sorry netuším a ani aké oblečenie tam majú.

katrinka8
23. okt 2015

No tak ja mám napr. takú skúsenosť so "značkami", že veci, ktoré sa mi páčili, čo som kupovala dcérke (šaty, tuniky), náhodou to bolo Next (a nešla som teda hľadať podľa značky, ale podľa toho, či sa mi to páči) - a všetky boli síce pekné, ale po pár opraniach spraté, stratilo to farbu a vyzerajú také vyblednuté. Tak neviem, či to len ja mám takú smolu, alebo je to ozaj taká mizerná kvalita. Ešteže som ich kúpila len tu 😀 Ale nevadí, po dome sa ponosia, alebo po záhrade v lete 🙂
A občas som kúpila aj v Pepco - keď potrebujem deťom veci po dome či na behanie po vonku, a zatiaľ som naozaj trafila celkom kvalitné kúsky. Neroztiahli sa, farbu nestratili, tvar nestratili... Dokonca som minulý rok riskla malému aj zimnú bundu do kočíka, a čuduj sa svete, je stále ako nová, aj po praní. Napr. som tam však videla legíny, a tie už na pohľad vyzerajú, že nevydržia ani jedno pranie - tak to nekupujem. Napr. ale tričká, čo som kúpila dcérke, lebo sa jej páčili, nosila do škôlky na jar a stále sú pekné, nevyblednuté, nevyťahané. Takže asi to závisí aj trochu od šťastia.
A ide ma doslova rozdrapiť, keď chcem dcérke kúpiť rifle, a nech pozerám značku akú chcem, všetky sú tak nenormálne úzke, že moje dieťa s nohami ako špáratká sa do nich ledva narve. V poslednej dobe mi doma dobreže neplače, že rifle nechce, lebo sú jej úzke a zle sa jej obliekajú. A to nehovorím, keď si má pod ne obliecť ešte pančuchy. No nebudem dieťa pre "značku " týrať. Zatiaľ len rifle z Lidla sú trochu širšie ako napr. HM, Topolino, Dopodopo, Palomino a pod.
Svetové značky (Armani a pod.), tak to teda nekupujem, jednoducho na to nemám 😀 Ale tak možno keby som náhle prišla k veľkej sume peňazí a nevedela, čo od radosti, tak by som si alebo deťom niečo kúpila, ale muselo by sa mi to nenormálne páčiť 😀
A neverím, že tie nastajlované deti sa v tom "pohodlnom" oblečení cítia dobre. Keď vidím detičky na ihrisku v "štýlovej" bunde do pása, že s a ohne a holý chrbát, hrubánska bunda, že ani ruku pomaly neohne, a uzučkých rifličkách, ako sa ledva dokáže vyštverať na šmýkačku... Nejde ani tak o to, či si tie krásne veci zničia, mnohým rodičom je to možno aj jedno, že sa to zašpiní, veď asi s tým rátajú, keď idú na ihrisko v tom, ale o to, ako sa v tom cítia tie deti. Tie menšie to ešte nevedia povedať, že ich to ťahá, tlačí, sukňa zavadzia na preliezke či šmýkačke... Značka - neznačka, štýl neštýl, u mňa dôležitá kvalita, pohodlnosť a dizajnovo sa mi to musí páčiť. Konkrétne značky uprednostňujem iba preto, že mám dané oblečenie overené (napríklad viem, že mi sadnú konkrétne také rifle z takého obchodu a nemusím behať ako somár po 10 obchodoch a skúšať 25 riflí) - na sebe alebo na deťoch. A je mi ľúto vyhodiť kopec peňazí za veci, ktoré dieťa ponosí maximálne 1 sezónu, lebo potom mu to je aj tak malé 😉
Za dôležitejšie ako oblečenie považujem, asi ako mnohé maminy tuto, topánky pre deti. Tam už je tá značka dôležitá celkom 🙂

dai
23. okt 2015

@inull5 no ale tie snehule kupujem ja napr. len jedny - jednoducho su to topanky do snehu - pre mna normalne vybavenie na zimu...

verushkokav
23. okt 2015

sorry , toto je čo za tému ? každá handra má dnes svoju značku, svojho výrobcu , inak by sa nemohla predávať .....

mircalla
23. okt 2015

@verushkokav kazda nie

dai
23. okt 2015

@katrinka8 vies co... bola by si prekvapena ake rifle dokazu byt pohodlne🙂 moje decka teda maju len 1 teplaky na cvicenie, inak chodia v rifliach na ihriska - riflovina je super maekka, absolutne to nie je nepohodlne, vaecsina sa da prisposobit dietatu.... Moj maly ma 4 a ked sme v obchode tak teplaky si nikdy sam nevybral ( a tu skusenost s teplakmi teda ma )
Toto mi pride tiez divne automaticky nejake svihacke oblecenie oznacit za nepohodlne len preto ze ja to dietatu nedavam☹ {Pre mna napr. teplaky nepatria do spolocnosti , tak ako monterky a pod.... je to oblecenie na cvicenie, ci na spinavu pracu ale nie ked idem s deckami von:-/

verushkokav
23. okt 2015

@mircalla vážne napr. ?

mircalla
23. okt 2015

@verushkokav mileticka?

nyusika
23. okt 2015

@dai veru, moja neter by si tepláky neobliekla ani v kome 😀 nevieme, preco, ale ona aj na telocvik nosi leginy. no a tie svihacke decka sa uplne kludne mohli na ihrosku vyskytnut neplanovane, nam sa to x krat stalo. a teraz co ? mali sme letiet niekam kupovat "vhodne" oblecenie na ihrisko ?
@katrinka8 netreba preto hnerd odsudzovat, nevies, preco to tak je 🙂

verushkokav
23. okt 2015

miletička je miletička zákon je zákon .....čo narobíš , aj tak sú to len handry 🙂🙂 🙂 ak myslela autorka príspevku naozaj handry kvalitného materiálu ako nosí jedna z Kollárových matiek detííí a jej deti , tak nie moje deti v takých nechodia , aj keby som mala 500 € za bundu by som nikdy nedala 🙂 ani 1000 € za kabelku .........radšej by som bola každý deň v Disneylande 😀 😀 😀 😀 😀 😀

dai
23. okt 2015

@nyusika tak ja tu riflovinu tiez povazujem kvazi za nejake tie monterky... neviem, ja ani v rifliach nechodim do prace, urcite nie do divadla... pri detoch to beriem ze ked sa chcu niekde valat po zemi tak rifle su nato vhodne - my mame oblubenu znacku na taketo bezne oblecenie pre decka GAP - maju presne tie strihy ake sa mi zdaju pohodlne - takze aj teplaky maju decka z tade - teda take tie klasicke... ( priznavam ze maju este jednu z RL teplakovu - ale to bolo za taku cenu a take krasne ze sa to nedalo nekupit🙂 vyslo to lacnejsie ako z GAPu 🙂 )
Ja mam tiez len jedny teplaky na opekacky a tak... na turistiku ci sport mam funkcne oblecenie

cyclo_danka
23. okt 2015

oblecenie je spotrebny tovar, nie modla. je sialene, ked sa deti nemozu hrat v piesku, blate, aby sa saty neznicili (chapem, ked niekto ide na oslavu, do kostola a pod., tak nedovoli decku sa hodit do blata, tieto situacie nemyslim). a moja skusenost je taka, ze mnohe veci z Lidla (napriklad lyziarske oblecenie a ine sportove oblecenie) je velmi kvalitne, dobre vypracovane.

nyusika
23. okt 2015

@cyclo_danka a ved aj v drahych sa mozu valat v blate presne tak isto, ako v lacnych, nie ?
presne o tom sa tu uz dlhsiu dobu diskutuje, ze niekto proste neriesi cenu, lebo ma x dovodov na to.

ale vystihla si to super, su urcite typy ludi, co je pre nich oblecenie modlou. ale to su hlupi ludia 🙂

8291
23. okt 2015

@nyusika baby čo je modla?v živote som to nepočula 🙈 🙉 🙊

nyusika
23. okt 2015

@8291 predmet premsrteneho obdivu, uctievania, zboznovania

8291
23. okt 2015

@nyusika jaaaj díki.😁

worker_falcon
23. okt 2015

@8291
@nyusika
a v tomto význame niečo, čomu sa prikladá väčší význam, ako to v skutočnosti má... Keď niekto má modlu z čistoty/čistého oblečenia. Teda je to jedna z najdôležitejších vecí v jeho živote.

cyclo_danka
23. okt 2015

@nyusika suhlasim 🙂. Myslela som to tak, ze ono ani nejde tak o to, kolko clovek da za oblecenie (to je kazdeho vec), ale o to, aky ma k tomu obleceniu postoj...

8291
23. okt 2015

Hroznééé že pre niekoho su prioritou handry.

michaelamilan
23. okt 2015

@verushkokav no keby si Kollárova žena, tak budeš aj v Disneylande aj kabelky za 1000eur aj tepláky za 500eur-aj keď si sama neviem predstaviť že nejaké aj toľko stoja.....
Ono keď majú ľudia véééééľa peňazí, tak pre nich majú peniaze inú hodnotu ako pre nás......
Preto sa čudujem tu niektorým príspevkom ako sa niekto pohoršuje na drahé veci....... Keď na to má, no nech sa páči, z môjho vrecka to nejde(ani by som si to nemohla dovoliť) a každý nech si miňa na to, čo uzná za vhodné.......

Ako som už raz napísala je to dosť divná téma.....Osobne nechápem pointu zakladania takejto t=my.......

junova
autor
23. okt 2015

@nyusika si ma odhalila, strašne závidím všetkým mamičkám, že majú deti pekne oblečené a ja na to nemám :-P Ako píšem ja sa pýtam mamičiek na skúsenosti so značkovými oblečením pre deti. Či zodpovedá cena kvalite. Ja nie som zobracka, ktorá na to nemá a preto ohovára tých, ktorý na to majú. Keď sa ti téma nepáči opusti ju a nezapajaj sa <3

junova
autor
23. okt 2015

@katrinka8 Ďakujem, že si napísala skúsenosti s drahsim aj lacnejším oblečením.

junova
autor
23. okt 2015

@verushkokav Ale každá handra má aj inú cenu a kvalitu. Tu riešime, či sa oplatí investovať do drahších veci. Mne keď sa nepáči nejaká téma, nečítam ju.

junova
autor
23. okt 2015

@michaelamilan Ženské, po tisíci krát sa pýtam načo tu píšete, keď je to divná téma. Ja keď chcem si založím tému aj prečo mám plný balkón lienok. Čo som potrebovala vedieť viem a vy ostatné urobte hop a nestojte si na kábli 🙂

junova
autor
23. okt 2015

A ešte niečo. Tému som zakladala so zámerom zistiť, čo je také úžasné na značkovom oblečení pre deti. Či zodpovedá kvalita cene. Že mám veľa kamosiek, ktoré radšej kúpia v sekáči Next bundu ako novú v Lidli alebo v Slovenke a potom machruju. Nezávidím nikomu drahé oblečenie, len som chcela počuť názory iných mám.