icon

Prečo si mamy kúpia drahý kočík, no monitor dychu nie?

zajkouskovy
20. jún 2019

Ahojte maminky,
keďže som tiež maminka chcela by som rozvíriť debatu na tému super drahý kočík alebo monitor dychu. Prečo je to takto formulované?
Po rozhovoroch s rôznymi maminkami, ktorých kočíky stali aj 1000 eur, podotýkam že boli hlboké. Som zistila, že skoro žiadna nemá monitor dychu. Ostala som sklamaná a zaskočená. Ja ho mám od narodenia svojho drobčeka a neviem si predstaviť, že by som ho nemala. Viem, že syndróm náhleho úmrtia tak dieťatku nehrozí. Prečo si ho aj iné maminky nekúpia? Veď pocit bezpečia môjho pokladu je na nezaplatenie. Radšej lacnejší kočík a monitor dychu ako drahý kočík bez neho. To je taká malá osveta, alebo je to tým mamám jedno???

Prečo si mamy kúpia drahý kočík, no monitor dychu nie?
bibistec
20. jún 2019

Tak monitor dychu je za mna naozaj na nezaplatenie. My sme pozicali z porodnice aspon som mphla v klude spat. Susede sa narodila dcera v r. 2008 uplne prirodzeny porod bez komplikacii zdrave dieta a po troch dnoch jej zapipal monitor. Dcera cela modra sanitka ich brala...uz by nezila. Inak.je zdrava nikto nikdy nevie co sa moze stat. Kamaratkinej sesternici sa zas narodili dvojcata, nemala monitor ved boli zdrave ze naco. Jedno z dvojciat uz nezije. Cize dopredu neviete kedy alebo prečo. A to su len pripady z mojho okolia ziadne cudzie osoby z tv. Cize zana top pomocka.

deti95060810
20. jún 2019

môže ti to byť jedno či si niekto kúpi alebo nekúpi monitor dychu...ja som nemala a deti máme plný dom....dokonca ani drahý kočík som nemala čo ľutujem, pretože som nevedela resp. som ani neplánovala že budeme mať viac detí....
žiaden monitor mi nechýbal a bez drahého kočíka som sa musela zaobísť...😉

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
cichlida
20. jún 2019

Ja som monitor dychu nemala ani nechcela.drahy kocik som mala...ani do toho by som uz tolko penazi nevrazila.. a nepoznam jediny pripad z mojho okolia o nahlom umrti...a hlavne deti som mala mlada a nevystresovana so vsetkeho okolo babatka...dnes, cim som starsia, viac pocuvam problemy s otehotnenim, v tehotenstve, po porode atd...normalne som povedala, ze dalsie ani bohovy, lebo by som zrejme bola v permanentnom strese, co vsetko sa moze stat😂 asi by som si platila pediatra nech mi stoji nad postielkou

queen_mary
20. jún 2019

? 😂 Toto co je za debilnu temu. Mam aj aj, a nikdy ma nenapadlo sa nad tym takto zamyslat 😂

lubik87
20. jún 2019

@zajkouskovy vôbec ti nezaručí nejaký monitor že bude všetko ok ...a tak isto ani ja som nemala pri oboch deťoch a klop klop sú tu ..dokonca nepoznám.ani maminy čo ho doma mali 🙃a ešte asi tá najzákladnejšie vec ...väčšina nemocníc či poisťovní ho požičiava bezplatne alebo za pár eur mesačne ...

biela_sova
20. jún 2019

@zajkouskovy Ono je to take krasne, tieto vyhlasenia, ze nemame monitor dychu a sme tu. Kedysi sa nerobili prenatalne utz a sme tu.... Kedysi rodili deti porodne babice, co si odbehli z role domov, a sme tu...
Jeden by zaplakal... Kedysi bola prenatalna a postnatalna umrtnost ratana v percentach, dnes v pro mile.
Takze az tak by som sa nedusavala. To, ze nejakej matke dieta zazrakom nezomrelo, neznamena, ze inej sa to nestalo. Mali skratka stastie. Ked sa narodi dieta, prve mesiace sa kazde pozabudne v dychani, rozdiel je len v tom, aka dlha ta pauza bola, a aka casta. Je to o nezrelosti nervovej sustavy, ked dieta tvrdo zaspi.
Nedavala by som do suvisu naklady spojene s kupou vybavy, ale s nachylnostou k riziku tej ktorej matky. Kamoska sa dostala k takmer novemu drahemu kociku zadarmo... darovala ho na FB Market Place pani, ktorej dieta zomrelo vedla nej v posteli. Malo tri mesiace. Ina rehabilituje so svojim synom, uvedomili si zastavu dychania, zatial je "iba" hendikepovany, ale prezil..Chyba chyba chyba osveta.

ktochytavzite
20. jún 2019

@zajkouskovy a na co Ti je akoze monitor dychu prosim Ta????Aj mas donosene dieta ,nefajcila si v tehotenatve,dieta bolo zdrave a s normalnou hnotnoatou,netrpite v rodine dakym pluc ochorenim a nedavas spat dieta na brusko,ti jebten monitor na nic.Ja som pri prvej tiez nemala,teraz pri predcasne narodenycg dvojickach mam ale tiez spia so mnou v posteli a monotore na postielke zavesene su a nepouzivaju sa.

ktochytavzite
20. jún 2019

Okrem toho ajbten monitor dychu dost neskoro reaguje,ked sme vybrali male s postielokba zabudli sa vypnut,tak tusim az po 5’ pipal,dost neakoro a to make kvalutne a deahsie monitory.

sapetka
20. jún 2019

@ktochytavzite clovek nikdy nevie co sa moze stat, a je to aj pre pokoj matky. Neviem co je na tom take nepochopitelne ked mame monitor dychu🤔

trdelnik234
20. jún 2019

No, aky pozicaj, taky vrat. Alebo ako znie to nase pekne slovenske porekadlo?
Alebo inak.
Ad1.
Ak uz si si mila mamicka dala tu namahu, ze ides robit osvetu, tak si predovsetkym po sebe precitaj prispevok skor nez ho uverejnis, aby by daval zmysel.
AD2.Dalsia vec. To, ze uz mas dieta z teba experta na rodicovstvo nerobi.
AD3.Monitor dychu je len pristroj, nefunguje na 100% a navyse mam zivotnost nejake 2 roky tusim. Najlepsi monitor dychu je maminka a pokial je babatko zdrave, nie je to nevyhnutnost.
AD4. Ak chces robit osvetu, prihlas sa do testovania, alebo bud ambasadorkou na koniku. Budes tu potom pisat rrecenzie a dokonca ti za to aj sponzori zaplatia.

trdelnik234
20. jún 2019

@zuzumajko
Tak tak. Ku kave dobre. Cakame kedy sa tu pobiju maminky co maju monitor a tie ostatne

bluka2
20. jún 2019

Pre mňa monitor dychu ani zadarmo. Čo som počula nie že by niekoho reálne zachránil, ale že pipa niekedy len tak (no vďaka za taký strach) alebo teda, že začal pípat a mama už našla dieťa modré, a nebolo mu pomoci... v iných krajinách to takmer nikto nepouziva.
Inak logika témy je čudná

sapetka
20. jún 2019

@bluka2 hm teraz nie v zlom alebo ustipacne ale nechapem co si napisala.. strach z monitoru ze falosne zapipa ale bez monitoru strach nie je? Cize mamicky ktore maju aku taku “prevenciu” sa bojia viac ako mamicky bez?

kengurica
20. jún 2019

@zajkouskovy JA som bola monitorom dychu mojich detí. Nepotrebujem k tomu nejakú VEC. Kočíky som mala "strednej triedy". Monitor dychu som absolútne nepotrebovala. Deti spali vedľa mňa, až pokym som ich neprestala dojčiť (2r).
Čo chcel básnik touto diskusiou povedať ??? Že ak dám peniaze na niečo iné ako monitor dychu,

kengurica
20. jún 2019

@kengurica pokračujem😀. Že ak dám € na niečo iné, tak si nevážime život svojho dieťaťa? Či čo?

bluka2
20. jún 2019

@sapetka ani ja teraz moc nechápem, ale áno, bez monitoru som nemala strach a stresy z falošných poplachov lebo dochádzajú baterky a pod. nepotrebujem. Ale chápem, že veľa má iný názor a dobre sa na ňom zarába....

sapetka
20. jún 2019

@kengurica asi to ze nie kazda mama spi so svojim dietatom.. osobne ja keby som spavala s drobcom co mnw bolo maximalne nepohodlne lebo sme sa mevedeli tak vsetci vyspat mezobudila by som sa na to kebyze prestane dychat. Ale ja som asi divna..bola by som nefunkcny monitor.🤣

sapetka
20. jún 2019

@bluka2 vec pohladu . V poriadku😊kazda si robime aj tak podla seba tak to ma byt👍

bluka2
20. jún 2019

@sapetka jasné

nini1010
20. jún 2019

A co riesis co maju ine maminky klebetnica jedna!

trdelnik234
20. jún 2019

@nini1010
Sa nudi asi? Treba zobrat kocik a vyjst von medzi ludi. Ci prsi dnes?

zajkouskovy
autor
20. jún 2019

Ďakujem všetkým za vyjadrenie. Aj tie pozitívne i tie negatívne. 😀 Som rada, že ste sa milé dámy vyjadrili a zamysleli. Dúfam, možno i naivne že nejaká maminka prehodnotí problematiku syndrómu náhleho úmrtia.

trdelnik234
20. jún 2019

@zajkouskovy
Ako fakt sa prihlas do "Modry konik testuje", ak tam bude monitor.
Nerypem, len proste, ked mi na niecom zalezi, tak zhanam info a poblikujem o tom. Pripadne si na daj na svoj blog nejaky odbforne napisany clanok, ktory sa dobre cita. Urcite tym zasiahnes vacsie mnozstvo potencionalnych zaujmovcov, ako ked zalozis rypavu diskusiu.
Urcite mas v niecom pravdu. Len treba doladit ten sposob, ako to napises no.
Inak aky mas doma monitor? Ved normalne napis svoju skusenost. Ako si ho vyberala, preco ste ho kupili a tak.
Pekny zvysok dna.

trdelnik234
20. jún 2019

@trdelnik234

Teraz to po sebe citam a samy preklep.
Pardon.

kengurica
20. jún 2019

@sapetka deti neboli v našej posteli, ale postieľka bola bez bočnice prisunuta k manželskej ( pohodlné kvôli dojčenie). Zobudila som sa na najmenšiu zmenu. Skôr mi príde menej pochopiteľne, keď je dieťa od narodenia v inej miestnosti, hoci s monitorom. Ale veď každý sa zariadi podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Na bábätká ( a celkovo na ľudí ) číhaju aj iné nebezpečenstva ako syndróm náhleho úmrtia, a monitor tomu nezabráni, iba oznámi, že sa niečo UZ stalo, a teda treba rýchlo konať. (Alebo pípa falošne a vystresuje bábo aj matku, alebo nepípne keď treba, je to LEN STROJ ). SNÚ sa da predchádzať aj inými opatreniami.

beky1813
20. jún 2019

@zajkouskovy ty si fakt divna 🤣🤣🤣 nuda, co?

sapetka
20. jún 2019

@kengurica no ja by som sa nezobudila kebyze dieta prestane dychat, ale to som ja. Toto by ma fakt nezobudili. A to ci je pipanie monitoru nahodne alebo nie, neprajem ziadnej mamicke aby to zistila.

dudos
20. jún 2019

Malý mal kočík v hodnote 800 €. Fusak stál ďalších 170 €. Mal aj monitor dychu. Poznám rodinu, ktorej umrel zhruba polročný chlapček na to, že prestal dýchať. Teraz by bol v mojom veku. To je smutné. Netreba to podceňovať. No ja som zasa dosť prekvapená, že si dávate malé detičky k sebe do postele. Nebojíte sa prilahnutia? Alebo že vám spadnú? Pýtam sa len zo zvedavosti. Nie, že sa chcem hádať alebo útočiť. Malého mávam pri nás alebo lepšie povedané pri mne len keď je chorý a aj to sme začali dávať až od 3 rokov. Dovtedy mal vlastnú postieľku u nás v izbe. Od troch rokov spáva vo svojej izbe vo svojej posteli sám. Keď má nočný des, málokedy, ide ku nám.

popa86
20. jún 2019

Je to každého osobná vec, čo považuje za potrebné a do čoho investuje peniaze.

Inak moja švagrová robí na záchranke a asi tak pred pol rokom mi hovorila, že viezli bábätko, ktoré v noci prestalo dýchať. Rodičov na to upozornil monitor dychu. Lekár povedal, že ho to zachránilo.