Látkové klasické štvorcové plienky. Aké sú ich výhody?
Ahoj mamičky a nastávajúce mamičky. Zaujímalo by ma, čo Vás viedlo k používaniu klasických štvorcových látkových plienok? Aké sú výhody a aké nevýhody? Tiež aj reakcie Vášho okolia. Ďakujem.
Kubinkov, tak nějak jsem myslela, že to asi bude 😉 . A ten sklad na draka je zhruba tak od kdy?
blka:Tam se dá velikost regulovat velikostí překladu nahoře a dole, myslím, že od 6 měsíců klidně. V těch 9-ti už to bylo lepší než novosklad. Velikost novoskladu je neměnná, záleží jen na použité plínce, ale draka můžeš přizpůsobit. Hodně záleží na velikosti mimča.
Mne je ten drak akýsi nesympatický 🙂 ale novosklad je bomba! s tým som sa doslova zžila
matilko: Třeba až bude malý větší přijdeš mu na chuť. 😉
andrea, díki za info, jaj len mne sa na tých vlniacikoch nevidí to impregnovanie...no škoda
A ještě ten novosklad i drak se zajišťuje snapi sponkou? Nebo se to jenom poskládá, položí na prdku a na to se dají kalhotky?
blka: 😉 No jde to i bez ní, ale je lepší dát Snappku.
bych řekla, že to jde bez snapky u ležících, nám to teda u pohyblivky už bez snapky nefungovalo
Než jsem snappku zakoupila, tak jsme to zvládali i bez ní, Vojta lezl, zastrkovala jsem roh plínky dovnitř a musela opravdu dobře nainstalovat PUL-ky. 🙂
Stačí holky jedna snappka že? nebo se ty háčky brzy opotřebují?
Holky, děkuji 🙂
Heluli, stačí 1 snapka. Prý, když jsou 2, tak nemůžeš ani jednu najít 😀
helulicek, to co píše blka můžu jen potvrdit, furt hledáme 😀
jsem totiž měla pocit, že mi ta modrá tak neladí k těm oranžovejm plenkám, tak jsem potřebovala ještě zelenou no a teď furt hledáme
blbej pocit, modrá samozřejmě ladí stejně dobře jako zelená, a vlastně je to jedno, protože to pod pulkama stejně není vidět 😀
Dám na vaše rady, ale běda, jestli nenajdu i tu jednu jedinou 😢 😢 😀 😀 😀 😀 😀
Helulicek já mám dvě a hledám stále obě 😀 😀 😀 😀 tak na tom asi něco bude
Tak ja mám snappku jednu - fialovú a ešte sme nehľadali 😉 a ani si nemyslím, že sa tie zúbky dajú opotrebovať, je to asi nemožné, lebo je to z plastu 🙂
Původně jsem měla jednu a po několikadenním hledání jsem pořídila novou, a pak dostala třetí k vánocům, a pak našla tu původní. Teď mám tři a nehledáme žádnou. 😀
Spýtam sa. Žehlievate klasické štvorcové alebo len poskladáte?
nežehlím, ale nelátkovala jsem v šestinedělí, to bych asi žehlila nebo to tou žehličkou aspoň přejela
nežehlím. žehlení nesnáším.
Ad ikea a kikki lux, povedala by som, ze nasavaju podobne, kikko sa mi zda trosku maksie a ma zasite iba 2 strany. ikea ma vsetky 4
Dobré ráno 😀
miracle, v ikee taky prodávají pleny? to jsem netušila 😕 takže sajou jako luxky a budou asi levnější co?
caute kocky, tak ja mam uz na ceste happy squers, farebne Kikko bambusky a miselinove IV 100g ... sa uz tesim, aka to bude kvalitka 😎 potom vam napisem dojmy ...
holky, bambusové barevné kikko za výhodnou cenu na mmb http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=20361594&tab=4
a ještě kikko vysokrogramážní: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=10718267&ta...
Listicko, nežehlila jsi ani v tom šestinedělí? Já se obávám, že se mi žehlit chtít nebude 😅
blka - já poctivě žehlila asi tak 2,3 týdny - jen čč, pak občas do konce šestinedělí, je to ale ztráta času.Pokud bych si střihla trojku 🙂, nežehlila bych vůbec.
blka: já jsem začala látkovat až ve 4 týdnech (měla jsem hooodně podměrečné dítě, co nejdřív nosilo jednorázovky 1-3 kg, pak 2-5 kg a ty látkovky se mi zdály hrozně ooobří, navíc neudržela teplotu, tak jsem ji nechtěla zbytečně často svlíkat a přebalovala jsem jen současně s kojením/kakáním). takže to už jsem nežehlila. jak bych to dělala s dalším, nevím. asi bych nežehlila.
ty ikea vycházejí dráž než kikko lux. ale zas jsou s barvičkami. 🙂
blka: ja som nežehlila 🙂 teda áno, prvý raz 😀 je to strata času, dosť sa nadrem s vešaním na sušiak, tie štvorcovky sa predsalen musia precízne vystrieť, aby to žehlenie byť nemuselo 😀
listicka, díky za odkaz na tie bambusky 😉

Anxuska flisové vrchné nohavičky sa odporúčajú len pre ešte nesediace mimi. Myslím si že by si ich už dlho nevyužila, radšej si kúp vlniačky. 🙂