Ochrana pred slnkom pre 3 mesačné bábo
Ahojte maminy, chcela by som sa s Vami poradit, cim natierate svoje babatka pred slnkom ci niaky krem, alebo mast ci olej...mam skoro 3 mesacne babatko a neviem co jej mam dat, pred tymto ostrym slnieckom, ked ideme na prechadzku dakujem za Vase radi 🙂
@henulienka na velmi sadol Eucerin KIDS 25-ten je mineralny a vhodny pre atopikov.
Inak mineralne filtre nad 25 faktor su podozrive, ze obsahuju nanocastice-na tie pozor-narusaj DNA koze a nik nevie s akymi nasledkami a tiez su podozrive mineralne faktory ktore sa lahko rozotieraju a nezanechavaju kozu bielu-aj na tie pozor-tiez mozu mat nanocastice v sebe.
Bezpecne si len mineralne faktory do OF 25,ktore zanechavaju bielu stopu-to je znak ze ich neobsahuju.
Vysie faktory su potom chemicke,ale to zas nie je vhodne pre mimi-to su tie bezne opalovacie mlieka lahko rozotieratelne,bez bielej stopy.
nam sa ozaj osvedcila ta OF 25 eucerin KIDS aj pri mori-nik sa nikdy nespalil a to sme vsetci s bledou pokozkou.
@dankadina mne ho v lekarni odporucili pre deti, a pouzívala som ho pre deti od 3 mesiacov, deti s nim nemali problem, a prave to, že je faktor 50+ je najvyssia ochrana pred slnkom, čo je zvlast dôlezite pri malých detickách, aj vela kamaratok ho pouzívalo a boli s nim spokojné
@amouramour s tym bez vyhrady suhlasim 🙂
Podľa mňa najdôležitejšia ochrana či pri menších či pri väčších detičkách je poriadny klobúk a prirodzená ochrana pokožky pred spálením (vyhýbať sa slnku medzi 11-15h).
Zvyšok sú komerčné drísty aby sme kupovali stále viac a stále vyššie faktory, aby sme mali pocit, že napatleme deti krémom a všetko bude ok.
@mimca20 http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-... toto je ono a maju ho v lekarni
@kaja73 ďakujem krásne za link, popýtam sa či ho majú aj u nás
@henulienka uz som tu pisala ze my pouzivame Bioderma photoderm mineral 50+ ktory je vhodny aj pre atopikov, tiez mame ekzematika
@tea333 ďakujem, a nezhoršil sa u neho ekzém po používaní tohto krémika?
@nikolet_89 @henulienka ja mám krém od eco cosmetics 50+. Rovnako ako daylong, obsahuje len mineralne filtre, teda ziadnu chémiu, a je vyrábaný s ohľadom na životné prostredie. Ledže je na mineralnej baze, trosku je hutnejši, ale celkom dobre sa rozotiera, pokožka chvílku ostane biela, ale po par minutach zmizne. http://www.naturalnarodinka.sk/naturalnarodinka...
@tea333 aj my ho používame a som tiež spokojná. Je pravda že sa trochu blbo rozotiera ale chce to len cvik. Ked dám hrubšiu vrstvu je malá trochu dobiela 🙂 ale na dvore nám to nevadí. 😀 Samozrejme nie sme vonku cez obed ale aj tak slniečko agresívne pečie.
téma bola uzamknuá z dôvodu duplicity

Všetky tie "husté" krémy obsahujú pomerne veľké minerálne častice, čo je síce fajn, lebo dobre chránia, ale odprať to z oblečenia je prakticky nemožné... o tom, ako som odstraňovala fľaky od krému z laku na aute by som vedela písať román, takže u nás tieto "baby" krémy nevedieme.
Mlieka obsahujú menšie minerály, lebšie sa roztierajú a so škvrnami je to oveľa lepšie (osobne nevidím žiadnu váhodu v modrom kréme).
Pre kočky používam Laveru spf , biovýrobok, bez parfému, odolný voči vode.