Kupujete deťom značkové oblečenie?
Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.
Bože,takéto vyslovene tupé témy...tomu dieťaťu je suma fuk či má značkové alebo neznackove..najviac sa mi "páči" 3 mesačne dievčatko oblečené v tutu sukni a flitrovanom kabátiku lebo je to in a značkové..A často totálne gycove..dnes je ale taky trend- narvat decko do stokke kočíka,obliecť ho podľa rád stylistu a premávať sa s ním po pešej zóne..A riesit- " počúvaj,kde zoženiem zimnú kozusinku na kočík?" "si predstav,majú vypredané tie ružové čižmičky" tieto ženy nemajú čo riešiť,alebo sú tak tupé že iné riešiť ani nevedia..A keď ma dieťa kabátik od činana,tak je to dieťa o niečo menej? Alebo ta matka? Keby ste videli výrobnú a dovozu cenu veci z NEXTu,či iných týchto "znaciek" boli by ste veľmi prekvapene.
moj nazor je taky, ze kazdy kupi to na co ma...
Ja napriklad nemam problem kupit oblecenie ani v sekaci, ani na burze (casto chodim do rakuska a tam clovek kupi niekedy perfektne kusky za par eur) a tak isto nakupujem aj v spominanych obchodoch HM, NEXT a podobne a tiez nemam problem kupit malemu mikinu Hilfiger ci Ralph Lauren...
Len pre predstavu, aby ste si nemysleli, tak naposledy som kupila RL mikinu za 24 Eur v original kamennom obchode a este som dostala zlavu 25% na dalsi nakup. To len tu v bazari podaktore mamicky nevedia co pytat za obnosene handry....
A nechapem co niekomu vadi v com chodia ine deti poobliekane, aj keby boli od hlavy po paty oblecene v Burberry tak sa len pousmejem ze ake mile a idem dalej 😉 v dnesnej dobe ludia uz zavidia aj nos medzi ocami 😒 😒
@junova od malicka kupujem detom veci ktore sa mi pacia - je mi jedno ci su alebo nie su znackove... snazim sa kupovat hlavne pekne veci😉 cize ked boli uplne drobce tak mali od f&f ( pre drobkacov maju naozaj krasne veci s cistej bavlny ) po armani kids vsetko..., teraz ich skrine vyzeraju podobne, len zial f&f uz tam neni lebo pre vacsie deti uz take pekne veci nemaju☹
riesit oblecenie druhych ludi mi pride viac ako divne, malomestiacke, neviem ako to nazvat... verim tomu ze ak to riesia rodicia budu to riesit aj ich deti...
@mircalla ja som sa este od skolky nestretla s tym ze by niekto znacky u nas riesil... raz jedna mamicka na mna zakricala ked sme kupili nove auto ze super vyber... a odvtedy mam pri nej taky divny pocit - ale to bolo fakt ze raz... skor ako na nejake d&g bundy sa ma zvyknu mamky pytat napr. na dolly sukne co krpatej kupujem ze z kade su a tak... ale to myslim v dobrom - je to fakt len otazka ze odkial to je lebo sa im to paci - a teda tie dolly sukne su urcite lacnejsie ako mnohe znackove veci co decka maju
@dadymima ja som tiez vykupila RL ked mali tie 25% akcie🙂 a k tomu este zlavy - kopu nadhernych veciciek za ceny nizsie ako H&M - preto mi pride aj divne sa nad znackami nejak blizsie zamyslat ( a kopu burrbery veci napr. moja mala dedi po sesternici - tym ze to nekupujem tak nejak nikdy ma nenapadlo tie veci vnimat inak ako ine veci - proste posluzia rovnako ako kabat z nextu alebo tesca... pokial su kvalitne teda )
Nie ze by som bola proti fejkom - ked sa to človeku pači ved čo je mna do toho ze? ale ked vidim tie ,,lujs viton,, fejk kabelky....tak to neeeee.....
A na kočík Stokke mám priam alergiu....
ja to nejak napr. neviem rozlisit, co je fejk nefejk.
a ani si nevsimam, jednak som kratkozraka 😀 , na ulici bez okuliarov , druhak... proste mne je to jedno, nerieism druhych, ani stokke, ani saliky burberry... ved ludia sme rozni a to je dobre, jeden investuje do draheho bicykla, inz do dovolenky, dalsi do predrahostnej kabelky...
len teda tie kamosky by som zvazila, ci su ozaj kamosky.
@kofa77 ved aj mne je to vo vysledku jedno...len som mala moznosti vidieť na ihriskách ako sa ,,nosia,, niektore ako pavice, to sa zase neda nevidieť ked si niekde vonku ze niekto zazera.
A zase čo si budeme hovoriť - tak človek tiež vidí ze niekto ma ,,miletička style,,...a nosi sa ako ,,hhovno na hajzlovej kefe,, a na mna zazera ze aka som chudera... Mne to pride usmevne, zase nezijem v skleniku ze nevidim, nepočujem . 🙂
@dai no podla mna to vo vyssom veku urcite riesia...ved podla uvodneho prispevku, tak to riesia aj niektori rodicia
aby som to uviedla na pravu mieru - "znacky" uvedene u uvodnom prispevku su podla mna nie znacky, ale bezna konfekcia. aj my mame par drahsich veci, ale fakt len preto, ze napriklad kamoska v ralph lauren vyraznu zlavu. ak ma rodic moznost a peniaze, urciteak sa da dopraje aj drahsiu vec...preco nie
mne len vadia snobi, co bez toho, aby sa nahodili za par tisic eur nejdu ani nakupit do potravin a su tymi vecami priam posadnuti....to je uz taky extrem
Ak su H&M a Lindex znacky, tak ano, moje deti chodia v znackovom 😉
Adidas mali myslim tenisky v lete, lebo som mala na vyber bud tie tenisky alebo bezat do ineho obchodu 😝
Kupujem, co sa mi paci. Aj Tesco, aj C&A. Kvalita je dobra za tu cenu, doteraz som vyhodila mozno za hrst veci, co uz boli nenositelne. Inak nosia niektore veci po mojich detoch este dalsie deti.
Par drahsich kuskov maju napriklad Lego Wear (z vypredaju 😝) alebo Benetton a Chicco z Talianska. Par veci Carter's. Na bezne nosenie na 85% H&M...
Mne osobne je znacka suma fuk, nosim H&M a Tchibo a kde sa mi co paci. A aj detom kupujem najma prakticke a vesele, detske veci. Znacka je fakt to posledne, na co beriem ohlad...
@sardinka335 s tym Mileticka style-om si to vystihla, aj take su medzi nami, a myslim ze su niekedy este viac nafukane ako tie ktore nosia beznu konfekciu, pripadne drahsie a hlavne original oblecenie 😀
@mircalla no ved to... ze ked to riesi rodic, bude to riesit aj dieta... u nas nejak tie decka chodia vsetci rovnako oblecene v podobnych znackach (rl, gant( ja to vaecsinou kupujem vo vyraznych zlavach amyslim ze vaecsina rodicov tiez🙂 ) a podobne... nic superluxusne, to fakt len vynimocne - ako u nas pisem ze krpata ma take veci lebo moj brat je na tu znacku zatazeny a tym ze si v rodine veci posuvame tak mala ma vela burrberry veci ale sama by som napr. pre deti tuto znacku nekupovala kedze zlavy na nu nebyvaju a v normalnych cenach mi to na tie 3-4 mesiace co jej je to dobre pride strasne drahe... )
- tak ja poznam aj takych ludi co vlastne od spodneho pradla az po ciapku su znackovy ale skor preto lebo tam jednoducho vsetko nakupuju - ale zase to nastastie nijak neriesia a ani sa nepozeraju na inych z vrchu... ja za seba - naposledy ma oslovili na jedny saty ze ake super - kupila som ich za 10 euro vo vypredaji v mangu😉
@hanka_april no divila by si sa kolko ludi to za znacku povazuje a tvari sa ze je neviem co 😀
@sardinka335 hej, toto ani ja nemam rada ked Slovak co kto sa odstahoval Nemecka, GB, USA ci niekde s vyssou zivotnou urovnou hovori ze "vy Slovaci ste taki a taki" @sisaka 😝 , ale pravdou je, ze na Slovensku to casto takto funguje ze sa hlavne deti ucia od rodicov byt zbytocne pysni a nadradeni (ja mam taky a taky mobil, tablet, oblecenie, tak som nieco viac), aj ked velakrat zial naozaj nie je na co. A toto je chyba hlavne vychovy. Tymto smeromo som sa chcela zamysliet. Ak si sa ty s takouto formou kastovania doteraz nestretla tak to sa iba tesim, ja sa stretavam zial s opakom, aspon z rozpravania deciek v okoli.
next, hm, lindex su znacky? a to je znackove oblecenie??? fuha, to som netusila ako znackovo chodia moje decka oblecene...
next nekupujem, nepacia sa mi ich veci, vacsinou nakupujem v hm, maju asi najlepsie ceny aj vyber a mavaju zlavy...
este mam rada vyrobcu name it, maju take makkucke tricka, ktore sa nezbehnu v susicke.
topanky musia byt kvalitne a dobre, na to si potrpim a este lyziarske veci, na svahoch sme celu zimu, tam potrebujeme dobre a znackove veci, neviem si predstavit v bunde z lidlu, hm, lindexu na -10 a fujavicu...
@domculik podla mna taketo kastovanie je všade na svete preto nemam rada vyroky typu ,,my tu na Slovensku,,. Ja si dovolim tvrdiť ze vo všeobecnosti sme ,,my tu na Slovensku,, ešte celkom fajn ludia, často som sa stretla s tým ze ludia su ochotní pomocť ja neviem - slepemu cez prechod, mamičke s kočikom, deti sa z mojho pohladu viac dokazu podeliť a nehovorím o mojich deťoch myslím aj tie v škole čo som videla,ludia ešte stale dokazu byt empaticky, maju srdce, cit...mozno som prilišná optimistka, ale čo som bola na dovolenke v tu za humnami v Rakusku tak tam kazdy kope sam ma za seba, chladne čumaky...my tu na ihrisku nemame problem pozičať ked vidime ze nejake dietatko by si pozičalo a tam ked videli ze deti si chcu pozičať napr. ,,possratu,,. loptičku si chce batola chytiť do ruky a zenska ju zobere a otoči sa jak kebyze ma lepru...a nie raz som bola svedkom ako su tam ludia len na seba zahladený. Tu sa človek na človeka aj usmeje len tak a tam sa na teba pozeraju ako na divneho ze snad niečo od nich chceš. Nehovorím ze všetci ale je to v ich myslemí, nastavení...Nemecko detto. Aj na krstinách sme mali navštevu z Francuzka a furt tie deti ,,okrikali,, ze nech našim neberu hračky...hovorim ze ved nech sa hraju aj oni ...ale nie chudatka pozerali, darmo som im hovorila aj 100 razy. ze mozu ..potom ze su taky odmeraní človek ma pocit ze sa ani priblizit k tym ludom nemoze. Ja so hrdá na to kým som, a ze som zo SLovenska...nech si myslí kto chce čo chce, nech som bola v Egytpre, na Cypre, Turecku, Menorke..neviem kde furt som bola Slovenka a nie chameleon čo sa prisposobí v zmysle ze zabudne z ,,ktorej rriti,, vyliezol a nadava na svoju rodnu zem. Neni tu všetko idealne ale milujem ked ideme autom cez krajinu...Liptov, Orava,...mame nadhrenu prirodu, a tie halušky v kolibkách...a to som z panelaku a z mesta. Toto mi vadí na mnohých ,,odidencoch,,. A ked vidim toho herca Kemku jak odišiel do Rakuska byvať a kyda na Slovensko ale to ze ho ,,slovač,, zivi to mu nevadi - vracať sa mi chce. ...jáááj som s rozohnila, prepačte. Uz sa budem držať temy.
@sardinka335 tak ja mam nastastie pozitivne skusenosti v kazdej krajine kde som bola... neviem ci chodim zhulena po svete alebo co🙂 ale ja fakt stretavam na 90% usmievavych ludi, ochotnych pomoct si etc. ...
skor tie negativne veci nachadzam len pri urcitych individuach - a je jedno z akej krajiny su😉
co sa tyka odevov, neuprednostňujem značky, veci z lidla su naozaj fajn, jedine, co nekupujem v lidli a v podobnych obchodoch je obuv, na tej si potrpim, ale to skor zo zdravotneho hladiska. Ono, kvalita je fajn, ale tie deti vyrastu z toho skor,ako to stihnú znicit.
ja tiez od vec jedno info, snad ma nevymazu, ale v eve su kupony na zlavy do auparku, ecco aj geox- po 20% dole. do nedele platia.
@mircalla no vies, aj ja sa rada pochvalim, ked si kupim nejaku peknu a drahu vec, tiez ma mozes pocut v elektricke, ale to este neznamena, ze sa nadradujem nad ostatnych. 😀 😎 A paradox napr.je, ze jedna kamaratka, taka ako by si nazvala "pipka" zbohatlika mala ozaj znackove veci, aj jej mala, vsetko Burberry, R.Loren, Armani, Gucci, Vuitton, orignaly, a ta mala bola vies aka uzasna? Uplne zlate dievcatko, vsetko poziciavala, podelila sa, ani naznak namyslenosti...a zato niektore decka, fakt ze z chudobnejsich rodin su take zavistlive, nedoprajne, o nic sa nepodelia, vsetko len "ja, ja, moje, nedam, nepoziciam"... Tiez chodila do sukromnej tu v BA, ale take zlate dievcatko som este nevidela. Aj jej mama, doprajna, pohostinna...a ostatni podla oblecenia by ju uz skatulkovali ze aha aka namyslena pipka.

@kofa77 aj unas značky rieši skor mm ja moc nie je mi jedno čo mam na sebe hlavne že sa mi to pači .
Inak dalšia skupinka ludi su tí ktorí sa obliekaju do "fejkov" a tvaria sa že su original 😀 😀 mam tiež par kuskov ale ako pišem pačilo sa mi to a za tie peniaze ,no nerobim určite z toho originali ked to je za par korun.