icon

Máte skúsenosti s nákupmi oblečenia z čínskych e-shopov?

maata12
17. aug 2012

Ahojte 😉
Skúšali ste si už objednať nejaké detské oblečenie z čínskych e-shopov? Ja si práve pozerám jednu stránku, len mi nie je jasné, kde sa udáva veľkosť a farba, lebo v ponuke to nie je kde zadať.. A taktiež to ich číslovanie napr. 100,110... to je zrejme podľa výšky dieťaťa, len som si neni istá...
Ďakujem za Vaše postrehy 🙂

kaila1
26. apr 2013

Kočky neviete mi poradiť- objednávam vecičky z aliexpres, a pri niektorých tovaroch vyskočí, že môžem dostať coupon v určitej hodnote...čo to pre mna znamená a ako si to možem uplatniť, využiť? 😉

kaila1
26. apr 2013

Už som zistila!🙂

misiaksl
26. apr 2013

@kaila1 Ahoj, môžeš nám to vysvetliť? 🙂 mňa by to tiež zaujímalo, ako si ho uplatniť, dakujem

kaila1
27. apr 2013

uplatňujú sa pri objednávkach nad určitú sumu, napr. 50usd pri objednávke nad 500 usd, celý postup kde si nájdeš svoje kuponiky a ako ich použiť nájdeš, ked dáš do googlu : how to use coupons on aliexpress, ak aj nevieš po anglicky, tak sú tam pekne pofotené postupy! 😉

kaila1
27. apr 2013

Inak baby objednávali ste niektoré z aliexpressu s dodaním cez tú čínsku poštu? Ak ano, za aký čas vám prišiel tovar? lebo píšu 15-60 dní, no 2 mesiace je dlllhá doba! 😒

tinara23
27. apr 2013

@kaila1 ahoj, ja som dnes prvý krát objednávala cez čínsku poštu z aliexpressu, tak som zvedavá, na začiatok cca za 19 USD. Manžel tak objednáva, ale z inej stránky a raz mu tovar prišiel cca do 30 dní a raz do dvoch týždňov a normálne mu to doručila poštárka domov, ale bola to malá zásielka.

3wawa3
9. máj 2013

Bežne objednávam vecičky z aliexpress.com a zatiaľ som sa nestretla so zlým kusom. Všetky vecičky sú super, dodanie je trošku pomalšie ale to je normálne. Čo sa týka veľkostí, tak ich veľkosti sú cca o 2 čísla menšie ako tie naše. Malá nosí našu veľkosť 104-110 a objednávam jej z číny takú 120tku.

kuwait
10. máj 2013

3wawa3 tak to mas stastie,ja som uz od nich dostala aj nenositelne veci a teraz mi konecne po 4 mesiacoch vratili peniaze od jedneho predajcu co sa pokusil okradnut ludi

bastilly
13. máj 2013

@sissy27 a vy nakupujete ake oblecko , ved skoro vsetko sa robi v cine hlavne tie komercne "znacky" ....

bastilly
13. máj 2013

@olifcek tak toto je totalna kravina co ste napisali , prepacte, ja sa touto problematikou zaoberam velmi , velmi ma to zaujima, a bezny clovek ako sme my sa ku kvalite vobec nedostane, a to ze si velke koncerny ako je adidas, nike a pod. zaplatia viac je taky blud ze az ...vsetko a to robi rovnako , vsetko sa to farbi , v rovnakych zbrndach ...bio bavlna?..:D a tomu sa treba venovat aby ste pochopili, ze to tak nie je ale svet ovlada rekalma, a bohati ludia a vela obycajnych ludi tomu vsetkemu veri ..a plati bytocne peniaze za hnusne veci.....a ked maju menej penazi a kupuju zn. ako domaja ...robia ovela lepsie....

olifcek
13. máj 2013

@bastilly mne sa znackove veci neznicia ako nejake obyc. domaja mam rada, no, co uz nebyvam v ke, nekupujem, nemam kde... 🙂
ja si mozem dovolit prac cierne s bielou, nakolko mi oblecenie farbu nepusta.

ale napriklad moj manzel si nekupi rifle inde, nez u cinana... sedia mu, farbu nepustaju a vydrzia... 😉 no to je jedine, co u cinana kupim, inak nehrozi...

ale mam rada napriklad i kik, to je nemecky obchod a paradicka... i gate... lacnejsie obchody, ale s obleckom som nadmieru spokojna 🙂

kraviny nepisem, len to, co som citala, ci pisala... mozem byt v omyle... ale nemusim,nakolko ratam, ze ako ja, ani Ty sme neboli v cine vo fabrike...

bastilly
13. máj 2013

@olifcek tak tam som veru nebola ale je tak vela. kvalitnych dokumentov...a podla mna tu ide o cinske oblecenie ako je v ponuke tuna v pro shopoch.to je na urovni s beznym oblecenim...pozri si dokument "pekne ale skodlive"

olifcek
13. máj 2013

@bastilly dakujem, ale viem, co nakupujem, viem, akej je to kvality, ja som spokojna... a cinana zdaleka obchadzam veru 🙂 strasne to tam smrdi a veci su uz na dotyk nekvalitne... 🙂

sissy27
14. máj 2013

@bastilly je rozdiel, či sa oblečenie šije pod značkou za dodržania postupov kvality danej značky a za použitia kvalitných materiálov, ktoré musia spĺňať nejaké normy, alebo či sa niečo vyrába v čiernych továrňach a používa sa odpad, lacné škodlivé materiály a podobne...kamoška raz kúpila malej tenisky od číňana, že na záhradu nemusí mať značkové a to čo investovali do následnej liečby ekzému, tak by mali za to peknú zásobu značkových tenisiek... a ako väčšina ľudí - nie som tak bohatá aby som si mohla kupovať nekvalitné veci ...

tinara23
14. máj 2013

@kaila1 pre info: objednávala som z aliexpress 27.4.2013 a dnes mi prišiel balík, super rýchlosť. Objednávala som hračky lamaze, obávala som sa či to naozaj bude lamaza, ale máme doma aj originál a je to presne to isté, až nato, že ma tri hračky vyšli na 15 eur. Takže u mňa spokojnosť.

kaila1
14. máj 2013

@tinara23 Ty brdo, paráda.No ja som objednávala tiež tak dáko a bundu ešte nemám.Ale kukala som na nete, tak len 7.5. odišla z čínskej pošty.tak rátam, že ešte cca 2 týždne min.budem čakať.A mala si free delivery? či si aj niečo platila?

tinara23
14. máj 2013

@kaila1 neplatila som nič. Inak kukni si aj na stránke slovenskej pošty, sledovanie zásielok, tam je to tiež pekne vidno.

tinara23
14. máj 2013

@kaila1 mne odišla z čínskej pošty 5.5., takže tiež to máš zachvílu doma

bastilly
14. máj 2013

@olifcek ale toto nie je tema o nasich vietnamskych obchodoch a veciach,tie su fakt hnusne sem tam sa tam nieco najde,ale skor je to tema o stranmach na cibske oblecenie, kt je trraz in..ci?

bastilly
14. máj 2013

@sissy27 ...to je presne to co milujem:D skoda reci

sissy27
14. máj 2013

@bastilly a čo máš za problém? čo ti trhám z ruky handry na čínskom trhu, že toto nekupuj? 😕 každý nech si kúpi a oblečie čo uzná za vhodné, ja si lacné čínske braky plné ftalátov a podobných chuťoviek jednoducho neprosím... keď to púšťa farbu, z pračky to vytiahnem v úplne inom tvare ako som to do nej dala a zafarbí mi to pokožku, tak to asi nebude kvalitné, či? 😅

bastilly
14. máj 2013

ja som pisala vyssie , ze tato tema asi nie je o vietnamskych obchodoch co su tu ale o cinskom obleceni z netu...myslim, ze je to rozdiel... to je jedno, , bavime sa o normalnom obleceni , nie o vietnamskom a skoda ze ludia su hlupy a zaplatia vela penazi koli vycapenekj znacke, kt. na kvalite nic nepridava, vsetko sa farbi v tych istych zbrndach...cize vsetko je na jednej lodi , akurat velke koncerny maju vela penazi na reklamy a na to aby zalepili usta tym , kt. o tom vedia najviac...preto sa o to treba trochu zaujimat ,...a je mi jedno kto si co oblieka, len nechapem zmyslanie niekt.ludi

kuwait
15. máj 2013

bastilly nemozem s tebou suhlasit.Mam skusenosti s lacnymi cinskymi vecami aj s drahymi dizajnerskymi kuskami a ten rozdiel je tam obrovsky,nielen v cene ale aj vo vzhlade a kvalite a tiez ako dlho tie veci vydrzia v perfektom stave.Taktiez je rozdiel ci su tie drahe veci usite v Cine a ci v EU.Nie v kvalite materialu,ten je rovnaky ale v kvalite usitia,cinania sitie uplne sfusuju a preto tento tovar nejde do ofiacialnych butikov na zapad ale do outletov a butikov v inych castiach sveta.Mam s tym skusenost.Napriklad Prada,sije kabelky v Taliansku a Cine.Site v Cine idu do outletov ako Parndorf a butikov na Stredny vychod a vyrobene v Taliansku idu do EU.Rozdiel v kvalite je znacny.Chyby v siti, v tvare ale ziadna s tychto veci nesmrdi brutalne po chemikaliach tak ako bezne cinske vyrobky.Tie veci sa len siju v Cine ale z materialov vyrobenych inde na rozdiel od cisto cinskych vyrobkov.O tomto som tu uz raz pisala.Takze mila bastilly najprv osobne vyskusaj a potom sa vyjadri

kamila12342
23. máj 2013

ahojte neviete mi poradit ked platim na aliexprese kreditkou tak či musi sediet aj adresa teda či musi byt dodacia adresa taka ista ako an kreditke ??

luciferix
23. máj 2013

@kamila12342 nie nemusi

viera84
23. máj 2013

ahojte, do akej sumy zvyknete objednavat? Nestretli ste sa s otvaranim balikov resp. s problemamy s colnym uradom?

zajkka
24. máj 2013

@sissy27
@nice202 prosim vas,aky je postup pri objednavani z tohto e-shopu?maju tam pekne vecicky,ale zo zahranicia to neviem,bola by som vam vdacna....objednavala som teda ale len z ciech 🙂

sissy27
24. máj 2013

@zajkka z číny neobjednávam, ale teda postup bude rovnaký alebo veľmi podobný, ako pri nákupe z hocijakého eshopu - nahádzať do košíka čo chceš, vyplniť adresu, zaplatiť a čakať - buď ti príde domov balík alebo pozvánka z colnice...

bastilly
24. máj 2013

@kuwait 🙂

uglybetty1234
24. máj 2013

ahojte a je tam free P&P?