icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

marcelkad
14. feb 2011

Střihačské práce téměř dokončeny 😉 aspoň ty látky, co už mám doma

Látky jsem změřila a vypočetla cenu. Podávám vysvětlení k cenám (podotýkám, že jsem se hodinu tady potila, protože mi některé látky vycházely dráž než uvádí moravitex)
1. pozitivní - Některé vychází o něco levněji než uvádí výrobce na svých stránkách.

2. některé mi ale vycházely dráž, vážila jsem to znovu, měřila délky, na nic jsem nemohla přijít. Až teď mě osvítilo a ještě jsem přeměřila šířku - jupííí - bylo to v tomto. např. bioberánek místo š.185cm má š. cca 217cm- Proto je o dost dražší)

Budu Vám posílat maily, kdyby se Vám cokoliv nezdálo, hned pište.

marcelkad
14. feb 2011

zbývá 1,2m bio beránek (ale už z výroby jsou tam asi 2 dirky 😒 ) zájemci bych kdyžtak přesně velikost dírek změřila

marcelkad
14. feb 2011

poštovné z moravitexu vyšlo 17Kč na osobu

sussanah
15. feb 2011

@marcelkad ty jsi fakt uzasna 😵 Ale opravdu nezapomen pripocitat i nejake to "potne", kdyz jsi s tim mela takovou praci 🙂

marcelkad
15. feb 2011

Maly Prcek, Mehlo,Nika, Sussanah,Terezita, Baarca - IP

terezita
15. feb 2011

@marcelkad ten beranek je furt k dispozici?
teda a jeste jednou dekuju moc za ochotu a tu praci, co jsi s tim mela

marcelkad
15. feb 2011

@terezita jojo, pořád je volný
je to moc pěkná látka, asi 10cm od kraje je taková dirka (jako korunová mince?)
1m vychází na 267Kč

baarca
15. feb 2011

@terezita Budes si brat toho beranka? Napadlo me, ze by se mi libil na tu chlupatou usatou cepici z Ottobre, jen na to bych potrebovala fakt jen maly kousek, i bych zuzitkovala tech 10cm od okraje. Tak kdybys ho chtela, tak ho muzeme vzit nejak dohromady a ja bych si kousek odstrihla.

marcelkad
15. feb 2011

@baarca odstřihnu Vám kolik budete potřebovat, to si řekněte 😉

terezita
15. feb 2011

@marcelkad @baarca tak ja ho beru. no a baru a nechces ho polovinu? kdyz je 2 metry siroky, ze bysme si ho rozsmikly vejpul a kazda by mela po metru..
a ted nevim jakou cepici, ale urco bude hezka 😵

marcelkad
15. feb 2011

@terezita takže Ti ho rezervuju?
já to ještě přesně změřím a pošlu do IP cenu, jo?

terezita
15. feb 2011

@marcelkad jojo, dekuji! prepocitam, pripocitam a vecer vse prevedu.

baarca
15. feb 2011

@terezita No, presne neco takoveho jsem myslela 🙂 Jako mit 2*0.5m mi prislo trochu blbe.

terezita
15. feb 2011

@baarca tak parada. ja to zacaluju a pak si to propocitame.

siss_sz
15. feb 2011

ahoj, zacinam Vas sledovat a citat, tak snad sa po case zorientujem🙂 ale chcela som sa spytat na zaciatok - ako vyzera a ake vlastnosti ma "finerib" a co je to "beranek" 😀 este tak vo frote, bio bavlne a konope s aviem zorientovat, ale toto 😀

a este ... sijete nieco aj z teplakoviny? teda, nemyslim teplaky😀

dakujem

sussanah
15. feb 2011

@marcelkad me nic do ip neprislo 😕

marcelkad
15. feb 2011

@sussanah poslala jsem to znovu, snad už dorazí 😉

laura033
15. feb 2011

ahojte prosim vas nemate niekto strihna ochranu kapsu? niekde som to tu videla a uz to neviem najst.....:/
dakujem

siss_sz
15. feb 2011

@laura033 myslis na vrch dietata v baby satke? zojec ma...ci? 😉

zojec
15. feb 2011

@laura033 ak chces strih tak napis mail do IP, ten z noseni deti nie je dobry.. je velmi uzky a maly.. teda pre babatko tak do max. 6 mesiacov.. potom mu zarucene z toho budu trcat nohy 😉 resp. da sa pouzit, ale dole si ho urob min. 90cm -1m siroky.. ostatok moze ostat 🙂

zojec
15. feb 2011

@laura033 a este som zabudla.. pekny navod na kapsu ma aj @behulka vo fotoblogu 😉

behulka
16. feb 2011

@laura033 vcera som ju prvykrat prevetrala i vonku - a je uzka 🙄 na chrbte trcali miminku nohy . Takze odporucam siroku. Nasa ma 110 cm a je to malo, dlzka tych 80 staci.
Pre male babatko na nosenie vpredu odporucam radsej nadstavny diel bundy - vsadku, predlzovak, ci ako to nazvat. Ten vyuzivame dennodenne.

behulka
16. feb 2011

biobavlna je k dostaniu uz aj na Slovensku - prirodna.

marcelkad
16. feb 2011

Až budu chtít zas dělat příště takovou velkou objednávku, radši mi dejte ránu do hlavy a s díky to přenechám někomu dalšímu.
Několik toho už mám zabaleno, spotřebovány pytle na odpadky, 2 lepící pásky a tuna času. A ještě k tomu "pochvala" od manžela, že příště mu to do baráku nesmí, protože místo abych se věnovala malýmu, běhám s metrem a papírama už skoro týden 😒 a to vše za dobré slovo.
tak jsem se vykecala a pádím

maly_prcek
16. feb 2011

@marcelkad Ale my tě milujem a máš náš obdiv 😵 😵 - je to teda nedostatečná kompenzace, ale lepší než nic, ne? 🙂
Něco takového, to je jednou za život 😉

sussanah
16. feb 2011

@maly_prcek neboj, opravdu uz to po tobe nikdo chtit znova nebude 😅 A teda vim, ze slova jsou malo, ale stejne, jsi fakt supeeeer 🙂

lenushka
16. feb 2011

Ahojte🙂 Baby, ak by som si chcela kupit vlastny sijaci stroj, ktory by ste mi odporucili, prosim? Myslim si, ze nemam vysoke naroky, len take obcasne sitie. Mmtalne som sa navnadila na hracky, kapsu, mozno nejake teplaciky pre maleho... Obcasne presitie niecoho...Mamka ma este stary, 25rocny Lucznik, mozno niektora aj poznate ;) Na nom to zvladam 🙂 Dakujem za tipy 🙂

laura033
16. feb 2011

@behulka jazatial noasim tiez len vsadku to mi staci len o chvilu sa zaneme nosit aj na chrbte len nech je trochu teplejsie a potom mi to bude lepsie ako bunda.....ale najskor musi byt teplo len teraz mam cas na sitie tak to chcem spravit:D zojec mi uz poslala navod uz mam aj deku tak hadam vecer moze aj sit uz len ulozit deti:D

zojec
16. feb 2011

@behulka ono to asi zavisi od dlzky noh a aj od toho ako si ich drzi.. lebo ja som do mojej 1m skusala rocne dieta a v pohode... tak isto 90cm co som sila a tiez v pohode... ono v satke tie nozky nie su az tak nasiroko ako v nosici.. ale dnes som skusila aj nosic, a stale je to v pohode... ale ak sa ti tvoj okruca okolo pasa.. tak potom najlepsia asi fakt bunda, alebo vesta 😉 moja nechce tak nohy nosit.. ona ich ma radsej spustene dole... no 70cm ako v tom strihu z noseni deti je malo...
@lenushka ja mam 10 rocny brother a som naozaj velmi spokojna.. 🙂 teda nie ze by som pohrdla nejakym novsim.. xi xi .. ale zatial staci to co mam 😉