Máte skúsenosti s nákupmi oblečenia z čínskych e-shopov?
Ahojte 😉
Skúšali ste si už objednať nejaké detské oblečenie z čínskych e-shopov? Ja si práve pozerám jednu stránku, len mi nie je jasné, kde sa udáva veľkosť a farba, lebo v ponuke to nie je kde zadať.. A taktiež to ich číslovanie napr. 100,110... to je zrejme podľa výšky dieťaťa, len som si neni istá...
Ďakujem za Vaše postrehy 🙂
Už som zistila!🙂
uplatňujú sa pri objednávkach nad určitú sumu, napr. 50usd pri objednávke nad 500 usd, celý postup kde si nájdeš svoje kuponiky a ako ich použiť nájdeš, ked dáš do googlu : how to use coupons on aliexpress, ak aj nevieš po anglicky, tak sú tam pekne pofotené postupy! 😉
Inak baby objednávali ste niektoré z aliexpressu s dodaním cez tú čínsku poštu? Ak ano, za aký čas vám prišiel tovar? lebo píšu 15-60 dní, no 2 mesiace je dlllhá doba! 😒
@kaila1 ahoj, ja som dnes prvý krát objednávala cez čínsku poštu z aliexpressu, tak som zvedavá, na začiatok cca za 19 USD. Manžel tak objednáva, ale z inej stránky a raz mu tovar prišiel cca do 30 dní a raz do dvoch týždňov a normálne mu to doručila poštárka domov, ale bola to malá zásielka.
Bežne objednávam vecičky z aliexpress.com a zatiaľ som sa nestretla so zlým kusom. Všetky vecičky sú super, dodanie je trošku pomalšie ale to je normálne. Čo sa týka veľkostí, tak ich veľkosti sú cca o 2 čísla menšie ako tie naše. Malá nosí našu veľkosť 104-110 a objednávam jej z číny takú 120tku.
3wawa3 tak to mas stastie,ja som uz od nich dostala aj nenositelne veci a teraz mi konecne po 4 mesiacoch vratili peniaze od jedneho predajcu co sa pokusil okradnut ludi
@olifcek tak toto je totalna kravina co ste napisali , prepacte, ja sa touto problematikou zaoberam velmi , velmi ma to zaujima, a bezny clovek ako sme my sa ku kvalite vobec nedostane, a to ze si velke koncerny ako je adidas, nike a pod. zaplatia viac je taky blud ze az ...vsetko a to robi rovnako , vsetko sa to farbi , v rovnakych zbrndach ...bio bavlna?..:D a tomu sa treba venovat aby ste pochopili, ze to tak nie je ale svet ovlada rekalma, a bohati ludia a vela obycajnych ludi tomu vsetkemu veri ..a plati bytocne peniaze za hnusne veci.....a ked maju menej penazi a kupuju zn. ako domaja ...robia ovela lepsie....
@bastilly mne sa znackove veci neznicia ako nejake obyc. domaja mam rada, no, co uz nebyvam v ke, nekupujem, nemam kde... 🙂
ja si mozem dovolit prac cierne s bielou, nakolko mi oblecenie farbu nepusta.
ale napriklad moj manzel si nekupi rifle inde, nez u cinana... sedia mu, farbu nepustaju a vydrzia... 😉 no to je jedine, co u cinana kupim, inak nehrozi...
ale mam rada napriklad i kik, to je nemecky obchod a paradicka... i gate... lacnejsie obchody, ale s obleckom som nadmieru spokojna 🙂
kraviny nepisem, len to, co som citala, ci pisala... mozem byt v omyle... ale nemusim,nakolko ratam, ze ako ja, ani Ty sme neboli v cine vo fabrike...
@bastilly je rozdiel, či sa oblečenie šije pod značkou za dodržania postupov kvality danej značky a za použitia kvalitných materiálov, ktoré musia spĺňať nejaké normy, alebo či sa niečo vyrába v čiernych továrňach a používa sa odpad, lacné škodlivé materiály a podobne...kamoška raz kúpila malej tenisky od číňana, že na záhradu nemusí mať značkové a to čo investovali do následnej liečby ekzému, tak by mali za to peknú zásobu značkových tenisiek... a ako väčšina ľudí - nie som tak bohatá aby som si mohla kupovať nekvalitné veci ...
@kaila1 pre info: objednávala som z aliexpress 27.4.2013 a dnes mi prišiel balík, super rýchlosť. Objednávala som hračky lamaze, obávala som sa či to naozaj bude lamaza, ale máme doma aj originál a je to presne to isté, až nato, že ma tri hračky vyšli na 15 eur. Takže u mňa spokojnosť.
@bastilly a čo máš za problém? čo ti trhám z ruky handry na čínskom trhu, že toto nekupuj? 😕 každý nech si kúpi a oblečie čo uzná za vhodné, ja si lacné čínske braky plné ftalátov a podobných chuťoviek jednoducho neprosím... keď to púšťa farbu, z pračky to vytiahnem v úplne inom tvare ako som to do nej dala a zafarbí mi to pokožku, tak to asi nebude kvalitné, či? 😅
ja som pisala vyssie , ze tato tema asi nie je o vietnamskych obchodoch co su tu ale o cinskom obleceni z netu...myslim, ze je to rozdiel... to je jedno, , bavime sa o normalnom obleceni , nie o vietnamskom a skoda ze ludia su hlupy a zaplatia vela penazi koli vycapenekj znacke, kt. na kvalite nic nepridava, vsetko sa farbi v tych istych zbrndach...cize vsetko je na jednej lodi , akurat velke koncerny maju vela penazi na reklamy a na to aby zalepili usta tym , kt. o tom vedia najviac...preto sa o to treba trochu zaujimat ,...a je mi jedno kto si co oblieka, len nechapem zmyslanie niekt.ludi
bastilly nemozem s tebou suhlasit.Mam skusenosti s lacnymi cinskymi vecami aj s drahymi dizajnerskymi kuskami a ten rozdiel je tam obrovsky,nielen v cene ale aj vo vzhlade a kvalite a tiez ako dlho tie veci vydrzia v perfektom stave.Taktiez je rozdiel ci su tie drahe veci usite v Cine a ci v EU.Nie v kvalite materialu,ten je rovnaky ale v kvalite usitia,cinania sitie uplne sfusuju a preto tento tovar nejde do ofiacialnych butikov na zapad ale do outletov a butikov v inych castiach sveta.Mam s tym skusenost.Napriklad Prada,sije kabelky v Taliansku a Cine.Site v Cine idu do outletov ako Parndorf a butikov na Stredny vychod a vyrobene v Taliansku idu do EU.Rozdiel v kvalite je znacny.Chyby v siti, v tvare ale ziadna s tychto veci nesmrdi brutalne po chemikaliach tak ako bezne cinske vyrobky.Tie veci sa len siju v Cine ale z materialov vyrobenych inde na rozdiel od cisto cinskych vyrobkov.O tomto som tu uz raz pisala.Takze mila bastilly najprv osobne vyskusaj a potom sa vyjadri
ahojte neviete mi poradit ked platim na aliexprese kreditkou tak či musi sediet aj adresa teda či musi byt dodacia adresa taka ista ako an kreditke ??
@kamila12342 nie nemusi
ahojte, do akej sumy zvyknete objednavat? Nestretli ste sa s otvaranim balikov resp. s problemamy s colnym uradom?
ahojte a je tam free P&P?

Kočky neviete mi poradiť- objednávam vecičky z aliexpres, a pri niektorých tovaroch vyskočí, že môžem dostať coupon v určitej hodnote...čo to pre mna znamená a ako si to možem uplatniť, využiť? 😉