Potreby pre novorodenca

lucia23529
27. okt 2023

Ahojte,

chcem sa opýtať budem prvýkrát mama a nemám skúsenosť s tým čo treba pre dieťatko čo sa týka Potrieb na dojčenie, fliaš a cumlíkov.
Rozmýšľala som nad značkou Philips Advent, aké s nou máte skúsenosti ? Čo treba na začiatok ? Zatiaľ viem, že treba odsávačku, strelizátor a ohrievač mlieka. Ale čo tak koľko kusov fliaš pre 0+? 1+? Trocha sa strácam v tom koľko treba tých fľaši na začiatok a prípadne prvého pól roka ? Nechcem toho kúpiť zbytočne veľa a ani zas málo. Chcem byť pripravená.

jj298
27. okt 2023

@lucia23529 vies ze nebudes kojit?

pribinak
27. okt 2023

@lucia23529 počkaj, mizno budeš dojčiat a väčšinu týchto veci ani nebudeš potrebovať

Toto všetko môže kúpiť muž keď budeš potrebovať a budeš v pôrodnici

zojanka
27. okt 2023

@lucia23529 Myslím, že na začiatok stačí jedna - dve fľaše. Taktiež cumlíky prvé dve veľkosti. Odporúčam sklenenú tú Avent na začiatok, ak by si dokrmovala fľaškou tak pri tých mini množstvách sa udrží mlieko dlhšie teplé ako v plastovej. Tú ohrievačku a sterilizátor si predbežne vyber ktorý sa ti páči a ak bude treba tak hneď objednáš. Možno budeš plne dojčiť a nevyužiješ to.

joannita
27. okt 2023

@lucia23529 stacia ti 2 flasky. Sterilizator som nemala (posluzi hrniec a vriaca voda) a ohrievacku mlieka som pouzila asi 2x, pre mna zbytocna vec. Odsavacka do vysavaca je super.
Kup si nejake latkove plienky na utieranie a odgrgnutie, cumliky 2 az 3 kusy, aj tak sa budu stracat a postupne bude dokupovat dalsie.

lelelienka
27. okt 2023

My sme na zaciatok kupili len jednu flasu pre istotu, ze co ak nebudem moct dojcit a dobre sme urobili…flasa je nejaka ina znacka a bola uplne hrozna, tak sme kupili philips avent, tu najmensiu, mali ju uz v porodnici a tam sme pili z nej, no a to sa neda porovnat. Su to sice drahe flase, ale uplne super. Teraz sme kupili este aj vacsiu, tiez len jednu, uplne to staci, ved vzdy po pouziti hned umyjes, nepotrebujem ich 5.
Prvy tyzden sme ohrievali vodu v hrnci (Lucka bez prevarania), to bolo na nervy, a tak sme nasledne kupili ohrievacku, tiez philips a je to ovela praktickejsie, len nalejes vodu a supnes do ohrievaca, usetrim kopec casu a nervov. No a odsavacku mame tiez philips, rucnu, je fajn, len teda ked mlieko netecie, tak ho ani odsavacka samozrejme nevytiahne…

banalu
27. okt 2023

Kup 1 flasu na zaciatok, lebo nemusi sadnut babu, a budes kupovat iny typ. Moja ma avent natural, ale skusali sme aj ine.. cumliky dva na zaciatok, ale tu tiez moze byt, ze nesadnu.. vyvaruj sa bibs - ano su nadherne, ake nie moc ergo.. ja by som skusila curaporox, som zistila, ze existuje tak mala uz ani za svet ho nechcela... zavislacila na DMkovych, potom nejak vzala na milost MAM.. Sterilizator som kupovala z bazaru, odsavacku novu, madelu. Mne sterilizator ulahcil zivot aj ked som kojila a potom ked sme presli na UM ani nevravim. Doteraz ho zo zvyku pouzivame 😂 mala ma 2 roky...
ohrievacka na mlieko u nas nie, fungovali sme s termoskou - kanvicou, na noc som zarobila 38 stupnovu vodu, do rana podrzala + davkovac mlieka. Cez den zas to iste.
Ak nebudes kojit, porozmyslaj nad zarabacom mlieka babybrezza.

patka06
27. okt 2023

Odsávačka, sterilizátor ani ohrievač nie je nutnosť, určite by som nekupovala dopredu.
Zo začiatku, možno aj celý polrok budeš dojčiť, fľašu v podstate nepotrebuješ, kúpila by som len pre istotu - využiješ aj neskôr.
Kúpila by som dudlík pre novorodenca

nikiki29
27. okt 2023

Zbytočne sa pripravíš na pol roka. Nie každé dieťa akceptuje istú značku fliaš a možno budeš výhradne dojčiť… moje dieťa chcelo len Tommee Tippee a iná maminka ti napíše že jej dieťa chcelo len Avent. Skúsenosť ti nepomôže nijako.
Ja by som nekupovala ani sterilizátor, ani odsávačku a ohrievač mlieka už vôbec nie (ten bol zbytočný aj keď som dávala UM). Ja byť tebou kúpim len 1 fľašu a 1 cumlík a keď sa ti osvedčí, objednáš kedykoľvek ďalšie a za 3 dni to máš doma…

lelelienka
27. okt 2023

Aha a este - prsne vlozky, tak to som mala na zaciatku nejake dva typy a potom bola zlava na philips avent - uz si pripadam ze robim reklamu 😁 ale fakt su super, su tenke a saju omnoho viac a lepsie ako tie hnusne hrube co som mala predtym, to furt bolo neprijemne mokre.
A na sterilizaciu sme kupili sacky do mikrovlnky (ano uhadla si, avent 😁) a je to velmi pohodlne.

rebeka1211
27. okt 2023

@lucia23529 Ahoj takže mám ročnú dcéru teraz som opäť tehotná takže poviem ti takto nekupuj zbytočnosti ako som kupovala ja. Kúp si dve flašky od 0 mesiacov my sme mali Lovi teraz idem do Aventu. Sterilizátor ti vôbec netreba stačí všetko vyvariť v hrnci zbytočná kúpa. Dáš do hrnca necháš variť a potom cca 5 minút necháš v tej vode a vyberieš. Ohrievač fliaš deto. Zbytočne dlho ohrieva mlieko áno ked budeš dávať po 30ml zohreje rýchlo potom už nie. Taktiež ako baby vravia že treba vodný kúpeľ na ohrievanie mlieka blbosť takto som to robila aj ja až sme skončili v nemocnici so zápalom močových ciest a tam som videla ako mlieko robia sestričky zohrejú všetko v mikrovlnke odvtedy to tak robím aj ja chvala bohu či UM ale materské mlieko :D malej nič nie je :D je zdravá čiperná. Odsávačka ja som mala od zn. Lansinoh nedám na nu dopustiť krásne rozbehla laktáciu avšak ja som aj dokrmovala malá mi stále plakala, nespala ako som začala dokrmovať spánky 3-4 hodiny pecka. Netreba počúvať doktorky ani nikoho rob podľa seba. Naša dr. nevedela ani že dokrmujem lebo stále vravela kojiť kojiť kojiť. Čo budeš potrebovať: 2 flašky, 2 cumlíky, osuška na bábätko, kozmetika ( sprcháč odporúčam Bioderma Atoderm 1 litrová flaša vydrží 100 rokov je olejový takže super drahší ale vydrží dlho) používame doteraz, mlieko po kúpeli tiež máme biodermu alebo ešte od značky purity vision tiež bol super olejový, oblečenie to je jasné, Physiomer baby nosový sprej od 15 dňa života dobré mať doma, odsávačka na hlieny všetko toto kupíš v dm drogerii, rektálnu rúrku kupíš v lekárni ak by nemohlo kakať (potom odporúčam espumisan pridávať do mliečka krásne nám pomohol na bruško) zavinovačka, monitor dychu. Ešte som zabudla nemusíš kupovať žiadne dojčenské vody normálne prevar v kanvici. Budeš ešte potrebovať prsné vložky, podprsenky materské aspoň 2ks super su z Hamka. A do porodnice si určite kup Chránič prsných bradaviek ak by ti už fakt že nešlo to kojenie nakoniec som aj ja skúsila a malá začala piť. Viac ma nič nenapadá len nekupuj zbytočnosti fakt.

rebrambora
27. okt 2023

Kojila som pol roka, teraz planujem tiez a rovnako ako pred tym, mam nachystanu len odsavacku, jednu velku flasu a tri male, kvoli skladovaniu odsateho mlieka.
Zvysok je fajn mat, ak nepotrebujes setrit, ale nieje povinnost.

kitycat
27. okt 2023

Nastastie kojim, takze za rok sme flasu nepotrebovali.. snacila odsavacka na rozbehnutie z druhej ruky

len_nig
27. okt 2023

Ako píšu baby, možno budeš dojčiť a tým pádom ti úplne stačí jedna fľaška pre istotu a napr ohrievač fľašiek, sterilizátor atď vôbec nevyuzijes. Ja som na začiatok kúpila dva cumlíky, jedna fľaška Avent, vložky do podprsenky, masť na bradavky a to je všetko ohľadom kŕmenia 😊.v pôrodnici bolo UM na dokrm a ak by si potom nedojcila tak by som pokračovala v tom mlieku, čo si dávala tam 😊

lucia23529
autor
27. okt 2023

Ďakujem veľmi pekne za každé rady, pomohli ste mi. Ešte prosím ako riešite keď kojite a idete napríklad k lekárovi a necháte dieťa pól dňa s manželom ?

ukulela
27. okt 2023

@lucia23529 bud siel muz so mnou a nakojila som hocikde. Alebo som si v noci a rano odsala. Ked som bola na liekoch v nemocnici, male malo 2 tyzdne, 10 dni bolo na flasi a umelom. Ale vratilo sa v poho na prsnik bez problemov.

biem22
27. okt 2023

Z toho čo si vymenovala je pre mňa potrebná len odsávačka a jedna fľaša na začiatok, kojila som syna, ale zišlo sa aj , keď som mlieko odsala a mohol ho nakojit niekto iný, predsa len človek ide k doktorovia atď. Odsavať mlieko si môžes aj v prípade, že budeš mať veľa a potom ho mrazit, takže za mňa odsávačka určite 🙂 ostatné z toho zbytočnosť 🙂

len_nig
27. okt 2023

@lucia23529 za dva roky sa mi ešte nestalo že by som bola pol dňa u dr 😊 na začiatku sa kojil cca každé 3 hodiny tak vždy som nakojila pred aj po, prípadne odsala som