icon

Nosná odsávačka nič neodsáva

10. dec 2025

Dobrý deň, potrebujem radu, som už zúfalá.
Mám dcéru (1 rok aj 2 mesiace). Už 4 krát bola chorá - a aj teraz momentálne. Problém je, že vždy keď ju s priateľom odsávame, ide von malé množstvo soplov a ihneď po odsatí keď ju kojím alebo papá normálne jedlo, tak ma stále plný nos. Pri kojeni normálne až lapá po dychu. Už neviem čo robiť a ako inak to robiť, či som naozaj retardovaná, že neviem odsať sople. V odsávačke to nie je, máme už druhú a je to to isté, vysávače máme dva a tiež je to to isté. Pred odsávanim vždy nos zvlhčíme, počkáme a následne odsávame. Skúšam aj zapchat dierku (aj keď sa to vraj nemá) ale ani vtedy to nejde. Už naozaj neviem čo skúsiť, za všetky rady som vďačná.

hipuska
10. dec 2025

Môžu byť opuchnuté sliznice, nielen plný nos. Alebo zadny zatekajuci sopel ..

autor
10. dec 2025
@hipuska

Môžu byť opuchnuté sliznice, nielen plný nos. Alebo zadny zatekajuci sopel ..

@hipuska ale žeby každá choroba bola zadný sopel? Fakt je to že stále, každé jedno odsatie. Kamoška mala tú istú odsávačku a vravela mi, že odsávajú dobre že nie plnú nádobku a my ledva niečo....

ariannazara
10. dec 2025

Mas na vysavac? Normalne dam slanu vodu, a potom nahnem hlavu kusok do predu a odsajem potom nastriekam nasivin, olynth a ide. Ked to nejde nijak raz skus navstivit orl ci to niesu zvacsene nocne mandle.

luxus10
10. dec 2025
@anonym_autor

@hipuska ale žeby každá choroba bola zadný sopel? Fakt je to že stále, každé jedno odsatie. Kamoška mala tú istú odsávačku a vravela mi, že odsávajú dobre že nie plnú nádobku a my ledva niečo....

@anonym_autor do odsavacky treba kupit specialne baterie energizer ultimate lithium inak s inymi bat. len vrci, ale neodsava...

autor
10. dec 2025
@ariannazara

Mas na vysavac? Normalne dam slanu vodu, a potom nahnem hlavu kusok do predu a odsajem potom nastriekam nasivin, olynth a ide. Ked to nejde nijak raz skus navstivit orl ci to niesu zvacsene nocne mandle.

@ariannazara áno na vysávač, mám dva vysávače a oba robia to isté. Nad tým som tiež rozmýšľala, že asi už v tom bude iný problém a nie odsávačka.

autor
10. dec 2025
@luxus10

@anonym_autor do odsavacky treba kupit specialne baterie energizer ultimate lithium inak s inymi bat. len vrci, ale neodsava...

@luxus10 mám odsávačku na vysávač, nie elektrickú

luxus10
10. dec 2025
@anonym_autor

@luxus10 mám odsávačku na vysávač, nie elektrickú

@anonym_autor aha...ale tie si mamy pochvaluju... a nema dieta aj zdurenu sliznicu v nose?lebo teda ta dierka v nose je velmi uzka... ze mozno uz nemas co odsat, ale v lahu sa zle dycha...

esther100
10. dec 2025

Ja neviem...ty keď máš nádchu,tak keď sa vysmrkas,tak máš prázdny nos a dobre sa ti dýcha?mne teda nie,pokiaľ nepouzijem kvapky.takze to je pri chorobe asi normálne.ci?

autor
10. dec 2025
@luxus10

@anonym_autor aha...ale tie si mamy pochvaluju... a nema dieta aj zdurenu sliznicu v nose?lebo teda ta dierka v nose je velmi uzka... ze mozno uz nemas co odsat, ale v lahu sa zle dycha...

@luxus10 neviem vôbec, môže to byť aj zdurenou sliznicou, dávam jej aj vyvýšenú hlávku na noc

autor
10. dec 2025
@esther100

Ja neviem...ty keď máš nádchu,tak keď sa vysmrkas,tak máš prázdny nos a dobre sa ti dýcha?mne teda nie,pokiaľ nepouzijem kvapky.takze to je pri chorobe asi normálne.ci?

@esther100 akože áno, ale nejde mi do hlavy že odsajem 0,000000000000nič a následne ju kojím a počujem jej úplne plný nos soplov jak jej to tam preskakuje?

luxus10
10. dec 2025
@anonym_autor

@esther100 akože áno, ale nejde mi do hlavy že odsajem 0,000000000000nič a následne ju kojím a počujem jej úplne plný nos soplov jak jej to tam preskakuje?

@anonym_autor mozno ten sopel aktivuje tym, ze saje...

esther100
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sopel je sviňa.davas jej aj nasivin alebo niečo také?

autor
10. dec 2025
@luxus10

@anonym_autor mozno ten sopel aktivuje tym, ze saje...

@luxus10 neviem, niektorí píšu vraj odsávanie robí viac soplov, iný že to je mýtus. Ja odsávam len keď je treba.

luxus10
10. dec 2025
@anonym_autor

@luxus10 neviem, niektorí píšu vraj odsávanie robí viac soplov, iný že to je mýtus. Ja odsávam len keď je treba.

@anonym_autor nemyslim si, ze viac soplov...odsavat treba, ked sople su, a idu von...

autor
10. dec 2025
@esther100

@anonym_autor sopel je sviňa.davas jej aj nasivin alebo niečo také?

@esther100 inhalujeme, morská voda, libenar a na noc fenistil - ten má tiež pre a proti, ale doktor mi ho odporučil a plne mu dôverujem, takže ho dávam na noc

luxus10
10. dec 2025
@anonym_autor

@esther100 inhalujeme, morská voda, libenar a na noc fenistil - ten má tiež pre a proti, ale doktor mi ho odporučil a plne mu dôverujem, takže ho dávam na noc

@anonym_autor aj my sme davali fenistil hlavne na noc, jedno z mala co ozaj zaberalo...

ariannazara
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor daj nasivin alebo olynth 7 dni

anonym_e1509e
10. dec 2025

Sprej do nosa na uvolnenie dutin.. ma to opuchnute, neidu dole do nosa.. napprv ten sprej, pockat 10min, potom morska voda na zriedenie soplov a tak odsat

autor
10. dec 2025
@anonym_e1509e

Sprej do nosa na uvolnenie dutin.. ma to opuchnute, neidu dole do nosa.. napprv ten sprej, pockat 10min, potom morska voda na zriedenie soplov a tak odsat

@anonym_e1509e aký napríklad?

anonym_e1509e
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_e1509e aký napríklad?

@anonym_autor sprej primerany veku dietata, v lekarni poradia.. vacsinou kupujeme olynth, ale je to jedno asi aka znacka

esther100
10. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor normálne jej daj kvapky do nosa nasivin alebo niečo a netráp ju,hlavne pred jedlom.

sss777
10. dec 2025

@anonym_autor
Ako hlboko do nosa dávaš odsávačku?

autor
10. dec 2025
@sss777

@anonym_autor
Ako hlboko do nosa dávaš odsávačku?

@sss777 dávam to najhlbšie ako sa dá, msamozrejme aby som neublížila.

gejb
10. dec 2025
@anonym_autor

@sss777 dávam to najhlbšie ako sa dá, msamozrejme aby som neublížila.

@anonym_autor u nás to trvalo kým som našla správny gryf...treba trafiť správny uhol, nestačí len priložiť...
Skúšali ste aj tak ?

autor
10. dec 2025
@gejb

@anonym_autor u nás to trvalo kým som našla správny gryf...treba trafiť správny uhol, nestačí len priložiť...
Skúšali ste aj tak ?

@gejb skúšam to tam "krútiť" všelijak ale nič 😁 niečo vybehne ale fakt je to len kúsok.

janinah
10. dec 2025
@anonym_autor

@gejb skúšam to tam "krútiť" všelijak ale nič 😁 niečo vybehne ale fakt je to len kúsok.

@anonym_autor ako otacas hadicku? Treba kolmo k zahlaviu nie hore k čelu,pozri obrazok anatomiu nosovej dutiny

janinah
10. dec 2025

odsavanie soplikov u deti
Modrá správne
Červená nesprávne

hipuska
10. dec 2025

No inak, teraz má napadlo, v návode je tuším, priložiť odsávačku k dierke. Takto ani mne nešlo nič. Tak som vždy tu odsávačku strcila do nosa, úplne tak, aby nebolo voľné mesto. A treba aj dobrý sklon. Aby nevcucla sliznicu nosa. Skúšala som to najskôr na sebe, či to neboli

nikushka8
12. dec 2025

Odsat a nastriekat sprej. Ma opuchnutu sliznicu, zvacsene mandle, je uplne normalne,ze nevysajes nic a sople pocujes. Inak nikdy si si nevsinla na sebe,ze ked pijes tvori sa ti viac soplov? Cize led saje, tvori sa novy hlien. Na rozpustanie zasnych soplikov sme mavali sinupret