icon

Nakupovali ste oblečenie, keď ste nevedeli pohlavie?

zahrah
20. okt 2014

Ahojte

Vacsina ludi v dnesnes dobe vie pohlavie pred narodenim. Manzel velmi nechce vediet, som v 13tt a davali sme si robit geneticke testy, kde okrem ineho nam povedia aj pohlavie, rozmyslame ten list neotvorit.
Ale zda sa mi to dost neprakticke.

Tie co ste nevedeli pohlavie, nakupovali ste vascinu veci az potom ked sa babo narodilo? Mne sa zda ze nejaky velky vyber neutralnych veciciek nie je, biele a sede som videla.
Co a ako ste nakupili?

Strana
z2
katika55
20. okt 2014

... ani pri jednom dietati som nechcela vediet, co cakame... nechali sme sa prekvapit. A na nakupy oblecenia som sa vybrala az v 8. mesiaci tehotenstva, skor som to neriesila. Kupovala som neutralne vecicky, aj pri prvej dcerke a aj pri druhej - po prvej dcerke som moc veciciek nemala, porozdavala som a co som mala, tak sa mi nehodilo, nakolko prva dcerka sa narodila v juni, tak sme mali vela veciciek s kratkymi rukavmi a druha dcerka je septembrova, tak tam som uz potrebovala vecicky s dlhymi rukavmi. 😉 Kupovala som len par veci, tak do cca 3 mesiacov, lebo velmi vela veci sme podostavali od znamych a pribuznych. Na doma mi boloi jedno, co nosia, aj ked boli dievcatka, davala som im pozicane oblecenie aj po chlapcoch a ked sme sli niekde na navstevu, do mesta a pod. tak to som ich uz vyfintila tak, aby bolo jasne, ze su to dievcatka. 😀

p_etrisha
20. okt 2014

@zahrah Tak potom kludne nakupuj 🙂

siska53
20. okt 2014

@p_etrisha pochopila..ale aj ja som tak rozmyslala,ze co ak bude raz dievcatko..tak som dost veci kupovala tak,aby ich mohlo nosit aj dievca.

siska53
20. okt 2014

@katika55 mne sa stalo,ze mala v ruzovom a starsie panie o nej hovorili v muzskom rode. 🙂)

katika55
20. okt 2014

@siska53 to sa stalo aj mne. Pri starsej dcerke. A to mala aj nausnicky na usiach. 😀

pipinka4
20. okt 2014

@zahrah ahoj.jasne nakupovala som kedze aj tak sa moc neda spolahnut na to ze co to bude.ja som kupovala zlte biele bledunko zelene je toho praveze dost ja som mala skoro vsetko z tesca a aj teraz mame z tade kopu veci a stale nakupujem biele xi a zo zaciatku toho naozaj moc nepotrebujes.

p_etrisha
20. okt 2014

@siska53 "aj dievca" nie LEN dievca...Mne napr.modra uz pride taka zavazujuca, skor chlapcenska...Neviem,konkretne tu by som kupila napr.zlte...Cakame dievca, ale co ked druhe bude chlapec...Zlta neurazi...Ja mam tiez obliecky pre malu zlte a zelene. A kludne ich dam chlapcovi. Ale neviem,preco by som mala brat ohlad na druhe ktore bude mozno o 5 rokov a mozno opat rovnakeho pohlavia a nie na to,ktore aktulne cakam, mam doma...

horana
20. okt 2014

Osobne nerozumiem tomu preco si niekto nechce povedat pohlavie, akoze respektujem, len nerozumiem dovodu. To dieta uz ono pohlavie ma, ci sa nam to paci ci nie 😀 , mozme si ho predstavovat ako nasu bezpohlavnu rybku ci tvorika ale je to klam, ono uz pred porodom je to co je, jasne vzdy sa mozu pomylit pristroje, aj ked drviva vacsina je uplne jasna. Kor pri tych genetickych testoch, tam je zistenie pohlavia na tutovku. A ved to dietatko lubim rovnako nech je ake chce pohlavie, no nie?!
Ja by som to nevydrzala, keby moj muz nechcel, ja by som nakukla. A nechala si pre seba keby nechcel vediet.

A kupovala som tiez neuralne vacsinou, prveho som si zelala trosku viac chlapca a vysiel mi, neubranila som sa aj typicky chlapcenkym motivom uz v tehu kupit. No a co? Ved je to krasne. A druhe bolo vraj vidno velmi skoro, Dr. sa ma ani nepytala ci chcem vediet a rovno mi povedala dievcatko. Neviem preco som bola skor nastavena na 2 chlapcov, prekvapilo ma to. Chvilu som bola vykolajena, ale uz 15 min po vychode z ordinanie som zasla do obchodiku a kupila tie najruzovejsie ponozticky ake mali a tesila som sa z toho 😵 . treba si vediet uzit a nie si robit problemy..Dcera mala prirodzene ako mala tendenciu vyberat si veci ruzova-zlta, alebo ruzova - zelena, niektore dievcatka im ani prilis ruzovej nesvedci, mojej ako na just svedcalo, tak som si dovolila jej aj tejto farby dopriat, ved kedy uz len ked nie v utlom destve. Aj farby na nas vplyvaju a vlyv ruzovej je jednoznacne prinosom. Dokonca pri nej som zobrala aj ja tuto farbu na milost a dovolila som si, samozrejme decentne, ziadna obstarozna babrie styl, aj sebe co to do satnika aj s ruzovou doplnit, co dovtedy som nemala nic. A tak nejak ma to nastartovalo viac do radosti 😉

andreasiskova3
20. okt 2014

Sto ľudí , sto chutí. Kto chce nech si kupuje veci aj od začiatku tehotenstva. Zaplatí si to sama , nosiť to bude jej dieťa.
Ja osobne som chcela vedieť čo to bude preto, že sa mi páčia pre chlapca modré a pre dievča ružové a červené . Neutrálne farby len tak na doplnenie. Ale pokiaľ nechceš čakať a už si celá nedočkavá ( čo úplne chápem ) 😀a ppáčia sa ti viac neutrálne farby tak si kúp také. Biele, béžové, žlté. . A keď budeš vedieť čo to bude dokúpiš si farebné. Mám kamarátku ktorá dievča obliekala len čiste do neutrálnych farieb, čo sa mne osobne vôbec nepáčilo , ale jej áno. Takže tak. Musiš sa rozhodnúť podľa toho aké farby sa ti páčia. Je to čiste tvoja vec a rečizže babatku to je aj tak jedno sú trošku od veci. Veď to je nad slnko jasné.

dejka77
20. okt 2014

Neviem kde nakupujes, ale myslim, ze je celkom dobry vyber unisex oblecenia. Mas biele, zlte, zelene, bezove, pokojne mozes aj nieco modre (ved dievcatko vynosi), ruzovu by som chlapcovi neobliekala 🙂. Popripade kup zakladne veci, zvysok si dokupis neskor. Najdi si nieco tesne pred porodom a potom posli manzela 🙂.

petulda333
20. okt 2014

@horana mne bude jedno ci dievca ci chlapec,aj ked ma to viac taha ku dievcatku...ale pohlavie nechcem vediet...chcem sa nechat prekvspit pri porode....a myslim ze to tak je so vsetkymi ktore nechcu aby im to povedali

masinka
20. okt 2014

@p_etrisha neboj, mala aj dost satociek a ruzoveho 😀 len sme to kupovali v pomere cca 20% vyslovene dievcenske a 80% neutralne , kedze nie sme milionari, tak nech v pripade ze by bol druhy syn, nemusime kupovat komplet vybavu nanovo.
A postelne pradlo mala potom aj ruzove, aj zlte, aj s Mackom Pu... len to uplne prve bolo bledomodre. To vies, mne ked povedali ze dievcatko, tak v tom prvotnom nadseni by som zariadila celu detsku na ruzovo, tak ma bolo treba trosku krotit 😀

radlinka
20. okt 2014

@zahrah ahooj tak my sme pohlavie nevedeli, kedze nas maly bol vzdy otoceny zadockom. Mimo Sk mi to chceli povedat len za poplatok aj to som nevystihla dany naplanovany datum, kt. mi ponukli aby som sa dostavila, takze som ako matka neskor citila, kto to asi v tom brusku tak vyvadza. Nakoniec sa podarilo zistit pohlavie az v 33 tt u nas doma. 🙂 Kocik sme maly cerveny (kedze cierny som nechcela) aj ked som predpokladala, ze to bude chlapec od prveho momentu. Oblecenie biele, kremove, zlte, zelene, aj modre. Ak by bolo dievca, obleciem ju aj do modreho 😉 Ohlad na farbu neberiem ziadny. Vela som toho nekupovala, nemala som tu maniu ani mamickovsku horucku kupovat vsetko dopredu. Hlavnu sadu som mala, ostatne som dostala ked som odchadzala na matersku a nieco som si vzdy dokupila. Neviem co by som robila s tolkymi vecami, aj tak sa mi toho zda privela co zostalo. 🙂 Moj maly miluje cervenu a strasne sa mu hodi, tak ako nam sadol kocik, takze ho obliekam hlavne do cervenej, zltej, oranzovej a zelenej. 🙂 Dodnes nerobim vedu ani z veci ani z farieb, takze pohoda a pianko 😀

canama
20. okt 2014

@zahrah ano nakupovala som dopredu a to hned z niekolkych dovodov:
1. pre uplne male babatko je najvhodnejsie pouzivat co najmenej chemie a to sa tyka aj oblecenia, teda som kupovala hlavne veci z nebielenej alebo cistej bielej bavlny, ziadne potlace, ziadne farby...tym padom je to povacsinou unisex...cize nepotrebujes cakat kym bude co to bude.
2. nie som nejako chudobna, ale je mi luto vyhodit plnu sumu penazi za detske oblecenie, ktore ti dieta vobec neponosi. preto nakupujem drvivu vacsinu detskeho oblecenia vo vypredajoch....teda je jasne, ze nakupujem o sezonu dopredu. nehovoriac o tom ze nakupmi na internetovych bazarikoch stratis kopu ale naozaj ze kopu casu...a financne to ma priblizne rovnaky efekt, ako ked sa zamerias na vypredaje.
3. cela vybavicka je dost nakladna zalezitost....je fajn ked sa to nakupuje postupne a nemusis mat cely balik penazi k dispozicii naraz.
4. co sa tyka nakupovania na poslednu chvilu, na to by som sa nespoliehala...ano su zeny ktore sa citia aj 2 dni pred porodom fit, ale vacsina ma uz dost problemy....su unavene, chce sa im mocit asi kazdych 5 minut, nevydrzia dlhsie chodit, lebo maju tlaky alebo kontrakcie...nehovoriac o tom ze nevies ci nebudes mat uz take problemy, ze bude uplne vylucene aby si sa spacirovala cele dni po obchodoch. a nakupy cerstvo po porode? hahaha. 😀 to jedine maximalne ze pocas nakupu v Tescu si hodis do kosika nejaky bodicka. potom budes mat uz uuplne ine starosti. pre mna osobne bol ten cas "hniezdenia" krasny a vyslovene som si nakupy vybavicky pre dieta uzivala...myslim ze okolo siedmeho mesiaca som uz bola viac menej vybavena. a co sa tyka toho ze manzel nechce vediet....ved ok, ty si obalku mozes otvorit a jemu nic nehovor. 😉

radlinka
20. okt 2014

INAK...poznam take pripady co spominali, ze jeej dvojicky - dievcata (na sone) a potom uz nezistovali... nakupili vsetko do ruzova, celu izbicku zariadili s dievcenskymi motivmi - ruzovo-fialove tutumutu a skoncilo to tak ze sa narodili dvojcata - chlapci 😀 😀 😀

alobalka
20. okt 2014

Nevedieť pohlavie je velke vzrušenie, ale pre mňa nepraktické + som potrebovala sa babatku osobnejsie prihovárať a pod. Neutrálnych veciciek by som si niekolko na vašom mieste kúpila, ale nie je to ono. Ak to bude dievca, nájdete milión nádherných dievčenských vecí, - v neutrálnych to nie je ono. Ak to bude chlapec, je to lepšie, ale tak isto rýdzo chalanske je krajšie. Farba kocika dnes už nemusí ladiť nutne k dieťaťu, kľudne aj červená k chlapcovi...

tilly24
20. okt 2014

ano nakupovala som oblecenie dopredu, kedze sme zili v uk, a tam boli super vypredaje, tak som pokupila aj dievcenske a aj chlapcenske, takze sme mali pre oba, anakoniec sme aj vsetko pouzili 🙂, ale tiez poznam pripad ked povedali jednej znamej ze to bude chlapec, mala vsetko modre, postielk amodra, meno chlapcenske a narodilo sa im dievcatko, a ani nevedeli ake meno jej dat v tom soku, najlepsie je nakupit nieco neutralne aspon na ten prvy polrok a potom dokupit uz podla toho co to bude, tie vela veciciek clovek podostava.... 🙂

p_etrisha
20. okt 2014

@masinka presne 😀 Ja mam vacsinu ruzoveho,bordovehi a fialoveho a aj tak sa stretavam s reakciami,ze mame chlapca 😠 Ja vecicky posuvam,predavam,kvoli skladovaniu,takze pri druhom budem i tak musiet vacsinu nanovo kupovat,aj keby mam babu 😀

zahrah
autor
21. okt 2014

Takze problem vyrieseny!!
Dnes sme boli na klinike na nuchal scan a krvne vysledky. Lekarke sme povedali ze nechceme vediet, vsetko OK.
A ked sme uz odchadzali a recepcna nam tlacila fotky a papiere, a pozrela sa do nich a ze gratulujem k dievcatku.
Zatial najlepsi den pre mna. 🙂

horana
21. okt 2014

@zahrah Gratulujem! 🙂 A teraz povedz ze jej nekupis ani ň ruzove?! 😀

Strana
z2