Mám dávať 1,5 ročnému dievčatku ponožky do sandáliek?
Myslím tým v lete,viem,že z estetickej stránky to nie je bohvie čo,ale neviem,či to nie je bezpečnejšie,keď sa jej spotí nôžka,alebo kvôli kamienkom...
z estetickej stranky?Ved dnes su take krasne ponozky,farebne,kvietkove,postavicky z rozpravky,urcite jej nijako nepokazia esteticky dojem 😀
@sandra_sul - my davame, nosi take z uzavretou spickou a tam moze mat aj ponozku... do crocsov ci otvorenych sandalok nie, tam sa nozicka fakt vetra, ale to uz je vtedy dobre 30 stupnov vonku...
fuu, tak tato otazka presne odzrkadluje pokrivenost v myslienkach dnesnych matiek.
dieta by sa malo v prvom rade obliekat tak, aby to bolo prenho pohodlne. esteticka stranka moze byt bonusom navyse, urcite nie cielom.
urcite ponozky davaj, je to pohodlnejsie a predides tym otlakom 🙂
ja som nikdy nedavala a nikdy nemali otlak. Ked kupis kvalitnu topanku a ja kupujem makke tak netreba.
ja dám aj staršiemu dietatu,a nevidím na tom nič divné,naopak,je to pohodlné,nôžka sa nešmýka,nepotí a nevyzerá to zle,,,a topánočky máme tiež dobré..teda vec každej z nás,,aj odpovedí milion🙂 ved každá dávame pozor na niečo iné🙂
moje dcery mamju 7 rokov a 4 roky a obe nosia v lete do sandalok ponozky.Starsia uz s tym vlani chcela prestat, ale sandalky jej urobili maly otlak, aj ked boli kvalitne kozene, a tak sa sama vratila k ponozkam, teraz ich ladime podla farby a je to v pohode 😉 . Ked mala 1,5 roka tak ma takato otazka ani nenapadla, ved obliekanie dietata nie je o mode, ale o pohodli dietatka........
No sandalky, dost casto tu malu nozku otlacia, odieraju, ved kazde ma tu nozku inu, a asi si nedavaju vsetci sit topanocky na mieru, takze ak chces predist rankam na nozke, tak ponozky urcite. Jedine pri vode....
A esteticka stranka 😕 ? Myslis, ze bude vyzerat ako "Martinka z Turca", (ci ako sa vola)?.... u deti je to ine, a hlavne ide o pohodlie 🙂 A ponozticky su take krasne, zladis ich k zvysku oblecenia 🙂 a su skor estetickym doplnkom (u deti) .
Zalezi od typu sandalok a od pocasia vonku, ak je 30st. je urcite lepsie nech sa nozicky vetraju, aj v najtensej bavlne sa jej vie nozka zaparit.
nedavala by som a ani nedavam. ani ja nenosim ponozky, ked mam sandale. a ked je teplo je teplo. noha sa skor spoti a spari v ponozkach, ako ked je naboso. a kamienky sa daju vysypat 😉
Ved kup clenkove ponozky,na 1,5 rocnu uz urcite maju,ja davam clenkove do sandalkov,alebo aj nijake-ked je velmi horuco..ked teda nechces vysoke ponozky,ze posobia na teba rusivo..
ja som tiež dávala členkové, ale keď bolo extrémne horúco, tak som ponožky nedávala žiadne a bolo to v pohode.
no ja som sa nahodou nad tymto tiez zamyslala... a vyslo mi nasledovne - otvorená sandálka, kde nie su kryte prsty - bez ponozky, uzavreta sandalka (staci pasik na prstekoch) - s ponozkou... no a samozrejme, sandalky treba kupovat take, co nenarobia otlaky ani od novoty, toboz nie od zlej technologie vyroby...
myslim ze u tak maleho dietata netreba riesit ako to bude vyzerat ale aby to bolo funkcne a pohodlne.. tu nieje na mieste riesit modne vychytavky a ved hlavne pre dievcata sa daju kupit krasne veci a ponozticky tiez, das nejake s volanikom a urcite to bude vyzerat pekne.. nas maly nosil vzdy ponozku v teniske a nijako mu to neublizilo, ani po estetickej stranke, dokonca bez ponozky ani sandale nechcel, raz si to tak vypytal a o chvilku pistal ze chce ponozky, deti sa hraju a do sandalok sa im dostane piesok a kamienky a to je bez ponozky neprijemne
ty si robis srandu? Ani plienky nie su esteticke, tak jej ich radsej nedavaj. Moja bude mat 4 roky a bosu nozicku co sandalok neplanujem. Kokso, otazka tyzdna....
Vacsinou nedavam, od juna do tej prvej polovice septembra je tak teplo ze ponozky proste nepouzivame ani ja ani deti - dokonca ani o polnoci by som im tie ponozky nenatiahla - pobehuju bud bose alebo na boso v topankach ale ked je zimsie a maju zavretejsie topanky tak sa mi vidi ze som asi 2x v ich zivote, tie ponozky pouzila
suhlasim s tym ze davat ponozky, takemu malemu dietatu isto....ja som davala, zatial nebol bez ponoziek
moje deti nikdy nenosili ponozky do sandalok. Podla mna su sandalky sandalkami preto, aby sa nosili naboso, aby sa vetrala nozicka. Ak chcete davat ponozky, su aj ine typy topanok, ale k sandalkam ma proste nikdy nenapadlo dat ponozky. Skuste si to dat aj vy, je to velmi nepohodlne, nozicka sa smyka, poti...
Ja som ponožky do sandálok nikdy nedávala a dcéra nikdy nemala otlaky.Keď jej vošiel dnu kamienok, vybrali sme ho a hrala sa ďalej V letných horúčavách mi to príde trochu divné obuvať ponožky do sandálok.
pokiaľ sú sandále športove tak kotníkove ponožky. do sviatočných silonky, ked bola menšia pančušky. kotníkače do sandálov dávam aj synovi a aj ja nosím. naboso nosíme žabky a crocsy sandále občas v lete ked je fakt veľmi horúco. a vonku na ihrisko nosia aj v lete cvičky alebo plátenky obaja je to praktickejšie a pohodlnejšie. a platilo to aj ked mali 1,5 roka
malym detom sa davaju ponozky do sandaliek a pokial nie si si stale ista,pozri si na nete ako obliekaju svoje ratolesti mamicky=modne ikony...i ked obcas mam pocit,ze oni nemaju sudnost ako napr surri cruise v lodickach...
Ja by som ponozky davala, tiez si myslim, ze noha sa s ponozkou menej smyka, predides riziku otlakov, nebudu tak tlacit kamienky (lebo ked sa do sandalky raz dostane kamienok, tak tlaci aj s ponozkou 😉). Ponozky mozes kupit kludne kratke len po clenky, alebo nejake ozdobene volanikom, na malom dievcatku to iste rusivo posobit nebude ani z estetickeho hladiska. Co sa tyka sandalok, tak neviem, ako Ty, ale ja som do 2 rokov zasadne kupovala vsetky topanky vyssie, aby bol spevneny clenok a so zavretou spickou 😉
Ked je veľmi teplo tak sandálky bez ponožiek, ked je chladnejšie tak dávam ponožky. Sandálky kupujem kožene s uzavretou špičkou, aby chránili prsteky

Ja mam 3,5 rocnu a davam, moj nazor urcite...ved su to deti a nie 15 rocne slecny🙂