Odsávačka mlieka

17. jan 2024

Ahojte chcem sa spýtať, do včera som nemala žiadny problém pri odsávani mlieka, no od včera, keď odsavam tak chvíľu mlieko tečie potom prestane, musím odsavačku dať preč z prsa a dať ju naspäť, aby začala zas odsavať a aj to len chvíľu, pri tom cítim, že prsia nie sú ešte prázdne. Neviem či môže byť problém v odsávačke alebo v prsiach, lebo mám pocit, že ani malý mi nedokáže moc vytiahnuť.

ekobaba
17. jan 2024

Kombinovať dojčenie a odsávanie mlieka málokto dokáže tak, aby nakoniec nedopadli odstavením bábätka. Bábätko by malo byť na prsníku toľko, koľko potrebuje, ono si vie vytiahnuť mliečko. Ak bude dojčenie kombinované s pitím z fľašky, dieťatko už nebude mať chuť vynaložiť tú "námahu", aby ťahalo z prsníka, keď z fľašky to ide skoro samo.... Zo začiatku môže byť dojčenie aj 20 - 30 minút ale časom sa bude skracovať. A žiadne 3 - hodinové intervaly, drobček nech pije keď má chuť (ani v brušku nemalo "režim") Držím palce. A ešte k odsávačke: tá nedokáže vytiahnuť to, čo dokáže len bábätko.

blaazi
18. jan 2024

@ekobaba ale nie kazde babatko vie vytiahnut kolko treba, zial :/ mne tato rada neodsavat, zahodit/nezaobstarat odsavacku velmi.poskodila, bola by som opatrna.

ekobaba
19. jan 2024

@blaazi áno, to súhlasím. Aj mne odsávačka "zachránila" dojčenie. Ale potom keď sa rozbehlo dojčenie, už som s ňou radšej neexperimentovala.

zuzuliennka1
19. jan 2024

@ekobaba dojcila som spolu s flaskou, aj odsavala. a syn vynalozil vzdy dost namahy, aby aj odomna vytiahol dostatok mlieka, dojcila som 1,5r - takmer 1 a tristvrte, spolu s flasou asi pol roka, zvysok (do toho 1,5r veku) cisto len dojcenie.
dieta treba stale prikladat, skusat a co nepojde, kludne aj odsat.
mamicka nepise vek dietata, ci to skusa mesiac alebo pol roka