Odkladanie detských vecí
Ahojte dievcence, chcela by som sa spýtať na Váš názor na odkladanie vecí po deťoch... ja mám zatiaľ jedno - dievčatko - a všetky veci mám odložené. Momentálne čakáme druhé - to ešte neviem čo bude, ale ak to bude dievčatko, tak s oblečením žiadne starosti nebudú, ale ak to bude chlapec, tak budem kupovať nové veci. Len nie som si istá či veci po deťoch sa v dnešnej dobe oplatí odkladať pre ďalšie generácie, keďže v obchodoch je plno vecí a dajú sa kúpiť za rozumné peniaze. A samozrejme aj modrý koníl funguje 🙂
Záleží aj na Tebe, resp. Tvojej rodine, kamoškách, blízkych, či by staršie/použité chceli. Zopár maminiek tu písalo, že majúveci po sebe či po manželovi. Aj ja mám také pre svoje decká. Pančušky z tatrasvitu, obyčajné košieľky pre novorodenca, gumáčiky (na nezaplatenie), tepláčiky, vzácne je pre mňa všetko bavlnené, dokonca plienky máme 30-ročnéa minimálne na domáce grckanie sú super, tiež perinky a zavinovačky. A napr. čiapočky či svetríky z takej bavlnenej nitky (dnes sa také ani kúpiť nedajú) a všetko sa to dá nielen na 60° C ale aj na 90 °C vyprať (takže po rokoch v pohode dáš preč napr. olejové škvrnky). Smiali sme sa našej mame, že to odkladá, dnes ďakujem za každý kúsok. Beriem to tak, že keď to toľko vydržalo a je to bavlna, tak je to ok. A súčasne dnes mnoho nových vecí nemá certifikát od výrobcu o kvalite, som spokojnejšia, keďsi myslím, že z tých spraných vecí (detto second handy) sa už toľko farbiva nevylúči. Pre mňa sú staršie veci ekologickejšie aj ekonomickejšie. A keď už som taká nostalgická, synátor sa výnimočne vedel uspať sám, keď sme ho uložili spinkať do prastarej Liberty (taký prehistorický obrovitánsky kočík 🙂 ).

po synovi som odkladala zisli sa po takmer 3 rokoch pre dceru doteraz nosi veci po synovy .daco po nom predam a kupim daco dievcenske pre nu .Daco pre nu dostavam od kamosky ma dvojicky.To co dostanem zadarmo tak to uz posuvam pre kamoskine deti a take co som dostala od brata z anglicka tak to nechavam ak by nahodou mal babo.a co z nicia sa vyhadzuje pre syna ked tak kupim nove a v neutralnej farbe aby mala uz aj dcera a ked to zhrniem tak daco sa vyhodi daco sa odlozi a daco sa posunie 😉