icon

Použitie zavinovačky pre novorodenca - za a proti

15. nov 2025

Ahojte, využívali ste doma zavinovačku? Pri prvom dieťati sme ju nepotrebovali, lebo dcérka od pôrodnice nemala rada keď bola zviazaná, potrebovala voľnosť. Teraz som tehotná s druhým bábätkom a rozmýšľam, či ju kúpiť alebo nie.

marhulka13
15. nov 2025

@anonym_autor ja pri synovi do viac ako pol roka, potreboval mat rúčky zviazané, pri dcere vôbec.

murielaa
15. nov 2025

ja pri oboch a veľmi dlho v nej spávali, keď boli väčší, tak neboli zviazaní, ale mali radi ten "známy" pocit

autor
15. nov 2025

A akú zavinovačku odporúčate?

anonym_30ff94
15. nov 2025

@anonym_autor Doma sme nepoužili ani raz, Kúp si jednu pre istotu, keď bude treba dokúpiš

andaluzia12
15. nov 2025

Môj ma 10 mesiacov a doteraz v nej spí ;)

really8
15. nov 2025
@andaluzia12

Môj ma 10 mesiacov a doteraz v nej spí ;)

@anonym_autor ano vyuzivali sme. Na spanie hlavne ale teda babo som inym do ruky nedala inak ako v zavinovacke.
@andaluzia12 celkom nebezpecne

domka222
15. nov 2025

Pri prvom do troch mesiacov, pri druhom asi dva týždne

autor
15. nov 2025

No práve, že spať v nej sa odporúča len do 2 mesiacov. Ak ide iba o to, že dať niekomu dieťa, tak to mám takéto niečo

minesasubu
15. nov 2025

Kúp páperovú perinku od Evy Kiedroňovej , syn na nej spával do 2,5r
ked bol malý bol pekne zavinutý , ptm už ked bola len rozprestrená tak sa mu fajn spalo a ked bol chorý tak tiež sa dala pekne natriasť aby bol vyššie
netreba žiadne polohovanie , otáčanie a pod

michaelam2
15. nov 2025
@anonym_autor

No práve, že spať v nej sa odporúča len do 2 mesiacov. Ak ide iba o to, že dať niekomu dieťa, tak to mám takéto niečo

@anonym_autor tieto na fotke su za mna blbost. Mali sme aj take a z toho akurat to dieta vypadne, to vobec nedrzi pokope. Najlepsie su podla mna tie snurovacie na tri snurky

kiki68
15. nov 2025

@anonym_autor pri prvom viac, druhe skoro vobec

kiki68
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No taketo sme mali

viestta
15. nov 2025

Nie, nevyuzili sme. Asi tyzden po prichode z porodnice som ju zrusila, mne sa s nim lepsie manipulovalo bez perinky

autor
15. nov 2025
@viestta

Nie, nevyuzili sme. Asi tyzden po prichode z porodnice som ju zrusila, mne sa s nim lepsie manipulovalo bez perinky

@viestta mne s malou tiež, nepáčila sa ani jej našťastie. Však asi teda počkám ako to bude pri druhom a keď tak pošlem muža na nákupy niekam

viestta
15. nov 2025
@anonym_autor

@viestta mne s malou tiež, nepáčila sa ani jej našťastie. Však asi teda počkám ako to bude pri druhom a keď tak pošlem muža na nákupy niekam

@anonym_autor na spanie mozes zavinut rucky do plienky, ak by ju Moorov reflex budil

anonym_13edf4
15. nov 2025

@anonym_autor Nie, nevyužili.Syn mal rád voľnosť.

20erika07
15. nov 2025

Syn mal perinku rád, klasickú páperovú na 3 viazania, dlho v nej spával. Je novembrový a kedysi ked bola este zima v novembri, tak som bola rada, ze v nej chce byť.
Dcéra perinku nezniesla, vykopavala sa z nej, bola tam len chvíľu prvé dni.

martyzpp
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor taktiez paperovu perinku od Evy Kiedronovej. Perfektna vec u nas, maly tam spal ako zabity. Do kocika, v postielke, kdekolvek…plne vyuzita do 4,5 mesiaca. Potom uz sa zacal vykopavat a vedela som, ze uz chce volnost. Mala som ju az pri druhom, ale aj pri prvom by sa mi zisla len som o nej nevedela.

anonym_8ab249
16. nov 2025

@anonym_autor best the best, mala som niekolko

anonym_c95a97
Odpoveď bola odstránená
3petka
19. nov 2025

@anonym_autor ja som používala len pri návštevách. Ja som v tom dieťa nevedela držať a každé jedno sa mi z nej vykopalo vysukalo.
A potom som ešte využila pri staršom keď býval chorý okolo roka vtedy ho to ukludnilo keď bol stiahnutý len okolo ručičiek smaozrejme.

anonym_c95a97
20. nov 2025

Ahoj! Měli jsme a nemohu si vynachválit. Používali jsme poté i jako přikrývku a nyní jako polštářek, když má malá rýmu 😊 Jestli byste chtěla, dostali jsme darem ještě jednu, kterou nyní prodávám. Je úplně nová, dva povlaky. Kdyby ano, přikládám odkaz: https://www.modrykonik.sk/market/deky-zavinovac...