icon

Prečo ste prestali s látkovaním?

klarah2
27. jan 2015

Ahojte mamičky,
čakáme naše prvé bábätko, bola som presvedčená o tom, že budeme používať látkové plienky. Veľa som o nich čítala, mám predstavu o plienkovej výbavičke, dokonca som sa bola priamo pozrieť v obchode kde látkové plienky predávajú, aby som mala lepšiu predstavu. Všetkým v okolí som s nadšením hovorila o tom ako budeme látkovať a manžel ma v tom podporoval. Ako sa však blíži termín pôrodu, začínam mať z látkovania obavy a začínam sa prikláňať k používaniu jednorazových plienok. Chcem sa teda spýtať Vás skúsených mamičiek, či sú tu také, ktoré ste s látkovaním začali a vzdali to v prvých týždňoch/mesiacoch bábätka a ak áno prečo?

Strana
z2
behulka
27. jan 2015

Ešte jeden postreh by som pridala - keď chodím s drobcom na poradňu, väčšina mamičiek dáva deťom látkové plienky 😕 keď som chodila so starším, látkovku som videla na dieťatku jeden jediný krát.

janamt
27. jan 2015

Pri prechádzkach môžeš používať aj jednorazovky aj látkové, je to zas len o tvojom pocite a pohodlí. Ja niekedy používam jednorazovky a niekedy látkové, mám na ne takú peknú taštičku z materiálu ako sú vrchné pul gaťky. Môj názor je, že tak, ako prebalíš dieťa na prechádzke do pampersky, tak rovnako môžeš prebaliť do látkovej...akurát jednorazovku vyhodíš a látkovú donesieš domov...väčšina košíkov v kočíku je dosť veľkých. Len na vonok treba nejakú lepšiu látkovú plienku, taký jeden štvorec by bábätko precikalo rýchlo. N

klarah2
autor
27. jan 2015

@behulka no myslím, že u nás na poradni by sme asi stále boli jediný s látkovou plienkou 🙂 a ty teda používaš na prechádzky a lekárov aké látkovky?

ukulela
27. jan 2015

ja pouzivam latkovky domacez den, na noc a na dlhsie vychadzky/k lekarovi papierku. mam stvorce aj zopar nohavickovych. davam najcastiejsie tie nohavickove, do nic jednu vkladacku a na to separacku. ked sa mi minu (mam ich 7 a periem kazdy druhy den) dam novosklad. latkujem od dvoch tyzdnov. v porodnici samozrejme len papierky, potom som sa doa asi ryzden spamatavala a potom som zacasla davat aj latkovky.
@klarah2 ja mamstvorce klasicke bavlnene,ale mam asi 4 bambusove plienkove nohavicky a tie su velmi prijemne na dotyk ... na stvorce do novoskladu davam taku vkladacku bambino-mio a na to separacku, pravda je, ze maly mi zatial malo kaka, raz za tyzden, tak nemam problem s predpieranim a cistenim, tak ma latkovanie zatial nezatazuje. ani zehlenia nemam vela, kedze stvorce davam, ked miniem plienkove nohavicky, zatal mi vychadza na den tak dve-tri prebalenia papierka, zo styri, -pat latkovka.
mne nevadi ani ten "balik" na zadku, ved aj my sme to tak nosili 🙂 okre toho mne napr. pampersky velmi smrdia - doslova smrdia. najviac mi z papierovych vyhovovaliod Kikko papierove biologicky rozlozitelne - ziadne obrazky, minimum chemie, nesmrdeli mi. papmersky som pominala len co som dostala. skusila so aj z lidlu, tie chvalia, ano - su male - myslim tenke - ale tiez mi celko nesedia. najviac i vyhovuju bablove z DMkysu trocha objemnejsie, ale hlavne mi nesmrdia 🙂

mahalo
27. jan 2015

Z lenivosti, ale inak to nebol problem ked si clovek zvykne...tak kvoli tomu na doma som davala latkovky a vonku kedze sdm chodila vacsinou bez kociku, tak jednorazovky...pokial by som kocikovala tak nosit nepachnuce nepremokave vrecko na to urcene poidc kocikom zas nie je taka ostara..

bbbarunka
28. jan 2015

@klarah2 ahoj. Ja mam latkove uz pri druhom dietati a nedam na ne dopustit. Ma ich aj v noci. Jednorazovky pouzivam len mimo domu. Akurat pri druhom som presla od skladanych plienok k bambusovym vlozkam do plienkovych nohaviciek. Nedavam ich vsak do vnutra plienky, ale priamo na prdelku baba, aby som nemusela menit zakazdym aj vrchne gatky.

behulka
28. jan 2015

@klarah2 klasické štvorcové, navrch PUL nohavičky. Keď viem, že dlhšie neprebalím dám bambusovú vkladačku naviac.
Pre mňa ale nie je problém bábo prebaliť takmer kdekoľvek, radšej nech je v suchom.

janula18
28. jan 2015

ja som mala dvojičky, ktoré som látkovala a dalo sa to.Prala som každý den alebo každý druhý. Dokonca v roku mi dostali hnačky, pol roka kakali každý 10x za den, takže spotreba látkových plienok bola riadna, ale vydržali sme.

Strana
z2