icon

Látkové plienky

liloastitch
25. aug 2022

Termín pôrodu síce ešte ďaleko, ale vzhľadom na to, že sú vraj začiatky latkovania finančne náročnejšie, chcela by som pomaly začať kupovať veci k tomu potrebné. Akurát ja neznalá, neviem čo kúpiť. Sú tu mamičky čo latkuju? Vedela by mi niektorá polopatisticky napísať čo konkrétne musím kúpiť a koľko ks približne?

hilda08
25. aug 2022

@liloastitch ja osobne som si kupila sadu od bamboolik nemusela som sa zamýšľať bolo tam komplet vsetko co bolo treba, tak skus tam pozriet aspon pre inspiraciu co treba

struhanka
25. aug 2022

@liloastitch Pre inšpiráciu na FB je skupina Nosíme látkové plienky a aj tu je skupina o látkovaní.

andreatytler
25. aug 2022

@liloastitch pridaj sa do skupiny Latkovkarky tu na modrom koniku. Vsetko som sa naucila od nich. Ano je pravda ze toho na zaciatok treba dost.
https://www.modrykonik.sk/group/1818/

andreatytler
25. aug 2022

@liloastitch Ja som mala
- asi 80 plienok. Kupila som na zaciatok malo z viacerych obchodov a potom dokupila tie ktore sa mi najviac pacili. Vela plienok vyuzijes aj inac ako na prebalovanie (utieranie grcky, pod hlavu do postielky, lahka deka v lete, tak si nakup s roznym dizajnom aby si ich nemiesala. Lebo tie co budu okakane by sa mali prat zvlast a pouzivat uz len na prebalovanie.
- asi 3 vrchne nohavicky v najmensej velkosti... zase som nakupila rozne (na cvoky, na suchy zips) a az pouzivanim som zistila ktore najviac vyhovuju.
- 3 vacsie tasky na spinave plienky. Je to latkova taska potiahnuta plastom, takze nepremoka. Tiez 3 mensie taketo tasky sa vyuziju doteraz na cestovanie a kupalisko a tak.
- asi 80 bavlnenych utierkok na utieranie
- ohrievac na tie blavlnene utierky ale da sa aj bez neho tak ze si namocis utierky do teplej vody hned pred prebalovanim.
- Podlozku na prebalovanie iba taku lacnu nafukovaciu a bola na jedalenskom stole.
- asi 5-6 navlekov na tu prebalovaciu podlozku
- krem na zapareniny
Urcite si kup aj klasicke jednorazove plienky

simona1306
25. aug 2022

Ja som si vsetko ponakupovala, vrazila do toho nemale peniaze, no a mala ich nemohla mat, zaparovala sa jej ritka. Tym som chcela povedat, ze na tvojom mieste by som si kupila ten zaklad ktory potrebujes, a uvidis ci to dietatko zo zaciatku znesie. Jedny vrchne nohavicky, cca 20 - 30 plienok, a co mozem odporucit, zlcove mydlo na skvrny.

andreatytler
25. aug 2022

@simona1306 Vies co, ja som sa na skvrny vykaslala😀. Su to len plienky, ak su hygienicky ciste, co na tom ze maju flak.

thereisabear
25. aug 2022

@liloastitch začala by som zľahka, stačia látkové štvorcové plienky a na vrch PUL nohavičky. A ďalej uvidíš... Veľa mám to rýchlo vzdá (vrátane mňa), tak radšej neskôr dokúpiš.

simona1306
25. aug 2022

@andreatytler akoze jasne, ja som ale trocha v tomto chora to sa priznam :D :D ja neznesiem flaky nikde :D :D Tak to bolo len take odporucanie, ze to zlcove mydlo na to pomaha :D

liloastitch
autor
25. aug 2022

@andreatytler ja som pozerala tieto plienky, do tohto potrebujem tiež ešte tie klasické štvorcové plienky? Myslela som,že nakupim viac takýchto plienok a len to budem v rámci dňa obmieňať 😂 asi v tom mám väčší chaos ako som myslela

andreatytler
25. aug 2022

@liloastitch Aha.. Ty mas v plane all-in-one plienky. Na tie urcite nepotrebujes vkladat stvorcove. Mne vadilo ze tieto su tak velmi drahe a mala som pocit ze sa nevyperu a neuschu tak dobre ako klasicke stvorce. Okrem toho stvorce sa daju vyuzit neskor ako handry, takze tie peniaze do toho vrazene sa vyuziju roky.

liloastitch
autor
25. aug 2022

@andreatytler poškuľujem po týchto , myslela som, že to bude praktickejšie. Aj keď drahé sú dosť,to je fakt. So štvorcami mám skúsenosť z puberty pri sestrách, to skladanie ma nebavilo 😂. Teda neviem či je bežné fungovať len na týchto alebo viac frčia tie klasické štvorce.

andreatytler
25. aug 2022

@liloastitch Urcite je to praktickejsie a urcite je cely kopec mam co funguju len na takychto. V Kanade kde zijem napriklad stvorce uz takmer nie su... ja som ich musela objednavat az z ciech😲. Mna zase to skladanie a zehlenie bavilo.