Monitor dýchania pre bábätko
Ahojte, mamicky. Pouzivate niektora Monitor dychania? Su dva typy. Jeden je podlozka pod matrac a druha nejake zariadenie do plienocky. Nie je to zbytocnost? Myslim, ze ked to kupim, tak sa budem stale bat, ci to nezacne pipat. Bez toho budem asi kludnejsia. Dakujem.
@sardinka335 No vidíš, toto som tam zabudla dopísať.... 😉
@sardinka335, urcite, my sme mali. Osobne si myslim, ze to nie je taka strasna investicia, my sme ho pouzivali rok a potom len ako odposluch. Inak vsade pisu, ze je riziko ak spi dieta na brusku, nasa ked mala strasny reflux, tak nedokazala spavat, spala na mne alebo na muzovi a len na brusku, ja som takmer nespala, co som sa bala, aby sa neudusila a ked vygrcla, tak jej to pekne vytieklo. Ked sme presli na AR mlieko, tak uz spinkala na boku v postielke s monitorom. Muzova sestra zomrela v postielke a stalo sa to v priebehu dna, a ak si dobre pamatam, udava sa ze sa to stava hlavne v noci. Ja som sa strasne bala, ked som kocikovala malu, ja som jej stale skusala brusko ci dycha.
@evittam, za SIDS je povazovane ajked dieta zomrie na vdychnutie grcky, pozri si ten link co som sem dala. Taktiez ked dieta prestane dychat. Je to SIDS. Ano presne ako pises, ked zomrie zdrave babatko a nie je to cudzim zavinenim, tak to oznacuju ako SIDS. A neber to osobne, co pisem, to je super, ze mas take skusenosti, su deti, co nespia ani 3 alebo 6 rocne poriadne a zbytocne sa tu hadat. Logicky ajked decku zabehne, nedycha a monitor to zaregistruje a mozes reagovat, skor, nez ked o tom nevies a dojdes o hodinu, dve.
@katka1981 Veď ak ti to dodá pokoj-ja netvrdím nech to nekupuješ, vyjadrila som svoj názor....To je všetko. Ak má bábo reflux, tak to je tiež o niečom inom. Pozri, napríklad dcérka mala 2 týždne-spala s nami v manželskej posteli-zaspala na brušku-spala 8 hodín- možno neuveríš, ale aj ja 😀 -zobudila som sa ráno - s tým, že spíme cca 3 hodky ako vždy a kojíme - skoro som "odpadla" keď som zbadala koľko je hodín-hneď som chytala malú či je v pohode....ale nikdy,nikdy ma pri mojich deťoch nenapadlo kontrolovať, že či dýcha - je to len o dobe, o médiach,internete-všade strašia a potom mamičky len píšu ako si neoddýchnu-sa nedivím -ak malé dojčí každé 2-3 hodky-to medzi tým spí-čo by mohla aj ona-ale ak každých 10 min chodí kontrolovať....No čo už-každý sme nejaký - menej čítať, počúvať, pozerať správy a sme kľudnejší - a viac si užívať daru života... 😉
@katka1981 A ešte jedno - ja nemám linky, ani sa mi ich nechce hľadať, ale predpokladám, že ja som videla zase opačné veci ohľadom SIDS - proste je to len výmysel lekárov na to keď nevedia dôvod úmrtia, nakoľko aj zdravý rozum pochopí, že zdravé dieťa neumrie len tak....Ale každý to vidíme inak - je lepšie aj pre rodičov mať nejaký dôvod - "populárny" ako žiadny - nevieme-stalo sa-lebo to u mňa SIDS je. Ale to je môj subjektívny názor.
Najlepsie to vedia posudit ty rodicia ktory o dietatko prisli kvoli sids a nemali monitor dychu,,,myslim ze rovnako by sa dali diskutovat aj o inych zdravotnickych pristrojoch ktore dnes zachranuju zivoty...umrtnost sa vdaka takymto pristrojom znizi,,radsej budem v statistike "nam sa to nemalo stat,no pre istotu sme pristroj zaobstarali a mam zive dietatko" nez do statistiky "nam sa to nemoze stat,tak nemame pristroj,a o dietatko sme prisli"
Ale je to kazdeho osobna vec 🙂
@evittam, nie, u nas to bolo tym, ze bol SIDS v rodine, inak by som nebola taka pototo. A je vela clankov o tom, ze ked dieta spi s rodicmi tak dycha podla nich, ze je to naopak prevencia pred SIDS. Ale tak vies, jeden pise jedno, druhy druhe, to si uz kazdy musi vybrat co mu vyhovuje. Ved ty si napisala svoj nazor, to je ok, ved o tom je diskusia.
@gita17 zijem na takej neznamej planete, tusim sa vola zem, ked ta to tak zaujima..
stojim si za tym, ze v dnesnej dobe je coraz castejsie vidiet matky s cigaretou, stava sa to akosi spolocensky akceptovatelne. len na priklad - lezala som v nemocnici na rizikovom. boli sme na izbe 3 tehotne, jedine ja som nefajcila. primar na vizite besnel od zlosti, ze uz takmer v kazdej izbe citit cigarety, sestricky to potvrdili.
@babydesire možno nebudeš v tejto štatistike, ale kto ti zaručí ze nebudeš v inej? Jasne čo mozme zazichrovat tak prečo nie...ale ziť s tým ze ,čo ak sa mi niečo stane,, je na cajlu... 😉
@katka1981 tieto študie...jedna štúdia vyvracia dalšiu študiu a kazdý si urobí taku študiu aku potrebuje resp. čo potrebuje predať a tak...aj ked samozrejme takéto vydobytky modernej doby povazujem za prinosné..
@sardinka335, ano vo vsetkom je to tak. Zaklad je aby sa clovek rozhodol spravne.
Tak ja asi zijem na inej planete, my s mužom nefajčíme ...naši priatelia ani jeden nefajčí....ani svokrovci, švagrovci a švagriné len moja mama je rekreačný fajčiar...
Pre mna su cigarety peniaze vyhodene do luftu. Ako hovorila naša babka ,,načo dymiť pánu bohu do okien,,
@katka1981 asi sa riadia heslom ze do truhly má ísť telo zhuntované... 😀
Pekný príklad pre deti aj z nich budu na 90% fajčiari a ,,pijani,,.
@sardinka335 kristepane,, ved ja som tie nazvy statistik dala len ako taky priklad...chcela som tym povedat,ze ked mam moznost pouzit pristroj na znizenie rizika ze o dietatko prijdem tak jo vyuzijem...tak isto to mozem povedat o reflexnych paskoch,to neznamena ze mam teraz panicky strach z aut,,o ockovani a to neznamena ze budem obhryzat nehty len aby som nedostala danu chorobu,atd... Nebudem mat teraz fobiu ak nepouzijem monitor dychu ze sa mojmu dietatku nieco stane a skoncim na psychyatrii..ak by neboli,neexistovali, neriesili by sme to tu,nepiuzivali by sme ich teda..ved niesu tu odjakziva,,chapes princip? 😀 chcem ho,tak si ho zaobstaram,,kto ho nechce tak kadle nato,,ja tu tiez neriesim mantineli do postielky,podla mna je to blbost zatial,ale voobec neriesim debaty na mk o mantineloch,,kto chce si kupi kto nechce nekupi,,,myslim,ze je to kazdeho vec a tvrdenia ze zdravemu dietatku sa to stat nemoze ,iste ani tridsiatnik nemoze dostat inkfarkt a napriek tomu uz par takych bolo,, takze kazdy ma svoj nazor na vec,,ale urazat zeny ktore kupuju monitiry ze su prehnane ustrachane je trosku necitlive
Monitor jednoznacne ano!
Mam dvoch synov. Prvy bol predcasne narodeny, lezal na JIS-ke, nizka hmotnost, problemy so stit.zlazou, cukrom a vela ineho. Idealny priklad na dieta vhodne na monitor. No monitor sme nemali. Chvalabohu, neumrel nam v spanku. Neprestal dychat. Alebo ano a nahoda ho zobudila a nadychol sa??? To sa uz nedozviem.Dnes ma 8 rokov.
Druhy syn sa narodil ako ukazkove absolutne zdrave nadherne dieta, vo vsetkom idealne. Cize, netreba monitor, nie? Ale mali sme. A dakujem za to nebesiam kazdy den. Nebol ani jeden falosny poplach, no boli dva skutocne! A monitor nam zachranil syna.
Takze vynimka jednoznacne potvrdzuje pravidlo.
Ak budem mat este dieta, monitor bude mat na 1000%
Ja som ho mala cca 7 mesiacov a teraz ho používame ako pestunku, máme taký 2v1 zn.Angelcare , ja môžem len odporučiť bez neho by som len chodila stále pozerať na malého či dýcha a či je v poriadku. V niektorých porodniciach ho vedia aj požičať za poplatok tak sa opýtaj ak by si nechcela kupovať, a myslím ze aj niektorá zdravotná poisťovňa ich požičiava zadarmo.
@ivka2015 dovera,,ale obaja rodicia a aj to dietatko musia byt poistene v dovere,,dnes sme si ho rezervovali
Nie je to zbytočnosť, aj zdravé a donosené deti umierajú na syndróm predčasného úmrtia...ak to niekomu príde ako vyhodené peniaze tak ok, avšak ja radšej budem mať istotu....smutné že ste sa tu do seba kvôli takejto hlúposti pustili...
radšej ho mať a nepotrebovať ako nemať a potrebovať. my sme mali a za seba odporučam.
@hviezdickka pozri bat sa nebudes skor bues kludnejšia, nemam skusenost s tym do plienočky ale asi ten je lepši lebo ja som mala podložku a dietatko ked sa zacne hybat može sa stat že sa odkope s podložky. Ja by som mala strach keby nemam monitor dychu že co ak, bala by som sa od babatka pohnut alebo zaspat. takto v podstate kludne možeš vyspat ak babatko spi. myslim si že matky ktoreho nemaju ich deti su na nich o mnoho viac zavisle preto. a potom sa to vleče s nimi. a potom sa sťažujú že ich nikomu nemožu nechat. ale tiež to určite neplati na každú.
@brady1 ten na plienocku sa zosuchava, lepsi je ten pod matrac.. Ten monitor sa dava pod matrac, nechapem, ako sa moze odkopat z neho, monitor obsahuje vacsinou 2 platne, ktore sa daju pod matrac na jednu, aj na druhu stranu a neni mozne, zeby to monitor nezachytil, alebo sa nieco zosuchlo.. Ja som mala dokonca kokosovy matrac, ten je hrubsi a pouzivala len jednu platnu a v pohode to monitorovalo celu postielku, nech uz dieta spalo a hybalo sa akokolvek, az do 7.-8.mesiaca.. Ja som za ten monitor pod matrac.. ;)
My máme podložku a pod maličkou nám už začala asi tak 5x pípať. Vôbec sa na to nezobudila. Ťažko povedať, či by ju to prebralo, stále som ju chytila na ruky a nadýchla sa. Každopádne odvtedy som pekne vystresovaná, no som s ňou spokojnejšia. Lepšie sa mi spí.

@sjuzan77 ''coraz castejsi vyjav - matka, ktora kocikuje a fajci'' ty kde zijes? fajci stale menej a menej ludi