icon

Musím mať v postieľke pre novorodenca vankúšik a paplón?

belleza
10. feb 2012

som prvorodička a termín mám v apríly, tak si postupne nakupujem výbavičku.

gazovicka
10. feb 2012

ja som si kupila, ale nevyuzivala som ho od narodenia, az teraz, ked ma maly 3 mesiace.... ale nestrati sa ti...

martinkatinka
10. feb 2012

ja som nekupovala, malý je tiež aprílový, ale vankúš netreba, dieťa nemá spať na vankúši.....a paplónik tiež nemáme, lebo spíme v spacom vaku

klauduska
10. feb 2012

my sme kupili taku tu celu supravu,hniezdo,paplonik avankusik,.ale vankusik sme nikdy nevyuzivali,maly doteraz nespi na vankusiku,ani sa tusim neodporuca az do 3 rokov,ale je to individualne,ale urcite paplonik treba.... 😉

jasminet
10. feb 2012

nie. vankus je uplne zbytocny pre novorodenca, ma spat na rovnom a paplon zatial podla mna tiez. skor nejaka lahka deka, najlepsie spaci vak, nieco pod co sa ti dieta omylom nedostane...aby sa nezadusilo.

habibi78
10. feb 2012

@belleza ja vankus u malej nepouzivam doteraz, paplon sme zacali pouzivat az okolo jedneho roka, dovtedy som ju prikryvala len takou tensou prikryvkou alebo bola v spacom vaku 😉 ale ci kupis teraz alebo neskor, vyuzijes urcite 😉

cicimon
10. feb 2012

dieta do 2r nema spat na vankusi a novorodenec paplon nepotrebuje, bude skor v perinke alebo spacom vaku

anieli_1
10. feb 2012

novorodeniatko ma spinkat na rovnom ani len plienku pod hlavou by nemali mat a v aprily by uz malo byt aj trosku teplejsie tak staci deka takze mas cas nemusi ta to ponahlat 😉

stanislavao
10. feb 2012

tiez si myslim, ze netreba zo zaciatku. paplon je velky, dietatko pod nim ako ütopene". sporej vyuzijete nieco ako spaci vak, ja som mala taky tenky fusak bavlneny, alebo potom deku. cize paplon a vankus asi az po pol roku sme mali.

ajkuska
10. feb 2012

my zatiaľ nemáme nič len 2 letné spacie vaky a 1 zimný.

sssimi
10. feb 2012

Ja som dávala vankúšik asi od roka. Úplne tenučký. Sárka si ho sama nakrčila pri tváričke a lepšie spinkala. Paplónik sme používali od začiatku. Aj keď moja je májová, tak bola v perinke a aj prikrytá paplónikom. V dome máme dosť chladno. Ale naozaj zo začiatku stačí deka, ale ak kúpiš už teraz určite využiješ. Sarah pod ním spáva doteraz, lebo s veľkým sa sama nedokáže zakryť ak sa odkope.

ivett1
10. feb 2012

a načo?...veď najskôr bude v perinke-zavinovačke a potom bude teplo...pravdepodobne perinku ako prikrývku nevyužijete...možno až na jeseň?...ak medzitým už nebudete používať spací vak 😉... a vankúšik by sa nemal používať, len v prípade, ak by malo bábätko reflux a odporučila by vám ho dokotorka 🙂

ikke
10. feb 2012

u nas vyslovene neodporucaju vankus ani paplon, ale moj je februarovy a veru paplonik by sa mu vtedy bol hodil, stale mu bolo zima, spal pod 3 dekami. perinku sme vobec nepouzivali, take tu neexistuje. spaci vak sme pouzivali az neskor, pri novorodencovi som mala pocit, ze sa v tom "utopi" 😅 ja by som lahky paplon veru kupila, ak nie hned po narodeni, na jesen a v zime ho zrejme vyuzijes.

lucia.kl
10. feb 2012

od narodenia asi mesiac spávali v perinke, potom došli horúčavy a používali sme len deku no a ako sa ochladilo tak cca do roku spali baby v spacích vakoch - to je super lebo sa neodkopali, potom bolo zas leto a teraz spia až pod paplónom, aj to sa stále odkopávajú a paplón majú pod sebou, takže mám pri posteli pre každú ešte dve deky.. no a vankúš stále nepoužívame..

preshibana
10. feb 2012

Tak my mame aj vankusik aj paplonik a mala na vankusiku spinka asi od 1m,po porade s tetou,skusenou pediatrickou,pretoze mala slabsi reflux.Aj v kociku mame taky isty.Paplon nepouzivame,len deky,lebo mala nechce byt ani v zavinovacke,a to je novembrova.Takze su pripady,ked vankusik potrebujes..

martaniana
10. feb 2012

určite nie, do dvoch rokov nemá spať dieťa na vankúši pre správny vývoj chrbtice a z perinky potom malé šupneš do spacieho vaku , nebude sa ti odkopávať ako keby bolo prikryté paplónom..

lujza123
10. feb 2012

Skor ci neskor ten paplonik budes urcite potrebovat....aj ked nikdy nevies ako si s dietatkom zvyknete...mozno nakoniec budete spavat v jednej posteli a nebudes potrebovat ani postielku ani nic. My sme prveho polroka pouzivali spaci vak

mojkamirka
10. feb 2012

vankus ti urcite netreba, syn na vankusi v postielke nespal az na velkej posteli a perinku ti stačí kupit az zaciatkom jesene. Ja mám májovu dcérku, v postielke bola v zavinovacke a na noc som ju prikryla tenkou dekou este.

hajanka
10. feb 2012

nie

martina2001
10. feb 2012

naša malá spí od 3týždňov na antirefluxnom vankúši, u nás také že perinka nemohlo byť, jedine ako podložka, používam v lete tenkú deku a v zime máme hrubšiu, no aj tak ju stále skope dole. Spací vak u nás nehrozí, malá neznáša ak sa nemôže hýbať ako ona chce. Paplón a vankúš sme kupovali antialergický, no zatiaľ sme ho nemali šancu použiť, snáď keď bude staršia. Pozor keď budeš kupovať paplón na rozmery, na jeden rozmer sa zle kupujú obliečky, to nás upozornila príjemná predavačka keď sme kupovali, tak sme najprv kukli rozmery obliečok a potom podľa toho kúpili paplón.

czechzuzanaba
10. feb 2012

Ja jsem pri prvnim tehu nachystala komplet postylku - hnizdo, polstar, perinku, kapsar 😀 a dokonce aj baldachyn 😅 a dcerka v ni nespala ani jednou.....spi s nama v posteli. 🙂

karolinka789
16. jún 2015
Používateľ karolinka789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinka789.

My sme kupovali vankúš aj paplónik hneď s postieľkou. Vankúš sme nepoužívali ale paplónik sme mu dali v pol roku - v zime. V spacom vaku totiž vobec nechcel spávať 🙂

sonka345
16. jún 2015
Používateľ sonka345 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka345.

Ja som si tiež nakúpila krásne spacie vaky, pre istotu tri, keby si ich synček precikal alebo prepotil a nechcel v nich byť ani za svet. Takže som ich obratom všetky predala a kúpili sme mu paplónik. Strašne rád sa do ňho zamotával už ako malý drobec 🙂

barca1205
24. jún 2015
Používateľ barca1205 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od barca1205.

My sme paplónik plne využili, hneď jako deti vyrástli zo zavinovačky - asi v pol roku, začali sme používať paplónik

mircalla
24. jún 2015

My sme paplon vyuzili, nie kazde dieta ma rado spaci vak
Mali sme taky mini vankusik (plne plochy), ale pouzivali sme ho az neskor