icon

Látkové lehátko do vane pre bábätko

janka_haly
30. dec 2022

Ahojte, pomalicky pripravujem výbavičku pre babatko. Zijeme v byte a miesta v kúpeľni veľa nie je. Mame krasnu veľkú vaňu, prosim, určite už máte skúsenosť, postačuje v tom prípade take to látkové lehatko pre babatko? Kupovat celu vaničku mi príde zbytočne a zaberie veľa miesta … dakujem vam krasne za odpovede 🙂

toiba
30. dec 2022

@janka_haly ahoj, tak my mame velku vanu tiez, ale vanicku som chcela, aby som usetrila vodu v buducnosti. bud teda to lehatko a kupat na styl, babatko zabalene v latkovej plienke a oblievat teplou vodou. naplnat velku vanu vodou mi pride ako blbost, ale kazdeho vec... my mame malu vanicku z ikey, pouzivam ju este pri cca dvojrocnom a budem dokym tam vojde a bude ho bavit kupanie sa s vedierkami a hranie sa. pripadne do vane sa da zakupit predelovacia zabrana, len ta vyjde okolo 40eur... vanicku mam ulozenu vo vani stale a iba vyberiem ked nieco treba. za mna je taka vanicka mini ideal, ale mozno maju zeny aj ine skusenosti 🙂

lukbe
30. dec 2022

@janka_haly plus zohnúť sa do veľkej vane k bábätku je asi dosť náročné. Skôr sa prikláňam k tomu niekde položiť malú vaničku, aj s lehátkom a kúpať tak, bude to pohodlnejšie.

janka_haly
autor
30. dec 2022

@lukbe jasne, dakujem za každý pohlad. Mám vo výhľade aj takú tu stokke skladaciu, tiež taka menšia, ma aj novorodenecku vložku 🙂 takze zrejme sa k tomu vrátim 🙂

bu1bu
30. dec 2022

Ja som zástanca minimalizmu, pri prvom dieťati som mala vaničky, pri druhom som povedala že ja tu opachu do kúpeľne nechcem. Kúpila som si tu penovú podložku na kúpanie a dieťa som kúpala v umývadle ( mame 2, jedno bolo vyčlenené len na kúpeľ dieťaťa), bolo to super, aj na kríze aj celkovo to bolo veľmi pohodlne. V 6 mesiacoch sa uz nezmestil tak som si kúpila redukciu do vane, zmenší mi ti objem vane, nemíňam veľa vody, do toho látkové lehatko, som veľmi spokojna.

banalu
30. dec 2022

@janka_haly vies co mna teraz celkom osvietila necakana situacia. Muz mal kovid, okupoval kupelnu s vanou tak sme sa so 14 mesacnou spolu sprchovali. Dostala som kovid aj ja a v teplotach som ju nevladala drzat, bala som sa, ze sa mi smykne alebo ona sa smykne tak som vytiahla ikea kos na ciste pradlo a do toho som ju dala sadnut 😂 ono sa jej to zapacilo viac ako velka vana a uplne v pohode tam zmestis babo aj s latkovou poldozkou. Keby som to bola vedela nekupila by som jej vanicku aj so stojanom, ale od narodenia ju v tom kupem 😂 a tym padom nezabera extra miesto vanicka len kos na pradlo 🙃

janka_haly
autor
30. dec 2022

@banalu však mám doma asi 4 velke lavory, napadlo mi to tiež, že či by to zle bolo 😁 tak vidim, že sa to aj praktizuje aspoň 😆ale som nasla v xxxlutz takú tu skladaciu na štýl twistshake čo má 🙂

saxana000
30. dec 2022

To lehatko je uplna sprostost.babo si umyjes pri prebalovani v umyvadle pod tecucou vodou.a na vecerne kupanie jednoznacne klasicku vanicku na vyssi stol.tam si nachystas aj osusku kremiky plienky pyzamko.do kupelne to nenarves vsetko a sklanat sa do vane to dojdes o krize..

cecilia29
30. dec 2022

Látkové lehátko mam ale vo vaničke. Nechcem míňať veľa vody. Alebo potom také vedierko

kate_cs
30. dec 2022

@janka_haly my sme to dostali od svokry ako niečo, čo vraj nutne potrebujeme. Po prvom použití sme to vyhodili. Zdalo sa nám to veľmi veľké, nebezpečne, labilné položiť tam dieťa. Ale kúpili sme v ikea klasickú plastovú vaničku, mame ju 4 roky a využívam ju veľmi často. Kupali sme v nej obe deti, v lete som im ju dávala von na kúpanie, keď mi doperie práčka, dávam do nej mokré prádlo a po vysušení to suché kým odložím do skríň. Nonstop využitá 😀

surama
30. dec 2022

@janka_haly Ahoj, my sme to latkove lehatko vyuzili, ale vo vanicke. Jednak pri nej nie si zohnuta a staci ti tam malicko vody 🙂

aliaray1
31. dec 2022

@janka_haly vanicka so stojanom bola top. Mame uzasny vankus do vanicky pre babo, mala som obe ruky volne a vedela ju umyt aj sa s nou pohrat. Teraz v 8 mes ju uz kupeme v tom vankusiku vo vani.
Odpoved: nie, nestacilo nam to. Babo sa ti moze aj na vankusi zacat mrvit a prevratit. Ako chces 1 rukou drzat a 2.umyvat? Vanicka je uzsia, vo vankusi sa neprevrati.

janka_haly
autor
1. jan 2023

@aliaray1 a môžem sa spytat aký je to vankus? 🙂

aliaray1
2. jan 2023

@janka_haly tento mame