icon

Odsávačka soplíka napojená na vysávač

majca1581
5. dec 2013

ahojte maminky :D moja mala ma nadchu a citim ze tak charci v nošteku ma sopliky...chcem sa spytat či ste odsavali sopel s nadstavcom na vysavac ?? a ako casto ??nie je to nebezpecne ?? dakujem Vám za rady 😀

Strana
z2
karpinka
6. dec 2013

ja som malému vždy odsávala, keď mal soplíky, samozrejme na vysávači som si nastavila ten najmenší ťah, a to čo tam mal chudák, ak mu to tam zostalo, tak plakávala a nemohol dýchať ani spať, takto sa aspoň 3-4 hodinky vyspal, kým sa mu zasa naplnil noštek, dcéra ma teraz 10 mesiacov a tiež už som jej odsávala soplíky, ak sa to nepreháňa a nastaví sa na vysávači slabý ťah, tak by to podľa mňa nemalo uškodiť, keďže dieťa nevie soplík nijak inak dostať von, ale každý ma svoje skúsenosti a tým pádom aj odporúčania, takže toto je moja skúsenosť a názor. 🙂

horana
6. dec 2013

Nam to pediater odporucal 🙂. Kym sa male dieta nevie vyfukat je to super. To by ste museli zazit co vsetko mu z nosteka kym este nevedel sam smrkat vyliezlo ake hnusy a v akom mnozstve do zbernej nadobky takejto odsavacky. Akoze nechat mu to dalej v tele - chuda dieta. Ak sa to nepouziva prilis casto ale len ked je potreba dokaze to velmi ulavit, sople nezatekaju a neotravuju dalej organizmus. Nehovoriac o plnom nose pred spanim, dieta sa este nevie vyfukat a teraz ma chrcat a dychat ustami celu noc ci co?...Ved sam citil ako mu to pomaha a ked bol chory a zacul vysavac uz sam utekal sa "podlozit". Sliznicu mu to nikdy nevysusilo, mozno aj preto ze sme vtedy davali aj Sterimar a v zime zvykneme zvlhcovat vzduch, nakolko je u nas uz dost sucho aj normalne ked sa kuri.
Pouzivali sme ju realitvne kratko, nakolko nebol moc casto chory a ked uz sa len vedel sam vysmrkat stratilo to vyznam, ale aj za tu dobu na nezaplatenie. Ja to kazdemu vrelo odporucam!

klincek
6. dec 2013

je to vyborna vec. moje deti prisli z porodnice so stafylokokom v nose, sople mali tri mesiace v kuse..
sopliky treba dobre poodsavat viackrat denne. a pripadnu podrazdenu sliznicu vyriesis jednoduchsie nez zapal stredneho ucha z neodsatych soplov.

pppeeetttaaa
6. dec 2013

necitala som vsetky prispevky, ale v sobotu som sa vratila z nemocnice s malou a tiez tam riesili sopliky u 3-mesacneho babatka.. a tam dr. maminke vysvetlovala, ze nemoze jej odsavat kazdu hodinu, lebo jej moze poskodit sliznicu.. ja som mala dlho zdrave babatko, takze u tak maleho babatka som to nepouzila, ale ked mala okolo roka, zacala mavat aj sopliky take riadne, tak potom som si ju najprv pozicala a ako som odskusala hned som ju kupila.. ale stale si myslim ze ak ju pouzijes 3x denne, a urobis to sup sup nemoze sa nic stat.. a naozaj hlavne sprej alebo kvapky na rozriedenie soplikov, potom po 2 sekundy do kazdej dierky, sprej (mar, quix) a hotovo.. a mozete kludne spat.. ako sa hovori..vsetkeho vela skodi.. takze s mierou a naozaj sa neboj..

katfan
7. dec 2013

@majca1581 odsavačka na vysavač je úplne super vynález🙂

katkabac
7. dec 2013

ja som mala uz aj balonikovu,ustnu a najlepsia je ta na vysavac.Paradna vecicka vytaha vsetok soplik.Ak ju pouzivas s rozumom tak nemozes drobcovi ublizit.Aj ked je vysavac silny ona je robena tak ze cez nu ide staly rovnaky tah.Len treba nasmerovat do stredu nosnej dierky aby tahala co ma.Ja si ju neviem vynachvalit pri 3slecnach.Prvu sme kupili v lekarni a druhu som kupovala tu na MK v pro.Je to to iste len lacnejsie.

Strana
z2