Oblečenie pre novorodenca s vysokou pôrodnou váhou
Dobrý deň,
mamičky, Vám, ktorým sa narodili deti od 4kg a vyššie, ako je to s oblečením? Narveme ho do veľkosti 52 pri prevoze z pôrodnice domov a v prvé dni? 😅
Nasa ked sa narodila mala sice “len” 3850g, ale mala az 54 cm. Mala som nakupene aj 50tky a tie uz neobliekla. 56 boli dobre asi prvy mesiac a potom uz len 62 nosila. Ale niektore 56 uz neobliekla ani ako novorodena, zalezi od znacky oblecenia. Nakupila som jej taky krasny setik na cestu z porodnice a ledva ledva sa don napasovala 😂 ale to bolo z takej nekomercnej stranky, ziadna znacka konkretna 😄
Moj prvy bol drobny-3200/50
Vo vsetkom bol “utopeny” kedze som mala asi iba 56. . Tak ked som isla rodit dcerku kupila som 50-tku oblecenie. Mala to oblecene raz-na cestu domov 🤣
Mala 3600/52cm
A potom treti-odhad bol 4kg.
Mal 3900/54 takze ta 56 mu bola akurat.
Naša mala 4370g a 56 cm..takže už z pôrodnice sme odchádzali napratané v 56 a to som sa bála že bude maličká a bude jej to obrovskē.. .. 🤣 celé tehotenstvo mi nikto váhu nepovedal..ešte mi doktor pred pôrodom povedal že veď ja nebudem mať velķē dieťa..🤭
Moji mali vsetci traja cez 4 kila (4330, 4190, 4630) jedine pri dcerke ktora je stredna a mala najmenej cm sme jej obliekli 56 ale to tak ze som myslela ze ju tam obuvakom narvali a len som sa modlila aby tie cvoky co boli na tom body vydrzali, on zaciatku mali 58 ak 56 tak len vacsiu. A pre povzbudenie vsetci sa narodili prirodzene, pri prvom sme nevedeli ze bude tak velky takze som isla normalne rodit, druha bola dcerka to sa predpokladalo ze ako dievcatko bude mensia a aj ze sa skorej narodi (prenasala som vsetkych aj ju) no a treti ked povedali na posledmom merani ze bude mat 4,5 kila som povedala ze toto teda nie on sa zasekne a ja ho neporodim, doktor sa smial na totalku a ze nebojte to date a tie merania maju velku odchylku, no nic pravdu mal v tom ze som to dala, odchylka mu nevysla pomylil sa o 10 gramov 😂
Jasneee, v pohode...moji 2 mali 4,5kg a 4,2kg 54cm a do v. 56 v pohode vosli prvy mesiac. Treti mal 3,2kg...jemu som veru musela dokupovat v.50, lebo v 56 sa topil.
Kup si Lindex 56 rastucu. Nemusis nove, tie ceny su vyssie, ale najdes aj z druhej ruky. mala sa narodila 4.5kg a Lindex 56 nosila 4 mesiace
Môj prvý sa narodil s váhou 4480g a veľkosť 56 nosil možno 2 týždne.
@cookie29 dakujem, práve na lindex sa sústredujem a okrem HM nakupujem 🙂
Mne sa narodil 5kg a 56cm " drobec"
Napchala som ho sice do 56 ale nosil ju mozno 3dni kym som oprala a ususila 62ky
Mne bolo skratka nepohodlne narvat ho tam ako hurku😆
Takto mu bolo sice vsetko volne ale ved rukavy zahnes, nohavice tiez.
Teraz ma 2,5r a nosi rovnake oblecko ako 4r brat
Aj vahu maju skoro rovnakú +- 1kg

Na odľahčenie, mám v MŠ chlapca čo sa narodil s hmotnosťou nad 4 kg.... Mamina ho dokáže navliecť aj ako 110 cm do 98cm....takže všetko sa dá len treba chcieť 🙊