icon

Kupujete deťom značkové oblečenie?

junova
22. okt 2015

Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.

celasapremenim
24. okt 2015

@katrinka8 na ihrisko su najlepsie teplaky :D

argyro
24. okt 2015

@given presne, vyššie som písala, že nie je bavlna ako bavlna! nestačí, aby to bolo z bavlny, sú obrovské rozdiely v kvalite. súhlasím, že značka nerovná sa vždy kvalita, ale napr. na mikinu od tommy hilfiger dám ruku do ohňa! neskutočne kvalitná bavlna + trvácna, máme ich (máme dve pre obe deti) už dva roky, rastú s nimi, nosia ich neustále lebo sami si ich veľmi obľúbili, nosia ich všade, prali sa už milionkrát a stále sú v perfektnom stave! ale áno, v zľave stáli 38-40eur

gabyvt
24. okt 2015

@junova Kupujem oblečenie nie podľa značky, ale dbám na to, aby to bolo praktické, ako tak kvalitné, pekné, z dobrého materiálu a aj cenovo-výhodné. Niekedy sa dajú pekné vecičky nakúpiť aj v Tescu, Lidli v Takku, ale určite nie čiňak.

celasapremenim
24. okt 2015

@argyro aj panske pulovre maju velmi kvalitne

lucifera
24. okt 2015

Topanky kupujem kvalitnejsie,aj Adidas,Nike,Protetika...oblecenie Kik Pepco,Tesco.A sekace pohoda,tam maju vacsinou z Kuku,z Nrxtu a pod..takze tak🙂 a urcite si na znacke nezakladam🙂

katrinka8
24. okt 2015

@celasapremenim - hej, aj ja tak vravím 😀 Do takej spoločnosti sa tepláky priam žiadajú 😀 😀 😀
Inak, kukám, kedy si sa registrovala, je to dosť od veci tejto témy síce, ale pred pár rokmi bol kôň dosť iný, viac sa mi tu páčilo ako teraz. Riadne cítiť tú zmenu už. Je to škoda veru. Lebo ja tu síce nájdem občas aj dobré rady a pomoc, skúsenosti iných mi dakedy vedia pomôcť sa rozhodnúť, či niečo zaujímavé nájdem, ale tie hádky, osočovanie, urážky.. to mi tu riadne vadí. A tiež nechápem tie albumy s oblečením, či albumy detí v 3789 outfitoch... Ale to sme už off topic 🙂

celasapremenim
25. okt 2015

@katrinka8 tie albumy som klikla dva krat omylom a vzdy hruza
nic pre mna tiez:D .....toz, co uz :D nic nespravime, ide to do srotu vsetko

libka1
25. okt 2015

nie, Gucci a podobne si mozu kupit sami ked si raz na to zarobia. kupujem obycajne veci v Nexte, H&M, Tescu a podobne.

andrejqqqa
26. okt 2015

Mám 21 rokov a stále som si myslela že ja keď budem mať dieťa tak ho budem super značkovo a imidžovo obliekať, všetci známy si to aj mysleli lebo sama si potrpim aj keď nie na drahe značky ale na štýlové oblečenie za prvý pol rok dcéry keď som utrácala peniaze na krásne kúsky aby bola stále tip top oblečená som si uvedomila že pre dieťa je to zbytočné 🙂 teraz keď má rok a pol kupujem len funkčné veci a nezáleží mi ako v nich vyzerá či má všetko zladené ale aby sa v tom dobre cítila a splnilo to účel aký má 🙂 najvďačnejšie sú veci čo som dostala po sesternicinych dvojickach ktoré už ona kupovala v sekači ale sú nezničietelne 🙂 ona sama je fakt bohatá že sa s ňou nemôžem porovnávať potrpí si na drahe veci čo sa týka nábytku domu a z oblečenia topánok ale deti sú sekačove a najradšej nakupuje v kik 🙂

celasapremenim
26. okt 2015

hej, inak poznam take extremy, ze rodicia nevedia co si nakupit od dobroty 🙂 a na deti seru :D treba nejaku zdravu mieru tomu v kombinacii s realnym prijmom
pekne cena vykon a zdravy mozog ako ceresnicka na torte a nemozete to pokazit

cinkatko
26. okt 2015

http://www.extra.cz/nakupni-horecka-v-supermark... Clanek se tem lidem vysmiva, ale ja ne. Naopak mi z toho je i smutno. Ti redaktori toho clanku penize maji, ale obycejni lide u nas ne. Ja se jim z jedne strany ani nedivim. Sice nevim za kolik ta bunda byla, ale vim, ze z lidlu to nebyl smejd a pokud to byla sleva, tak proc si to nekoupit? Neni proc se tem lidem vysmivat... A ze jich tam bylo jako kobylek, jak komentovali k te fotce? Mne to prijde normalni, vzdy kdyz jsou slevy v kteremkoliv obchode, tak se tam lide seskupi a berou si. Navic to je mozna jen dojem, protoze se mi nezda, ze by tam bylo moc mista. Jeste tam pisou, ze se tam lide porvali o ty bundy, ja tam jen vidim, jak se tam notmalne mezi sebou bavi. Fakt se mi obcas hnusi, kdyz se lide tak povysuji nad ostatnimi a pritom nechapou,co je kdyz si clovek opravdu pocita kazdou korunu a snazi se usetrit, aby treba dite melo zitra penize na svacinu...

viera27
26. okt 2015

@cinkatko no, zazila som v LIDL vedla pri robote podobnu strkanicu o original CROCSY za tusim 20E (neviem, nezaujimalo ma to). V kazdom pripade bolo zabavne, ako si tam chnapali z ruk gumene predrazene hnusoboty, bez ktorych sa solidne mohli obist. Trapas...

hankaop
26. okt 2015

No, ja v tescu kupujem akurat ked je vypredaj oblecenia, lebo mam skusenost, ze to dlho nevydrzi. Farba sa vyperie rychlejsie, zmolky a latka povoluje dako rychlejsie. Vidim to aj na mnou kupovanych veciach a aj na tych, co sme dostali napr. od susedy. Ked je nieco Next alebo Benneton, pokial sa to neroztrhne alebo nezakycka potravinami, je to krasne aj pre tretie dieta. Ale aj drahsie znacky nakupujem zvacsa vo vypredajoch.
Ja osobne by som si nieco z tesca alebo z lidlu neobliekla a tak pristupujem aj k malej, drzim sa niekde v strede a sem tam sa ulakomim na predrazeny kusok 🙂 Vynimkou su ale napr. bodycka z tesca na zimu, uplne praobycajne biele, su zatial najlepsie. Neviem, ako dlho vydrzi ten maly obrazok, ale su pekne teple a hrube, netrhaju sa. Toto leto som sa ulakomila na jedno letne tricko Tom Tailor a po styroch praniach na nom boli diery. Dalsie tricka extremne rychlo vybledli. Ked viem, ze je kvalitna znacka, nakupim aj tunak cez MK. Takze tak mno...

cinkatko
26. okt 2015

@viera27 Jako vsechno ma sve meze. Mas pravdu, ze trhat a handrkovat se je urcite dost blbe a nevychovane.Ale neprislo mi, ze by se nejak bili nebo si trhali veci z rukou. Ano bylo tam hodne lidi a kazdy se snazil si neco vzit. Kazdopadne to redaktor clanku prehnal - podle mne.

cinkatko
26. okt 2015

@viera27 promin seka se mi to, tak je to trochu halabala napsane 🙂

ifkael
26. okt 2015

hm, lindex nepovazujem za nejaku nobl znacku.. obyc oblecko pre obyc ludi.. to iste next, len predrazene.. a kedze nemam next poruke, tak tam nechodim.

nemienim sa bit v lidli o nejaku bundu... takze z lidla oblecko mame minimalne.

v tescu nakupit sa nebranim, ak najdem nieco co sa mi paci a deti potrebuju. Lebo uz som sa konecne naucila kupovat, ked deti potrebuju, nie ze mame sa paci a nakupuje...

topanky kvalitnejsie, a ziadne nosenie dieta po dietati.. treba aby malo kazde dieta svoje topanky..

viera27
26. okt 2015

@cinkatko nic, pochopila som 😉 . A ciastocne asi aj suhlasim, netreba sa vyjadrovat nadradene, ked netusi clovek, co je za tym.

cinkatko
26. okt 2015

@viera27 Prave 🙂 To je to, co mi vadi. Vsichni jsme jen lide at si ma kazdy penez kolik chce. Neni treba se ale vysmivat lidem, kteri nakupuji ve slevach a nemaji na rozhazovani.

fanyke
26. okt 2015

Mne H&M, Next, C&A, Lindex tiež nepríde, že je to nejaká značka, ale rada tam nakupujemv kus, takmer všetko má H&M ale keď sa mi niečo páči nemám problém kúpiť aj Tesco, Lidl či Takko, z Nextu aj George musím objednávať, ale raz za čas nevadí. Myslím, že je úplne jedno akú značku má dieťa oblečenú, aj tak z toho rýchlo vyrastie, zašpiní, zničí. Neriešim nikdy či si vylial džús na mikinu z H&M za 20e alebo z Lidla za 5e. Jediné na čo si potrpím aby malý nosil veci z bavlny a aby mu bolo pohodlne🙂

katrinka8
27. okt 2015

Baby, a ja idem využiť túto tému na prosbu o radu 😀 Ha, že sa to na toto zvrhne, by som nečakala 😀
Kde kupujete deťom kvalitné pančuchy? Ale také že "ku sukni" by sa dali dať, proste nie tie "pásikavo" tkané, ako boli kedysi dávno ešte za komáčov (viem, že teeraz ich vari Slovenka, či kto, vyrába), myslím také obyčajné, jednofarebné ideálne, nie silonky, proste na teraz, na zimu. Lebo väčšinou sa mi zožmolkujú po opratí ☹ Máme tu jeden obchod, tam predávajú nejaké poľské, tie ozaj držia aj tvar, aj farbu, ani žmolky nemajú, vysoký podiel bavlny, ale tam sú večne vypredané ☹ Tak poraďte kvalitnú "značku" na pančuchy pre dcérku do škôlky 😀 Aha, a aby sa nezrazili, keď ich operiem.
Po minulé roky som v Tescu kúpila a boli super. Všetko spĺňali. A tento rok som asi nevystihla dobré, no otras ☹ Navyše sa ešte aj zrazili, kúpila som veľkosť 5-6 rokov (čo bežne nosí), a oprala som, ledva sa do nich narve ☹

xlea
27. okt 2015

@katrinka8 napriklad Bewox ma fajn pancuchy...

given
27. okt 2015

@katrinka8 Neporadím konkrétnu značku, ale ja som vždy objednávala z e-shopu duotex.sk , tam majú aj tie Tatrasvitové, ale aj rôzne iné - vzorované, jednofarebné.... Fakt veľký výber a veľmi rýchlo mi to vždy dodali.

katrinka8
27. okt 2015

@xlea - a kde sa dajú kúpiť? 🙂 Inak, ďakujem za radu. Nepoznám, budem tochu googliť asi 😀

nibiru
27. okt 2015

kupujem nie pre značku ale pretože sa mi to páči,splna učel mam doma aj take veci pre malu ako roberto cavali,pier cardin ale plnu sumu som za ne nikdy nezaplatila v sekačoch hlavne textil house kupiš svetove značky sa smiešne sumy,adidas supravy som tam kuppila original s vysačkami za 3€,v hm mam znamu kde mam po všetkych beznych zlavach ešte 25% zase ma to prd stoji ale musím uznať veci maju pohodlne pekné,tenisky nike ma ale pre farbu nie značku,rada tiež nakupujem v pepco,a kedže sama robím v obchode viem kolko realne veci stoja panske luxusné košele za 30-40€
ich nakupná cena 2-3€ a kedže viem nie som ochotná platiť za to nehoraznu sumu,

nyusika
27. okt 2015

@katrinka8 my kupujeme v Calzedonii, Zare, HM.

nibiru
27. okt 2015

@junova robím v obchode a realna nakupna cena tých vecí je min. o 100-200% nižšia marže v týchto obchodoch presahuju v rozmedzí od 100-200% taký lidl,kik maju označenie vecí pre deti sú vhodné testované,soi v lidli,tescu nikdy nestiahla vyrobok ako zavadný,nevhodný pre deti že by oblečenie obsahovalo ftalaty ako napríklad taká zara mala detskú kolekciu a niekolko nasobne prekročené množstvo ftalátov.moja dieťa je vždy vymodene ale nie pre druhých ale preto že a to páči mne,jej chytám amok s detí v značkách hlavne nike adidas next atd...a nemožu nič,na ihrisku nechytaj to atd.... veci pre dieťa ano pekné každému podla svojho gusta ale hlavne pohodlne a nech plnia učel 🙂 mohla by byť akakolvek značka a ak by sa mi ta vec nepáčila ani zadarmo by som ju nechcela.

dai
27. okt 2015

@katrinka8 ja kupujem malym obom bepon a som spokojna

katrinka8
27. okt 2015

@dai - ja sebe tam občas kupujem, najmä silonky, keď mi treba, ale deťom mi nenapadlo 😀 Musím veru kuk 🙂
Ale ponožky som tam malej v lete kúpila, drahé boli v porovnaní s inými, ale kvalita mizerná, raz sa oprali a celé sa roztiahli (členkové) tak, že jej padajú z nohy a sú nepoužiteľné ☹ Tak ma to sklamalo. Kvôli farbe som ich kupovala, som nemohla nikde zohnať červené ponožky 😀

monikaresovska
11. nov 2015

ahojte, kupujem deťom aj v tescu, lidl, a čo to podostavame aj z next, HM a CandA, kedze tieto obchody nie su v našom meste, kooopec veci kupujem aj v sekáčoch, keďže máme záhradu a veci sa ničia dosť, takze sa mi dostane do rúk aj George a Topolino, Zara...a moje skúsenosti? Či je to značkove alebo nie, vzdy pozeram na zloženie oblečenia, pretože aj značkové veci sa roztiahli, alebo zožmolkovali rýchlo, stratili farbu, mali zle šitie, vytiahli sa nitky a pod.A ano niečo sa najde aj z čiňaku, no jednoducho ked tie značky nemaju normalne funkcne veci typu teplaky....tak je dobry aj činak

celasapremenim
11. nov 2015

vsetky hentie detske akozeznacky maju teplaky, a velmi dobre
najlepsie co sme kedy mali boli veru z lindexu :D