icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
2. mar 2011

@marcelkad jsem vcera zrovna koukala, ze jste propadly na slepicarne zase objednavani 😀 😀 😀 z tech stranek jsem uz taky brala kdysi davno.. maji tam dost pekne latky 😵
v usa nikoho nemam a neznam.. ☹ s tim moc nepomuzu..

animal
2. mar 2011

@terezita jo jo propadly 😝

marcelkad
2. mar 2011

já tentokrát ne 😎 jsem odolala, i když se to ve mně mlelo 😀

@animal co jsi vybrala pěkného?

animal
2. mar 2011

@marcelkad manšestry, plavkovinu a knoflíčky (jenom 2ks) je to drahé

terezita
2. mar 2011

@marcelkad teda to mas silnou vuli! 😅
@animal ten detsky mansestr jsem od nich taky brala (mam puntikovany) a sije se z toho uzasne na mimca 🙂 a ty knofliky vypadaj uzasne 🙂

animal
2. mar 2011

@terezita těch krásných knoflíků je tam spousta, ale ty prachy ☹

marcelkad
2. mar 2011

@terezita tentokrát jsem se držela, taky proto, že pro kluky jsem nic nenašla. Kdybych měla holčičku, vůle by byla pryč 😀

@animal ta kolečka do modra se mi moc líbila, až budeš mít z toho pak něco hotovo, určitě prosím o foto, jak to vypadá v reálu. Drahý to je děsně, mateřskou by mohli dávat 2násobnou a stejně by to nestačilo 😀 😀

animal
2. mar 2011

@marcelkad no než něco ušiju, tak to bude trvat, protože toho mám nějak moc na šití. Ještě jsem teď objednala zatřenou látku na tašky na kočárek. Takže ještě tašky ušít. Z těch koleček jsem si myslela, že si ušiju laclové šaty

animal
2. mar 2011

@marcelkad jinak Mareček bude mít zelené lacláčky s kapsama z toho manšestru s těma drobnýma kytičkama. Taky jsem nic moc na kluky nenašla.

horalka777
2. mar 2011

@marcelkad a predstav si tu silu vole, ked mas dve baby 😀

baarca
2. mar 2011

@marcelkad S tím ušetřením na poštovném moc nepočítej, co jsem koukala, tak ty americké eshopy si opravdu většinou účtujou reálnou cenu poštovného, které by stejné platil i ten člověk, co by Ti přeposílal (mají to podle velikosti krabice, do které se to nacpe). Jedině, snad jen, že když to bude posílat přímo eshop, tak tam bude faktura, podle které to proclí, což by soukromá osoba dávat nemusela, ale pokud to bude obří balík, tak do toho stejně asi celníci vlezou.
Mně ty latky.cz nefrčí, jsem se taky chtěla pokochat na tím manšestrem ☹ Už jsem hodně slintala na manšestrem od Hilca...

sufik1
2. mar 2011

Ahoj holky, dostala jsem na vás tip na e-miminu od látkařek. Prý jste teď dělaly hromadnou objednávku materiálu na plínky. Sháním nějaký úplet nebo PUL. Nezbylo něco???? Nebo nebude se znovu objednávat?
Moc se mi líbí Wendy. Nebo tyhle ovečky http://www.fler.cz/zbozi/plenka-ovecky-na-zakaz...

marcelkad
2. mar 2011

@sufik1 koukám, že hromadky začínají být celostátně známé 😀 😀 😀

koukni tady na katku, co ještě má k prodeji, za 110metr, ty žirafky už asi byly dražší - podle ceny na fleru (133kč) odhaduji, že prodává za 120kč?
http://www.fler.cz/zbozi?uid=100792

jinak další hromadná určitě zase bude, záleží na tom, kdy zas bude větší poptávka, protože se toho musí brát po 3-5kilech od látky.

terezita
2. mar 2011

@marcelkad ja se zamilovala do toho fineribu.. 😵 😵 to je tak uzasny material 🙂
tady prihazuju em. v tom zelenym i zlutym..
kukala jsem ti do alba a ta pyzamka vypadaji paradne!

marcelkad
2. mar 2011

@terezita díky 😉 to Tvoje šití taky. Co to je za obrázek na tričku? Nebo lépe řečeno, kde se to dá sehnat?

ty úplety jsou super, no já myslím, že zas budem objednávat 😀

marcelkad
2. mar 2011

@sufik1 tak jsem cenu odhadla dobře. Vesměs všechny úplety, co jsou použitelné a někdo z nich šije pleny jsou od WEndy nebo moraviatexu. Akorát ta množství jsou pro normálního člověka děsná, takže jedině hromadná objednávka z moraviatexu a Wendy berem přes Katku - musí být ŽL.

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=205839&i...

marcelkad
2. mar 2011

Já teď v šití trochu stávkuju, protože se mi zhoršil ekzem, tak nechávám chvilku klidu a čistého prostředí bez prachu.

terezita
2. mar 2011

@marcelkad to se zase rozjedu ve velkym.. no uz toho mam skoro tretinu zpracovanou, toz jeste chvili a latky nebudou 😀 😀 ale zase nemusim chodit do obchodu nakupovat em. obleceni..
to jsou velurove nazehlovacky, prodavaly je taky u meho oblibeneho farbenmixu (ted na ne byla 30% sleva, bo tam koncili s prodejem, toz jsem uskudlila co to slo 😀) a ted se daji koupit na peppauf.de.. ale radsi tam nekoukej 😅 😀 😀

terezita
2. mar 2011

@marcelkad jaj, tak preju, aby se ti to brzy zlepsilo!
na tech strankach to je pod Velours/Bügelmotive

marcelkad
2. mar 2011

Jak řekneš "nekoukej" to je jako když dráždíš býka červeným hadrem 😀 😀 😀
cože? ty už máš toho tolik zpracováno? Vždyť jsi měla 11kg bednu (tedy Barča tam taky měla).
Hele, až zas budeš brát něco z Německa, ozvi se 😉
a už jdu jukat.
Já totiž chci prckovi něco taky ozdobit na trika a tady jsem vůbec nikde nic nenašla, krom našívacích.

terezita
2. mar 2011

@marcelkad z tech jednobarevnych uz mam po metru od kazdeho pryc a ty pruhovane mam ted nastrihane. jsem z toho sila tricka ve velkem.. zatim s dlouhym a ted se pustim do kratkeho rukavu na jaroleto 😀 uz aby tu bylo..
no tady vubec nic neni.. :-P ja na tom farbenmixu ty velurky hodne kupovala, zas tak silena palka to nebyla.. a jeste tam beru ty nasivaci stuhy 😵 http://www.farbenmix.de/shop/Webbaender:::264.html ty se daji chytit uz i na fleru, ale z toho nemecka to zas vyjde levnejc.. 😅
oki, no mas stesti, ze jsem to objednavala minuly tyden, takze ted budu mit az do jara urco pauzu 😅 pak by meli mit zase nejaky novy barevny uplet a pokud to nebude vylozene klucici, tak ho budu objednavat tak se pak ozvu..
jo a dokud jsem nemela ty nazehlovacky, tak jsem na trica kreslila.. vystrihla obrazek na nalepovaci tapetu, lepla na trico a vybarvila. taky jednoduche a variabilni 😅

marcelkad
2. mar 2011

když já a kreslení vůůůbec nejde dohromady
Jo, jo klidně dýl, to nevadí. teď mám tady co dělat.
A ty úplety tam mají kde? Já a němčina...

terezita
2. mar 2011

@marcelkad uplety ted nemaj.. ty mivaji na tom farbenmixu, ale je to vetsinou ten samy den rozprodane 😅
kreslit toho moc nemusis. si najdes na netu obrazek, vytisknes, omalujes na tu tapetu a vystrihnes. je to brnkacka..

marcelkad
2. mar 2011

@terezita a ta tapeta to je něco speciálního? kde se to dá koupit? a omalovává se čím?

terezita
2. mar 2011

@marcelkad ono to asi muzes omalovat na cokoliv, ale ja to vystrihuju na tu nalepovaci tapetu (koupis urco kdekoliv v bauhasu a podobnych obchodech), bo se to prilepi hezky na to tricko a neklouze to pri malovani. ja si ten obrazek vzdycky nejdriv vytisknu, to vystrihnu, z toho to premaluju na tu tapetu normos tuzkou - ta dolni slupovaci strana je z papiru..
zitra urco holky poradi spoustu jednodussich napadu, ale me se nad nicim jinym nejak uz nechtelo premyslet a takhle mi to vyhovuje.. 😅

terezita
2. mar 2011

tady jsem nasla jedno hotove veledilo..

terezita
2. mar 2011

samolepici tapeta se to jmenuje..mi to vypadlo 😀

zojec
3. mar 2011

@terezita prosim ta povedz mi zena, ty aj spis, ked tolko sijes?? 😀 😀 stiha to em aj vynosit?? 😕 😕

katka82
3. mar 2011

Tad holky vy jste takové pokušitelky 😀 😀 mě už te´d tady padaj látky na hlavu 😝 😀 takže na látky mam uvalené emargo 😀 😀
@terezita Teri chtěla jsem pak poradit s objednáním Ottobre 😉 🙂 jestli mohu prosit 🙂 a kolik vlastně stojí jedno číslo?
@sufik1 ty ovečky už nejsou ale jinak mam ještě spoustu těch láteček co ti sem dala Marcelka odkaz 😉 kdybys něco chtěla tak mi písni do IP 😉