Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec aj ja sa snazim krotit... 😀
Zuzi já bych asi koupila oboustranné bambusové froté 😉 to i pěkně pruží 🙂
aha, díky, já si říkala že bych to udělala z toho francouzského , malý se vždycky dost potí... ale nevím, jak by se mi to z toho šilo.. možná zůstanu u lnu nebo bavlněného plátna.
@veselazu Bamus dobře nasaje pot (třeba to froté může být fajn), bavlna je klasika (třeba to froté může být fajn, úplety taky)... Já šila na vajíčko kdysi návlek ze sterého froté prostěradla...
Froté je na to fajn materiál...
@veselazu A do sporťáku mám obyč bavlněné plátno (tenké, z fleru) (z druhé strany flís, vevnitř vatelín aby to drželo tvar)... Asi záleží, jestli to chceš na něco navlíkat nebo mít takovou tu vložu, co i drží tvar...
Z bmb froté je binec! 😉 😀 😀
@maly_prcek dííky, no mám v plánu obojí, i do sporťáku (golfek) i navlíkací do autosedačky. Tu do autosedačky bych udělala z froté a asi stahovací na gumičku v tunýlku s brzdičkou a do kočárku ještě nevím. Bavlněné látky doma nějaké mám a vatelín taky ale uvažovala jsem, jaké by to bylo taky z froté. Šla by jedna strana z froté a druhá bavlněné plátno nebo lněné? Nebo se to froté bude víc vytahovat?
@veselazu Pokud chceš tu vycpanou vatelínem, tak ta se prošívá a pokud bys ji hodněkrát prošila, tak si myslím, že by nevadilo, že je jedna pružná a druhá ne...
Až budu mít chvilu, hodím foto té naší sporťákové...
@veselazu Tak chce ještě sušenku, tak to stihnu teď 🙂
@maly_prcek pěkná, máš v ní taky vatelín? já mám koupený 2cm, někdo to ještě olemovává to se prodávají asi nějaké lemovací pásky co? 😅 to víš amatér.. 😔
@veselazu Jo jo, vevnitř vatelín (ale nevim kolikátka), já jsem to obracela... Do toho sporťáku to asi chce, aby to drželo tvar a vydrželo "nastojáka"...
Vím asi co myslíš tou lemovací páskou, obšívala jsem tím deku. Bavlněné, uprostřed přehneš a šiješ. Koupila jsem v galanterce.
Amatér jsem taky 🙂 Ale nadšený 😀 😀
klieštiky na patentky konečne objednané, huráááá, ja sa tak teším. 😀 😀 😀
@veselazu to francouzké froté moc nedoporučuju 😉 strukturou je to spíš jako jednolíc než vyloženě froté jako takové 😉 jinak ta lemovka se jmenuje šikmý proužek 😉
@maly_prcek kráásný 😵 😵
@monr tak to je suuper 😉 se nedivím že se těšíš 😉 😀 😀
jinak nadšený amatér jsem též jen teda teď mě nějako zklátila ta těhuúnava 😠 už se těším až to přejde 😉 😀
@katka82 @marcelkad holky tak latky mame doma a vypadaji uzasne!! asi z toho hnedle dneska neco strihnu.. 😀
tak snad s tou unavou uz bude konecne konec, uz budes mit prvni trimestr za sebou.. 🙂
@maly_prcek teda ta vypada krasne! ja si ji jeste tehdy sit netroufla, ale kamaradce jsem ji uz slibila.. ta latka vypada uzasne!
Ahojte. Chcela by som sa opýtať, kde kupujete látky na plienky- napr. na takú bambusovú plienku? Veľmi ma zaujala táto téma, len neviem odkiaľ začať... 🙂
@adkoalauri v čr http://www.sijemdetem.cz/cs/catalog 😉 a na slovensku je to myslím bavněný svet 😉 ale to nevím na stopro 😅 😉
Ďakujem, potrebovala by som na Slovensku 🙂
@adkoalauri je to detivbavlnke.sk
Super,ďakujem pekne 🙂
@katka82 tak o těhu únavě bych mohla napsat román, když jsem byla těhule s Davčou tak jsem první 3 měsíce proležela a prospala a u toho vypila litry okurkové vody 😀
Jinak jsem ušila tu hacku, jak jsme se tu o ní nedávno bavili, ještě čekám na pružinu ale jestli to klapne nevím, měla jsem ji mít od jedné paní ze skladu železářství, ale trochu to vázne. Jestli ji budu muset koupit za 250,- nebo tak nějak na nošenídětí tak mě picne. Někdo tu hacku přidělává na gumicuky že? nevíte o tom něco? Jinak zatím moc nestála, zrecyklovala jsem na ni nakonec povlečení a prostěradlo 😀
jinak tady je zatím moje chudé album s výtvory, ale slibuji tu předevšemi že se bude rozrůstat! 😀 😀 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/veselazu/alb... ... když ono to vždycky vypadá tak jednoduše ha potéém... to zabere hodiny 😠 😉
holky odborný dotaz 🙂 viz odkaz co jsou to dekoračky? můžu je použít jako na závěsy a tak? Jak poznám, že nebudou propouštět světlo? z takového obrázku asi ne co? http://www.textilie.cz/index.php?main_page=prod... děkuju

@veselazu taky bych sla radeji do nejakeho platna. uz jsem taky nad tim uvazovala, minule leto jezdil s normos plinkou v autosedacce a taky to slo. Do frote bych nesla, to spis bude hrat podle me