icon

Malá odmieta čižmy a gumáky. Prečo?

katka1191
26. okt 2010

Baby neviete mi poradiť ohľadne topánok?? Malá mi nechce čižmy, ani gumáky. Začne sa mi hádzať na všetky strany a vrieskať keď ju obúvam. Pritom som skúšala a sú jej dobré. ☹

livia76
26. okt 2010

@katka1191 jednoducho má také obdobie,aj naša v jej veku vymýšľala,a aj teraz ju to sem tam chytí, jednoducho má pocit, že má ,,neohybnú" nožičku v členku.Keď mala Lesia vek vašej, jednoducho som to vzdala a na zimu som jej kúpila zimné topánočky len po členok. Keď chcela ísť do snehu,musela vydržať v snehuľkách./to bolo asi 3x 🙂 Ďalšiu zimu si dá povedať,neboj, je to na 99% len o novom pocite-nepociťuje takú bezpečnosť v chodení.

katka1191
autor
26. okt 2010

no..... je pravda, že keď ju nasilu obujem, tak chodí ako robot, alebo sa nechce ani pohnúť. Mám jej teda kúpiť druhé topánky po členok? môj malý toto nerobil. Nechápem z toho. Inak ďakujem za odpoveď. 🙂

bubelko
26. okt 2010

@katka1191 toto mi robil aj lukas minulu jesen a zimu - pri gumakoch aj pri zimnych topankach. bolo to o zvyku - kym si zvykol na to, ako sa v tom chodi. trvalo mu to sice celu zimu - sem tam sa potkol, ale zase bez vysokych teplych topanok u nas ist von nemohol. takze to chcelo len trpezlivost, vysvetlovanie, pripadne sa neslo nikam 😉
teraz uz na gumaky neda dopustit 🙂

katka1191
autor
27. okt 2010

@bubelko ďakujem za radu. Veľmi si cením, že ste mi odpovedali. Skúsim to sňou niako ☹