icon

Nebezpečné plienky

jozef2016
2. nov 2016

Ahojte. Chcem len upozorniť na nebezpečné plienky. Malému sme od narodenia kupovali Pampers premium. Boli sme velmi spokojní. Ale teraz sa nám stala veľmi nepríjemná vec. V plienke bola nejaká veľmi silná chemikalia pri styku s ktorou mu cast pokozky uplne zcernala na uhol. Videl to aj lekar a je to evidentne ze je to z plienky (keby to chcel niekto spochybnit) lebo to odumrete tkanivo koresponduje s malou bodkou ktora presvitala z plienky a dotykala sa presne tam kde doslo k odumretiu. Inak povedane doslo k nekroze pokozky. Nastastie to bolo len maly fliacik ale neviem si predstaviť co by sa stalo keby to bolo vo vecsom rozsahu. Su to pampersky vyrobene v polsku. Takze chcem len varovať ostatných aby ste si davali na tieto plienky pozor. Pre nas pampersky uz neprichadzaju do uvahy.

Strana
z2
renulka111
2. nov 2016

Mne pampersky velmi smrdeli tak som prestala po mesiaci kupovat.

m_
2. nov 2016

ja odporucam kupovat pleny v rakusku... lebo tie su vyrobene v nemecku a nie polsku. a mnoho dalsich inych dovodov.

autumn11
2. nov 2016

mne pampersky tiež smrdia, tak som ich vymenila za Babywell plienky z Bipy v rakúsku. Sú dobré, lacné a nesmrdia.

pimpa12
3. nov 2016

Nam tak isto premium care sposobili hroznu drtmatitidu. Mala z nich krvave otvorene ranky. Su to hnusne plienky. Uz pouzivame iba babylove z dm.

lienka182
3. nov 2016

😮 coze

kapurka270
3. nov 2016

Ja pouzivam Dada,dobre save,prijemny material a dobra cena,pampers som pouzila az 2x a z toho mi jednu precikala,takze moj nazor pri pampers sa plati za znacku

petulda333
3. nov 2016

Aj mojmu malemu robili zle,mal vzdy zadocek cerbeny a krvavy...nikdy viac

tomasko27
3. nov 2016

@pimpa12 Ahoj tiez sme to mali,skoncili sme az na koznom stym a dostali sme asi 3 masticky.Mala to skarede a som sa citilia ako neschopna ako keby som ju neumyvala alebo co.

eliniatko
3. nov 2016

fúha... to musela byť nejaká extra vadné plienka, už som počula o deťoch z pampersiek vyhádzaných ale toto je prvý raz. oni boli kedysi dosť dobré, len odkedy ich "vylepšili" sú úplne nanič, prestali sme úplne kupovať... babylove z dm sajú pre nás momentálne najlepšie a to sme skúšali x značiek...

jankalukasova
3. nov 2016

no ako pozerám, tak dobre, že som ich včera nekúpila... v metre bola super akcia ale som si povedala, že je ešte skoro... človek chce kúpiť to "naj" a nakoniec sa z toho vykľuje prúser... ☹ neviem aké plienky kúpime... :-/

alyn
3. nov 2016

Naj Su asi Moony, ale balik stoji 20e.
Baby love premium som vyskusala, 2x a malej sa Z nich hned zaparila..

salome51
3. nov 2016

My sme používali pri prvom synovi tiež pampersky. Robili mu veľmi zle na pokožku. Tak isto aj obrúsky vlhčené pampers. Keď som mu utrela ústa a tvár normálne sa okamžite ibjavili drobné červené bodky. Myslela som di že značka akou je Pampers bude kvalitná a najlepšia. Nskoniec najlepšie sa mi osvedčili plienky aj obrúsky z Lidla.

redhairgirl
3. nov 2016

Prosím vás Premium to sú tie biele?

janka855
3. nov 2016

@kapurka270 aj my používame Dada a su super ,nemali sme žiaden problem👍

magmolatus
3. nov 2016
sjuzan77
3. nov 2016

Tazko zovseobecnovat, ktora znacka je najlepsia a ktorej sa treba vyhybat oblukom. Podla mojho nazoru ide o individualnu precitlivenost, kazdy clovek moze zareagovat na nieco, co inym nerobi problem. Dcerka napriklad skoncila s prudkou alergickou reakciou na pohotovosti a naslednej antibiotickej liecbe po pouziti plienok babylove. Pritom mnozstvo mamiciek na ne neda dopustit. Proste jej nesadli..

jankalukasova
3. nov 2016

@sjuzan77 áno... toto je pravda, že každému sadne niečo iné... skôr ide o to, že človek nevie ako sa tomu vyhnúť, aj keď... žiaľ asi nijak... lebo nezistím inak ako skúškou. Len tu ma zarazilo, ako autorka píše, že nejaká evidentne nebezpečná čiastočka bola priamo v plienke.. hoci aj to môže byť len náhoda... len veľmi zlá.

emilia25
3. nov 2016

Tiez sme mali same zapareniny ale mne to skor prislo nie z plienok lebo tie sme menili ked sme si to mysleli ale z vlhcenych utierok.od kedy pouzivam toaletak jemny ziadne zapareniny.a to sme mali velmi casto.

teenushka
3. nov 2016

Ach jaaaaj, až idem pozrieť obal, kde su vyrobené.

danusskaaa
3. nov 2016

Aj nám robili premimum care zle, ale iné druhy hlavne tie oranžové (kamilkove) nám sadli. Bohužiaľ, treba skúšať, keďže každému padne niečo iné!

jana_eyre
3. nov 2016

Tak to by som podala podnet na SOI, nestaci písať iba na MK.. Možno to bola nejaká vadna séria a mali by ju preveriť...

uzanka16
3. nov 2016

@sjuzan77 uplne suhlasim, napr. nam co sa tyka precitlivosti na daku plienku sa u ziadnyhc neprejavila co sme vyskusali, akurat z vlhcenych obruskov nivea sme mali problem, biele pampers som pouzivala u malej od narodenia, potom sme prestali lebo ako je vacsia a viac cikala plienka to nezvladala 😀 tak mame zelene pampersky alebo bella happy, co mam sestru o 13 rokov mladsiu uz v jje obdobi boli 1 razovky huggies, pampers,fixies a este 1 neznamej znacky, ani jedny nesadli co mala obrovske akokeby az pluzgiere na ritke, tak ci mama chcela alebo nie iba latkove plienky a pri nich ok bolo.

sjuzan77
3. nov 2016

@jankalukasova tiez si myslim, ze to mohlo tam byt nedopatrenim, mozno to ani nie je sucast plienky, len sa to tam dostalo vo vyrobnom procese. V kazdom pripade mi je drobca luto, nech sa co najskor vylieci.
Ale ako pises, clovek sa tazko vyhne takej reakcii, nikto nevie, na co moze zareagovat. Ja som si raz kupila volnopredajne kvapky do oci, uplne banalny vyrobok, co pouziva takmer kazdy a po pouziti ma brala 112 s celkovym kolapsom organizmu.

sam2
3. nov 2016

Tazko zovseobecnovat a pausalizovat. Mne sa syn vyhadzal z lidlackych. Od narodenia sme pouzivala pampers premium a nebol problem. Kazda pokozka, kazdy clovek a kazde dieta je ine....
Takze nazyvat plienky nebezpecnymi len preto, ze to nesadlo mojmu dietatu je troska pre mna prisilne. To by som mohla ja nazvat teda aj kozmetiku Bioderma a mliecko Nutrilon, kedze po Bioderme mal syn kozne problemy a Nutrilon ho hrozne zapekal.... ☺️😉

magmolatus
3. nov 2016

@jozef2016 Mi ich tiez mame od zaciatku, nikdy nebol problem, teraz sme presli na modre. inak vsetky ostatne lidlacke alebo DM ci ine znacky smrdeli ako hrom a hned bola mala zaparena, cela zapalena, alebo precikana.

karkana
3. nov 2016

mne sa zas dcerka vyhádzala z pampers,,,používali sme len z tesca,niekedy z lídla

heavenblue
3. nov 2016

Ja si zase musim zastat pampers premium care, pouzivame ich 5mesiacov anemame ziadny problem, mala nebola v lete ani raz zaparena. Praveze by som uz chcela zacat pouzivat nieco lacnejsie a bojim sa, aby sme zi nenarobili zbytocne problemy. Ono je dobre po kazdom kakani ritku umyt pod tecucou vodou, pekne s mydielkom, osusit, ak je treba tak natret. Tie vlhcene obrusky boli vymyslene na cestovanie, az potom zrazu zacal velky "boom" utierat ritku len obruskami. To podla mna moze narobit rozne patalie na kozi. Ale pravdaze aj plienky, obsahuju kadejake parfemy a latky, ktore pokozka nemusi prijat. A ja sa pytam na co? Preco nespravia jedny bez vone, nebielene s minimom chemikalii?

katrin21
3. nov 2016

za nas praveze premium boli jedine plienky, ktore do velkosti 2 nerobili nic s pokožkou, lebo boli krasne suche na pocit....
od vel, 3 je o ine, uz nie su take dobre, precijaju sa von, takze ale vnutri su stale suchsie, ako ine, co sme skusali... z ostatnych sa mala vystipava, musim obcas natierat napr. na noc.. pri pampers priemium to nebolo treba, lebo su suche.... len skoda, ze sa tak rychlo precikaju pri vacsich detoch. na chrbatiku.

katrin21
3. nov 2016

@karkana u nas z tesca tie zelene so sovou prepadak... sice von nepretecu, ale ked malu prebalujem, vidim ako ma mokru pokozku a vystipe sa.. otras. nestoja za to.

heavenblue
3. nov 2016

@katrin21 a nema to mala len zle zapnute? j mne sa parkrat precikala, mame 3 velkost, ale za to som si mohla sama, mala sa mi vrtela a neutiahla som dobre plienku, na chrbate plandala. Vtedy sa ten moc vylial von. Davam si na to bacha a uz mi to neprecikava a to napriklad v noci mame riadne pocikanu plienku, kedze kojim ju aj 5x za noc a neprebalujem, aby sa mi mala nerozobrala.

Strana
z2