icon

Oblečenie pre novorodenca do pôrodnice

anonymes
22. mar 2025

Ahojte, rodím v apríli. 24. Mám termín. A vôbec netuším, že aké oblečenie mám zbaliť, pre moje bábätko keď budeme v nemocnici.
Bola by som vďačná za každé rady 😍
(Vraj davaju oblečko tam v nemocnici, ale preferujeme svoje .. )

adeladulova
22. mar 2025

Ideálne overaly

janica_
22. mar 2025

Suhlasim, najlepsie dupacky na zips- to znamena overal ktory pokryva aj nozky, na zips preto lebo sa to komforntne oblieka a vyzlieka. Rodila som v lete a napriek teplu tie prve dni bolo dobre davat dlhe rukavy aj nohavice a ponozky.

kiki68
22. mar 2025

@anonymes neviem ci mozes svoje, u nas to neslo, lebo ze mozu dieta oni vziat a prehodit a hodia to do toho nemocnicneho. Ale mozno mozes. Nas mal v juli dupacky, jednodielne a dlhy rukav. Prezliekla som do svojho ked nas prepustali. V porodnici by a dost teplo kvoli babatkam.

anavixy
22. mar 2025

Uplne ti stacia body s dlhym rukavom, ponozky, ciapka. Dupacky su zbytocne, kludne mozes davat aj tie, ale naco, je tam teplo, prikryjes dekou, dieta sa xkrat denne vyzlieka, idealne co najviac casu travit spolu v kontakte (naj koza na kozu, vsak).. ale to uz je na tebe 🙂
U nas napr kludne mozes mat svoje, dokonca to aj odporucame. Jasne, riziko, ze aa nieco zapatrosi do nemocnicneho tam je, ale davame si pozor. Vacsie riziko je, ze sa veci znicia - dezinfikujeme chlorom (vyzerie farbu), preto lepsie mat biele, ale to tak nie je vsade.

evcagabi
22. mar 2025

Preferovat mozes 😅 ak by si rodila, kde ja, nemohla by si mat ani len svoju peknu, farebnu platennu plienku 😅

anonymes
autor
22. mar 2025

@evcagabi no, keďže nebudem rodiť tam kde ty, tak si môžem zobrať čokoľvek. Ďakujem za zmysluplný komentár 😁

anonymes
autor
22. mar 2025
anonymes
autor
22. mar 2025

To prvýkrát “počujem” , že to zakazujú nemocnice. 😁 tam kde budem rodiť takéto nie je. Všade inak no

lucia13022023
22. mar 2025

Stačia ti body ale zavinovacie, aspoň teda mne sa najlepšie obliekali tie pre novorodenca 🤣
A kľudne aj dupačky, no zas ja radím tie ktoré nie sú uzavreté, lebo moje dieťa malo dlhé nohy a ťahali ho a keď som dala o číslo väčšie tak boli veľké hore a mal holý hrudnik. No čistá veda 🙈🤣

kiki68
22. mar 2025

@anonymes Podla mna preto, lebo niektore mamky tam vezmu dupacky za 150 eur ( hej take veci su a je toho mega vela ) a potom ked to sestricka hodi medzi dalsie veci, lebo je toho cele pokakane alebo ogrckane, ked nape oni vezmu dieta vysetrit na par minut, tak tie zeny tam robia peklo a nutia personal sa hrabat v xy spinavych vecickach. Ved tam nemaju jedno dieta. Ako ja som nemyslela, ze ludia su tak arogantni, ale teda videla som tam fakt rozne pripady ludi. Este hovorim tej sestre tam, to tu mate bezne… My sme toto mali v skolke tiez a zakazali sme nosit niektore veci, lebo rano dojde dievcatko 3 rocne, na sebe dior, topanky armani a poobede dior od piesku a travy, lebo dieta sa hra a beha, vari s dalsimi v Matschküche. Rodic si mysli, ze dieta bude cely den staticke ako vo vyklade a nahana Teba ako personal. Takze ich v tej nemocke chapem, tiez tam maju nejaku hranicu

anavixy
22. mar 2025

@kiki68 a tak my (resp. osetrovatelky) sa bezne hrabeme v spinavych veciach kedze to treba aj triedit a spisat kolko coho sa posiela do pracovne 🙂 ale teda ano, urcite je to preto aby nevznikali konflikty kvoli stratenemu ci znicenemu obleceniu, ale rozhodne to nemusia byt len kusky za desiatky eur 🤭