icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maly_prcek
30. máj 2012

Pro fialovo-maninačky 😵 😵 😵 Jak já tu fialovku nemusím, tak takovéto tuničce teda neodolám 🙂

maly_prcek
30. máj 2012

Prosím jak je odkaz na mtx-wendy tabulku? Dík...

jemi
30. máj 2012
beky52
30. máj 2012

@maly_prcek ..tieto látky maju akože kde???????????

stassy
30. máj 2012

@beky52 tyhle látky najdeš www.umelluzinky.cz, ale @maly-prcek obávám se, že tohle jsou flanely, z toho asi tunička nebude.. 😀

terezita
30. máj 2012

@jemi nene, to se mi teprve podarilo tu hromadu rozdelit a nabalit do pytliku podle jmen. pak jsem to zacala balit do obalek, ty mi ale dosly, ony ty strihy se totiz moc nikam nevejdou.. 😝 😀
@katka82 teda ooga mi nastesti nebledne, mam tri barvy a nic. ale peru je na malo..
@maly_prcek teda ty latky jsou mnamozni!! 😵 hele ty bydlis ve zl? ja myslela, ze jsi brnanda.. 😅

monr
31. máj 2012

@maly_prcek látky vyzeraju super. 😉 niekedy je cloveku luto, ze vsetky skvosty su v cz, ale kolko tym padom usetrime 😀

eldwen
31. máj 2012

@palosek vcera jsem objednala kg tech bio zirafek s tim, ze budu objednavat potom dale, jestli by mi to spojili, tak uvidim - pry me v tom nenechate 😉

eldwen
31. máj 2012

@eldwen setka s emit am ztratila - 6 kg - 15 metru

eldwen
31. máj 2012

@eldwen co bude navic, objednam pak taky

veronik77
31. máj 2012

@ucitelka70 jestli chceš, tak až budu mít střih na ty kalhoty pro vozíčkáře, pošlu 🙂 ale co je to za velikost, nevím 🙂

animal
31. máj 2012

@terezita se nedávno stěhovala do Zlína

ucitelka70
31. máj 2012

@veronik77 díky, a vymeníme si potom názory, kedy sa chystáš šiť? vraj v bokoch má okolo 125, ale vraj sa pomeria..... môže mať konfekciu ako 44-46? alel v tom vozíčku je to optický klam..... a veľmi sa tešila, keď som sa jej ponúkla, že ušijem, k tomu zadarmo, je to moja spriaznená duša.
Predstav si, bola som po operácii v kúpeľoch, a zišli sme sa pomerne mladí - 30-40 roční asi aj 20 ľudí, urobili sme si party, pohostenie a my dve sme sa začali baviť, prišlo, že kedy sme narodené, tak obe - 4.4.66 - znamenie ohnivého koňa - tak rovnako myslíme aj koname, aj ked sme vzdialené 150 km, sme v kontakte, bola u nás aj na návšteve viackrát, v poschodovom rodinnom dome, no to bola iná sranda, po jednom schode sa vysúvala 🙂 , ale hrozne sa máme radi....

anastazieb
31. máj 2012

Holky prosím, která jednobarevná se bude hodit k tomuto http://www.produktservis.com/katalog/wendy/jedn... (ty modré kostičky na béžové)? Aby se mi to hodilo do kombinace? Díky

veronik77
31. máj 2012

@anastazieb většinou mají kombinace dole a nejlepší je jim zavolat - oni ty látky dají k sobě a řeknou 🙂

veronik77
31. máj 2012

@ucitelka70 to je príma 🙂 . šití vůbec nevím, nějak přes léto... já pak dám vědět. 😉

dankakk
31. máj 2012

Bože baby, na veselej jehlicke má nové uplety http://www.veselajehlicka.cz/novinky-v-prodeji.... ja sa z toho asi zblaznim! Nic nepotrebujem a hrozne ich chceeeeem!

lenasss
31. máj 2012

holky nemátě někdo střih na totu tašku http://www.veselajehlicka.cz/strih-belle-handba...

ucitelka70
31. máj 2012

@dankakk videla si to krásny tyrkysové piké na mtx?

dankakk
31. máj 2012

@ucitelka70 videla 🙂)) ale držím sa🙂 ešte že nemame mtx hromadu. Uz dost! Teraz sijem segre šaty na dovcu (ide s frajerom na jachtu, ach zavidim) ... Mám plátno krásny vzorovany tyrkys ale len meter:( som musela použiť inú a uz to asi nebude take "dovolenkove"... Sijem podľa najnovšej burdy...

ucitelka70
31. máj 2012

@dankakk ja by som xcela piké, teraz čo budú tie nové potisky tučniaci a sloníci....z toho xcem mikču a to vyfutrovať s piké, brala by som aj ja nejaké plátno tyrkysové - chlapčenské, napr. kocky..... alebo hrubšie pásiky drobcovi.... ale neviem kde...

jemi
31. máj 2012

Kdyby náhodou někdo něco potřeboval, tak budu objednávat z VTC. Potřebuji 14 knoflíku a u nás v galanterce, chtěli za 1 kus 7 Kč, skoro jsem spadla na zadek, to se mi vyplatí objednat ve VTC a i s poštovným to budu mít pořád levnější (platíčko stejných konflíku 15ks stojí 25Kč).

A jještě bych chtěla zopakovat dotaz jak na šití LAMY a FLEECU, mám použít KRÁČEJÍCÍ PATKU? Případně rady jak s timto materiálem pracovat...

caramilla
31. máj 2012

@jieff ty jsou dokonalý!

caramilla
31. máj 2012

@kuna jo jo, já právě žabičkovala taky takhle, ale tyhle šatičky jsem ještě nešila, tak sem chtěla vysondovat, zda to je pak dost pevné a tak. Takže vidím, že se o víkendu pustím taky do šatiček žabičích 😀

caramilla
31. máj 2012

@zojec ty ses me ptala na to raseni tech merino odklapecek, zapomnela jsem odpovedet, uz 3 dny se na to chystam. Napsala jsem to na blog. Rasim to po sesiti uvntr na sev, takze jako AIO 😉

jieff
31. máj 2012

@jemi já jsem lamu nešila, tak nevím. Ale fleece jsem šila normální patkou rovnostehem a v pohodě, nikam se to neposouvalo, krásně se to šilo...Ale já šila jen jednu mikinu, jsou tu zkušenější švadlenky

ucitelka70
31. máj 2012

asi toto som si nemala rozklikať http://www.latka.cz/Latky/Detske-latky/Detske-l...

ja som asi chorá....

jieff
31. máj 2012

jejda moc vám všem děkuju za pochvaly, je fakt, že mi ty gatě daly trošku zabrat🙂 Ted jeste aby je Tonda chtel nosit, je taky vybíravej...nejradši by měl všude Bleska McQueena. Ale ani ten ho nedonutí nosit kraťasy... jakmile mu čouhá noha z kalhot víc než by chtěl hned křičí jejej a je schopnej fňukat klidně pul hodiny dokud nedostane dostatečně dlouhý gatě! lump!
jako základní střih jsem použila tenhle: http://danamadeit.files.wordpress.com/2011/02/k...
přijde mi supr, tak jsem se zatim ani do jinýho nepouštěla...

ucitelka70
31. máj 2012

@jieff tú stránku poznám, fakt veľmi veľa závisí od kombinácie farieb, z jedného strihu sa čo všetko dá vyrobiť, stačí vybrať super látky a k tomu dobre skombinovať.... klobúk dole pre tebou....

mikulka45
31. máj 2012

@animal prosim ta, mam jeden dotaz...chcem malemu tmavo sedy soft klasicky na nohavice, ktory bude lepsi, myslim parametrami 10/5 alebo 5/3? zatial som si zapisala ten prvy...