icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
1. mar 2011

@baskaj kuk do mojho albumu, je tam aj strih 😉 ale veda to nie je 😀

nika
1. mar 2011

@katka82 vypadá moc krásně, achjo, nemůžu nemůžu nemůžu, musím zpracovat to co mám, až pak někdy 😀

katka82
1. mar 2011

@nika to je jasné já si taky dycky zakazuju 😉 😀 no však je jí dost 😉 🙂

nika
1. mar 2011

@katka82 mně se líbí víc jak ovečky 🙂 ale ne jsou moc krásné obě 🙂 tak asi jako milion látek na které mám zálusk.

katka82
1. mar 2011

@nika 😀 😀 jj to mi povídej já už to nemám kam dávat 😅 natož zpracovávat 😅 😀

terezita
1. mar 2011

@nika @katka82 tak jsem na tom skoro stejne.. 😀 m. me za chvili vystehuje, bo ty latky uz taky nemame kam davat.. ja toho usiju za tyden dost, ale jak je to v te pidivelikosti tak ty latky stejne nemizi 😅

duzame
1. mar 2011

@terezita Tak to jsme na tom stejně 🙂 . Dneska mi přišly látky od Marcelky a teď se suší, tak se vlezou, to teda nevím 🙂 .

duzame
1. mar 2011

@duzame myslela jsem kam se vlezou 😀

katka82
1. mar 2011

@duzame teď jsem zrovinka koukala na Tvoje plínky na Fleru 🙂 a chtěla jsem se tě zeptat kde jsi sehnala ooga booga bavlněný úplet? 🙂 pokud to tedy není tajné 😅 😉

baskaj
1. mar 2011

@zojec jééj, dík. veď práve som ho obdivovala v tvojom albume a nevšimla som si, že za ním máš aj strih 😝 😅
prosím ťa, z koľkých vrstiev látky si ho robila, aby sa dali prepichnúť patentky? ten šuštiak máš asi z metráže, však? vnútri je asi flís - jedna vrstva tenkého? al. hrubší?

dobré, že sa o to zaujímam až teraz, keď je už marec, že? ale keď až teraz sme začali chodiť na dlhšie kočíkové prechádzky... 😅

terezita
1. mar 2011

tak u duzame na fleru jsem taky nedavno slintala 😵
a neprovokujte jeste i bavlnenym ooga booga! 😅 😀 ted by mi mel dorazit ten jejich pul, toz uz se tesim, az to smiknu.. snad to pak bude pouzitelne 😀

zojec
1. mar 2011

@baskaj je to sustak z metraze, irma v strede a deka z jysku 😉 dierky som robila klincom 😉 ale na teraz ti bude v pohode stacit sustak a flis 😉 lebo uz je relativne teplo 😀

katka82
1. mar 2011

@terezita no jo když já ty bubáky prostě miluju 😅 😵 😀 😀

animal
1. mar 2011

@katka82 já ty ooga taky můžu a jakékoliv

terezita
1. mar 2011

@katka82 ja prave taky 😀 😀 😀 holky vy mi tu pomuzete vyplenit bankovni ucet 😀 😀

duzame
1. mar 2011

@katka82 Tajné to není. Nakoupila jsem ho na etsy.com, což je takový americký fler 🙂 .

animal
1. mar 2011

@duzame já už delší dobu přemýšlím, že si z etsy něco objednám. Chci se zeptat kolik tak bay oko vychází pošta??

marcelkad
1. mar 2011

ježíši, další lákadlo 😀 etsy.com - že by hromadná objednávka???? 😀 😀 😀

nika
1. mar 2011

já už nic nechci 🙂 fakt ne 😀 a to jsem na ty příšerky ooga boga měla kdysi zálusk alespoň v PULu ale nemám, navadí nemusím mít vše, že, ..... ale já bych chtěla 🙂

asi si nechám odpojit net 😀

marcelkad
1. mar 2011

@nika teď nechceš, ale až se bude blížit objednání, neodoláš 😀 to jentak nikdo nemá 😀 😀 😀

duzame
1. mar 2011

@animal většinou je to tam uvedeno. Já jsem objednávala 7yardů a platila jsem asi 4O dolarů.

duzame
1. mar 2011

jinak ten internet si už taky zakážu, jinak utratím za látky i to, co nemám 🙂 . Kdo by se chtěl pokochat....http://www.thelittlefabricshop.com/collections....

horalka777
1. mar 2011

@duzame nadhera....

...najhorsie je, ze ja potom bludim po takychto strankach, kocham sa, kocham, a nakoniec uz nic nestihnem vecer usit 😅

marcelkad
1. mar 2011

@horalka777 já to mám velmi podobně 😀

duzame
1. mar 2011

@horalka777 jj 😀

behulka
1. mar 2011

@lumarque
plietla som podla tohoto navodu na dvoch ihliciach (len predlzene nozky) od oka (cca 100 g na rocne dietko):
http://zlaticko.cz/index.php?page=uzitecne_navo...

terezita
1. mar 2011

@marcelkad ty uz mas abstak po strihani latek? 😀 😀 😀

marcelkad
2. mar 2011

@terezita teď je řada s objednáváním a stříháním a posílánímna někom dalším 😉 já mám splněno.

akorát mě ještě napadlo, jestli by se našel obchod, který by třeba po USA zasílal od určité částky zdarma - k někomu známému do USA by se to poslalo a ten by poslal nám. Ale je to komplikovanější a je třeba propočítat, kolik by to ve výsledku stálo. To je jen nápad.