Látkové plienky
Termín pôrodu síce ešte ďaleko, ale vzhľadom na to, že sú vraj začiatky latkovania finančne náročnejšie, chcela by som pomaly začať kupovať veci k tomu potrebné. Akurát ja neznalá, neviem čo kúpiť. Sú tu mamičky čo latkuju? Vedela by mi niektorá polopatisticky napísať čo konkrétne musím kúpiť a koľko ks približne?
@liloastitch Pre inšpiráciu na FB je skupina Nosíme látkové plienky a aj tu je skupina o látkovaní.
@liloastitch pridaj sa do skupiny Latkovkarky tu na modrom koniku. Vsetko som sa naucila od nich. Ano je pravda ze toho na zaciatok treba dost.
https://www.modrykonik.sk/group/1818/
@liloastitch Ja som mala
- asi 80 plienok. Kupila som na zaciatok malo z viacerych obchodov a potom dokupila tie ktore sa mi najviac pacili. Vela plienok vyuzijes aj inac ako na prebalovanie (utieranie grcky, pod hlavu do postielky, lahka deka v lete, tak si nakup s roznym dizajnom aby si ich nemiesala. Lebo tie co budu okakane by sa mali prat zvlast a pouzivat uz len na prebalovanie.
- asi 3 vrchne nohavicky v najmensej velkosti... zase som nakupila rozne (na cvoky, na suchy zips) a az pouzivanim som zistila ktore najviac vyhovuju.
- 3 vacsie tasky na spinave plienky. Je to latkova taska potiahnuta plastom, takze nepremoka. Tiez 3 mensie taketo tasky sa vyuziju doteraz na cestovanie a kupalisko a tak.
- asi 80 bavlnenych utierkok na utieranie
- ohrievac na tie blavlnene utierky ale da sa aj bez neho tak ze si namocis utierky do teplej vody hned pred prebalovanim.
- Podlozku na prebalovanie iba taku lacnu nafukovaciu a bola na jedalenskom stole.
- asi 5-6 navlekov na tu prebalovaciu podlozku
- krem na zapareniny
Urcite si kup aj klasicke jednorazove plienky
Ja som si vsetko ponakupovala, vrazila do toho nemale peniaze, no a mala ich nemohla mat, zaparovala sa jej ritka. Tym som chcela povedat, ze na tvojom mieste by som si kupila ten zaklad ktory potrebujes, a uvidis ci to dietatko zo zaciatku znesie. Jedny vrchne nohavicky, cca 20 - 30 plienok, a co mozem odporucit, zlcove mydlo na skvrny.
@simona1306 Vies co, ja som sa na skvrny vykaslala😀. Su to len plienky, ak su hygienicky ciste, co na tom ze maju flak.
@liloastitch začala by som zľahka, stačia látkové štvorcové plienky a na vrch PUL nohavičky. A ďalej uvidíš... Veľa mám to rýchlo vzdá (vrátane mňa), tak radšej neskôr dokúpiš.
@andreatytler akoze jasne, ja som ale trocha v tomto chora to sa priznam :D :D ja neznesiem flaky nikde :D :D Tak to bolo len take odporucanie, ze to zlcove mydlo na to pomaha :D
@andreatytler ja som pozerala tieto plienky, do tohto potrebujem tiež ešte tie klasické štvorcové plienky? Myslela som,že nakupim viac takýchto plienok a len to budem v rámci dňa obmieňať 😂 asi v tom mám väčší chaos ako som myslela
@liloastitch Aha.. Ty mas v plane all-in-one plienky. Na tie urcite nepotrebujes vkladat stvorcove. Mne vadilo ze tieto su tak velmi drahe a mala som pocit ze sa nevyperu a neuschu tak dobre ako klasicke stvorce. Okrem toho stvorce sa daju vyuzit neskor ako handry, takze tie peniaze do toho vrazene sa vyuziju roky.
@andreatytler poškuľujem po týchto , myslela som, že to bude praktickejšie. Aj keď drahé sú dosť,to je fakt. So štvorcami mám skúsenosť z puberty pri sestrách, to skladanie ma nebavilo 😂. Teda neviem či je bežné fungovať len na týchto alebo viac frčia tie klasické štvorce.
@liloastitch Urcite je to praktickejsie a urcite je cely kopec mam co funguju len na takychto. V Kanade kde zijem napriklad stvorce uz takmer nie su... ja som ich musela objednavat az z ciech😲. Mna zase to skladanie a zehlenie bavilo.

@liloastitch ja osobne som si kupila sadu od bamboolik nemusela som sa zamýšľať bolo tam komplet vsetko co bolo treba, tak skus tam pozriet aspon pre inspiraciu co treba