icon

Oplatí sa kúpiť dvojročnej posteľ 160 x 80 cm?

klara023
10. júl 2014

Ahojte..kolko deti meraju cca 10rocne?? 🙂 blba otazka ale chceme malej kupit postel rozmerovo 160x80 a neviem kolko by jej cca vydrzala? rozmerovo preto lebo 180x80 nam nevojde do spalni.. ☹

Strana
z2
mawka
Odpoveď bola odstránená
topolinotopomini
11. júl 2014

@mawka nikto Ti Tvoj nazor neberie, ale po precitani Tvojich prispevkov sa mi naozaj dviha zlc...nerozumiem odsudzovaniu mamy, ktora nenecha 2 rocne dieta same na poschodi, naznacovaniu, ze je to pohodlnost, ked necha dieta spat v spalni...moja ma tiez 2 roky, gratulujem, ze Tvoje deti pekne spinkaju celu noc, u mna to tak nie je, ma svoju izbu, ale spi tiez s nami v spalni, nehanbim sa za to, neodsudzujem nikoho, ani mamicky co 6 mesacne daju do izby, na to nemam pravo a takisto ani ty, kazde dieta je ine, kazda rodina je ina, ma ine zvyky...tak maj svoj nazor, ale neodsudzuj svojimi ustipacnymi poznamkami ine maminy...

mawka
11. júl 2014

@topolinotopomini ako co riesis? som si vyjadrila SVOJ nazor v mojom prvom prispevku tu, nikoho som neoznacovala, na nikoho som neutocila, zautocila na mna klara ci kto, tak som jej odpisala na jej urovni, lebo vidim, ze inak to nikto nechape. a ty detto. moj prvy prispevok bol nazor, konstatovanie, zamyslenie a na nikoho som neutocila, dajte mi teda svaty pokoj, lebo mne dvihate prave zlc tymto, ze sa do kazdeho navazate, aj ked neni dovod. dovidenia!

topolinotopomini
11. júl 2014

@klara023 Klara ja nebudem uz na dotycnu vobec reagovat, tiez som si napisala "len moj nazor", ale chcem k teme este, moja dcerka ma 2 roky, teraz ma 140x70 postel, spi tiez s nami v spalni, moja dcerka je vysoka naozaj vyzera vyskou ako 3-4 rocna, takze sme kupili uz tu 180x70

stanislavao
11. júl 2014

@klara023 10 rocny syn meria cca 140cm, cize 160cm postel pre 2 rocne dieta bohate staci. vyuzije urcite niekolko rokov.

klara023
autor
11. júl 2014

@topolinotopomini dakujem ze si sa ma zastala..ako si to ty napisala kazdy ma ine zvyky a ked nemam srdce na to aby som dala 2rocne dieta spat sama hore tak potom nepochopim druhych ktori to nepochopia. dospely maju mat sukromie..asi dotycna nema v dome sukromie tak sa zbavila deti a dala ich hore. ja sukromie mam tak mala spi pri nas a vobec mi to nevadi...ja zatial asi kupim tu 160x70cm.. nasa je nizka a neviem ci bude v buducnosti vysoka, nema byt ani po kom poriadne vysoka..🙂 pripadne sa casom kupi uz klasicka velka a ta 160cm bude pre druhe babo.. 🙂

mawka
11. júl 2014

no toto je uroven, dievcata, bavit sa o dotycnej, pricom ocividne narazate na mna. nie, ja sa deti nezbavujem, ale nie som ani ich otrokom a aj tak maju vsetko. toto vy nedokazete zjavne pochopit.

fakt ako v skolke to tu je. DOTYCNA...... pobavila som sa.... 😅

klara023
autor
11. júl 2014

@eeffka @jasminet setrne ste tu asi jednine vy..ked kupite 2rocnemu decku 180postel.. ja jej kupim 3postele a vobec mi to nebude vadit.. koncim a nepiste tu viac svoje komentare.dakujem

klara023
autor
11. júl 2014

@mawka nechcelo sa mi pisat tvoje meno..dobre napisali sme si nazory.. a tym to hasne pekny den prajem

mawka
11. júl 2014

@klara023 aby som sa vyjadrila k veci, roztahovacia postel je najlepsia. teda ta, co rastie s dietatom. postielku by som pre vacsie dieta neriesila, nemali tam uz tolko miesta a ked sa chceli vycikat v noci, preliezali, to zrovna bezpecne nie je po tme. a maly ked mal 8 rokov, uz sme mu kupili klasicku postel. a ma ju aj dcerka, pretoze na svoj vek 5 rokov meria ako 7 rocna, takze neviem si predstavit, keby mala kratsiu, uz by jej nohy asi trcali. inak vela stolarstiev ti vie urobit postel, ktoru vies potom predlzit aj na klasicky rozmer a mas vyriesene uplne.

klara023
autor
11. júl 2014

@mawka ale vidis teraz si to napisala ako rozumna zena a nie hned debilne komentare...ale vies ja som pisala ci postielku mozem vymenit za postel 160x70 pretoze mi fakt vacsia nevojde.. vojde ale chceme druhe babo a tam musi byt aj postielka a tu 160 nech ma potom druhe babo a kupime uz normalnu velku pre to prve co uz bude postel hore..

jasminet
11. júl 2014

@klara023 ??? kukni radsej komu co pises....

ukulela
11. júl 2014

už se perou? už se perou?
... ani aj by som nenechala 2 rocne dieta same spat na poschodi a spalnu dole - decko sa moze prelaknute zobudit a utekat po schodoch a rozmlati si hlavu - potom si bude matka vycitat ... nejde o lenivost, ale o bezpecnost.
co sa tyka dlzky postele - ako som uz pisala, @klara023 - asi by som riesila tu, co rastie z IKEA .. ale ak nie su problemom peniaze, kupte naterat 160ku s tym, ze mozno o 6 rokov prekupite vacsiu.

asimama
11. júl 2014

@klara023 ja som maleho davala spat vedla od 10 mesiacov..aj sam sa naucil spinkat..doteraz tuk tuk..viem podla seba,ze som spala s rodicmi a potom som sa nevedela odnaucit spat sama...bolo to pre mna velmi traumatizujuce..preto som to pri malom spravila este pred 1 rockom..

bodka13
11. júl 2014

najskôr mimo tému, ale nedá mi neopýtať sa
@mawka napísala si, že dieta do spalne nepatri od isteho veku v ramci udrziavania a rozvijania manzelskych vztahov ...aký je to vek ? ...ďakujem za odpoveď

@klara023 ...aj my sme mali dočasne v spálni menšiu válendu (kvôli priestoru) vyrobenú na mieru ...ale tu sa mi pozdávala tá rozťahovacia posteľ z Ikea- ak sa Vám hodí do spálne asi by som brala tú 🙂

mirka
11. júl 2014

@klara023 dcerka ma takuto postel od 3 rokov, teraz ma 7,5 roka 126 cm a este v nej pospi nejaky cas, ale do 10 rokov nie, to uz bude taka tesna

adrianela
11. júl 2014

my sme teraz kupili 160x80... dcerka ma 2 roky a je to v pohode pre nu... 🙂 ked pôjde do školy určite budeme meniť nábytok v izbe a prispôsobovať veku a jej dospievaniu, tak preto sme sa rozhodli teraz pre takyto rozmer postele a dovtedy jej to postačí 🙂 a možno aj dlhšie....

belasy_motylik
11. júl 2014

@klara023 neviem či ti to tu už niekto nepísal, ale my máme z Ikei lebo nám tiež veľlká nevojde do izby a obrovská spokojnosť http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/S598... Cena fantastická a s kvalitou sme tiež spokojní.

mata128
11. júl 2014

@klara023 no moja ma 9rokov a ma 149cm,to uz by som na tvojom mieste neriesila,ro je maleee

kikulienka19
11. júl 2014

Nie, my sme tiež priamo kupovali 90x200 v Ikea, zároveň som kúpila aj ohradenie.

klara023
autor
11. júl 2014

@ukulela jasne ja pocitam ze o par rokov bude nova,necakam ze ju bude mat vecne... peniaze nesu problem,a druhe babo vyuzije.. 🙂

klara023
autor
11. júl 2014

@belasy_motylik tu som nevidela je peknaa..len to ze biela,hmm

belasy_motylik
11. júl 2014

@klara023 sú tam v tých rozmeroch viaceré, nám sa najviac naživo páčila táto, manžel dorobil bočnicu a je super. Biela sa vám nehodí?

klara023
autor
14. júl 2014

@belasy_motylik biela nie.. spalnu mame svetly orech a mala ma tiez decku svetlo hnedo zelenu, takze biela nieako neladi... nevadi.. budem hladat dalej 🙂 ale diiky

mominka229
10. aug 2014

Nasa bude mat o 2mesiace 2 roky a kupili sme 160tku.lebo pochybujem ze ako 10rocna bide chcoet este stale rozpravkove postavicky na posteli

Strana
z2