Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
nechcete někdo taky pink na dog wood????? stačí mi jen 2 metry, ale když nebude zbytí, tak holt vezmu celý kilo 😝 😀
@jieff mně toho žlutýho přišlo přesně 🙂
@michamicha moje smůla 😉
@jieff jsem ho před chvílí věšela na šňůru a už na něm sedí asi milion mušek 😠
@michamicha ted me to zrovna napadlo, došila jsem žlutý kalhoty a říkala jsem si jak by s k tomu hodilo žlutý triko... a další asociace byly mušky... holky tak už to piké nehledejte 😀 ne prosím hledejte🙂
a když jsem u těch rejoice, koukla jsem na jejich stránky http://www.rejoice.cz a maji tam vtipnou aplikaci - smontuj si svoje rejoicky (záložka vpravo dole) daji se tam hezky klikat kombinace barev, to je supr pro ty co pořád tápou v kombinování...
tak a já jdu šít, týdenní pauza mi skončila 🙂
@wewe22 no oggáci jsou taky moji nejoblíbenější 😖 takže mi to taky štve 😝 u jiného vzoru se mi to ještě nestalo 😕
jo a dnešní počin 😉 mikča(konečně bez kapuce) pro Vendu jen teda zip je kráááva a jedna půlka mi tam furt nějak nevycházela na dýlku 😠 no dělala jsem to na 3x a stejně je to vidět jak je to po jedné straně takové hyčmo 😝 ale už se s tím sr.t nebudu 😀
no nic jdu makat čekají na mě 3 AIO 😝 😉 pic
@lenasss taky děkuju balíček dorazil 🙂
Asi mám divnej vkus, jsem se zamilovala do kombinace šedýho softu s tou novou světle růžovou a koukám, že jsem asi jediná :( a světle růžová moc netáhne...
Přinejhorším vemu tu fuchsiovou a když se nenaplní ani jedna z těch 3 barev budu muset vymyslet nějakou jinou kombinaci pro Elu
Tak v súťaži vydatých vediem, v septembri to bude 26 rokov, dcéra má 25 rokov, mala som vtedy 20 a manžel 23,
Povedal mi v prvý den, že to myslí so mnou vážne, že si ma chce vziať za ženu, a presne do roka bola svadba, na svadobnej ceste sa vydarila dcéra....... a ľúbime sa hroooozne,
len teraz sa bojím, že ma zabije skrz tých hromadiek, čo mi zas prídu látky, nevie ani o ostatných xixix - záruka šťastného manželstva 😀 , ale nie naozaj, vie o dvoch objednávkach.....
HOLKY, sleva u MTX je do 30.5. ...tj do dneška...jestli to tam dobře čtu... 😒
baby, s ktorou som si písala ohľadom soft gatí pre vozíčkárov? Ponúkla som sa kamoške, že jej ušijem.
Ale.... teraz fakt neviem, koľko zobrať.... potrebuje nohavice medzi 44-46, skôr 46 bokoch... a kvôli vyššiemu pásu treba aj dlhšiu zadnú časť. Za normálnych okolností je na 46 dlžka 2 m postačujúca? Rsp. vložila by som do boku pás kontrastnej softky, aby lepšie vyšlo..... nohavky chcem čierne a červený pás, @animal dá sa aj 20 cm objednať so softu?
Ešte by bolo najsamlepšie, ak by mi daktorá vedela veľkosť 44 alebo 46 poslať strih... 😉
Ještě potřebuji šicí radu k LAMĚ a FLEECU. Plánuji fleece mikinu a lamovou vestičku (oba materiály už mám doma) a nevím co dřív, co je jednodušší (teda co se bude líp šít na rovnostehu...) Už mám i kráčející patku, ale nevím zda ji na tyto materiály použít. Máte nějaké rady?
@ucitelka70 no tak si tam dej 20cm, kdyžtak to nějak dořešíme s tím zaokrouhlení jestli to třeba někdo nedorovná..... 2 metry ti stačit určo budou. Já mám pánské kalhoty, ale je to tak velikost 50 nebo 52
@ucitelka70 a kalhoty pro vozíčkáře měla šít myslím @veronik77
@jieff super gate a veľmi pekný strih a fakt krásne ušité, farby sú živé.... brala by som 🙂
@caramilla Týý jo, ty vlňáky jsou!!!! Mňamózní! 😵 😵 😵 A prozradila bys prosím prosím složení vrstev? Svrchňata potřebujem jak sůl, Elinka jede už cca tři měsíce v kapsovkách místo svrchňáčků 😨 Matka neschopná... 😀
@animal to by šlo, tie pánske 50 sú zhruba na dámske 44.... to som sa dočítala niekde, že je výhodné vložiť zips až po rozkrok, kvôli ľahšiemu obliekaniu, a pánsky strih bude asi aj lepší - nebude sa zarezávať ten dlhší zips.... moja logika...

holky hlásím Polimex objednán, čekám na potvrzení a konečnou cenu 😉