icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
17. mar 2011

@quaxi Je, to me mrzi, ze je strih tak na prd☹ Ja jsem ten prostrih delala tak jako do kulata - ze nekoncilo to prostrizeni uplne uprostred, ale vic ke kraji. A spicaty jsem je nemela vubec, spis byl videt v podprde ten oentlovany rantl. Resila jsem to tak, ze jsem mela ze silneho upletu merino vystrizena kolecka a do spolecnosti to mela pres to - mela jsem to nalanolinovany, takze to bylo i proti vlhku (ale ne 100%, jen na takovy to ukapavani🙂
Ten strih, co tu vkladala @behulka vypada moc dobre! Kdybych jeste vlozky potrebovala, urcite ho zkusim. Ale mam jich asi 50 a jsem spokojena, a ted uz skoro ani nepotrebuju🙂 Tak pak dej vedet, jak dopadly! Napsala bych k sobe na blog, at maminky sijou radsi jiny strih🙂

@terezita TA TAŠKA JE NÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁDHERNÁÁÁ. To se nedá popsat!
Zrovna včera jsem někde na internetu četla, jak je problém sehnat hezkou ženskou tašku pro fotografku🙂 Tý jo, to sis musela máknout🙂
Já chci takýýýý! Na co mi jsou plíny, když nemám kam dát dělo🙂

terezita
17. mar 2011

@caramilla 😀 😀 jsem taky trpela, ze nemam tasku na fotak a ty, co prodavaj teda nic mooc.. :-P a na mych oblibenych strankach se vzapeti objevil strih.. sice za peniz, ale furt me to vyslo levnejc, nez kdybych ji kupovala 😉
http://www.farbenmix.de/shop/Neues/FOTObella-di...
a farebne jsem se inspirovala tu.. http://www.mymaki.de/2011/03/que-bella/ 😵

aemmi
17. mar 2011

@quaxi Jé, vypadají moc hezky, seš šikovná 😉

aemmi
17. mar 2011

@maryol taky díky, já to ukážu mamce, ted už si stím snad nějak poradí 😉

aemmi
17. mar 2011

Holky, ještě se zeptám, tu úpletovou látku seženu někde v šicích potřebách? Já asi nic takovýho doma nenajdu, co by se dalo použít...

zojec
17. mar 2011

@terezita waaaaaaaaaaaaaaau, nadherna taska 😉 😉 fakt krasna 🙂 a ten strih ma tiez dobru cenu 😉 kolko ta vyjde postovne ked objedanvas z DE?

terezita
17. mar 2011

@zojec dik! tohle je ebook, to si po zaplaceni stahnes. jinak si uctujou za postovne ca. 7eur a pokud je to min, tak ti ten preplatek vrati.

baarca
17. mar 2011

@terezita Fototašku taky musím pochválit, je úžasná 😵 Doufám, že myslíš dopředu a je tam místo i ten další objektiv 😀

terezita
17. mar 2011

@baarca provokaterko! 😀 😀 😀 misto tam bude i na 2 objektivy, ale to fakt nechciii.. i na tu padesatku si jeste dlooouho pockam.. 😉

caramilla
17. mar 2011

@terezita To je dobrá imitace🙂
Díky za odkazy🙂 O tom teda popřemýšlím. Já sice mám (tu ošklivou mužskou nudnou ee) tašku na foťák, ale tohle teda vypadá fakt lákavě. Já jsem spíš baťohová na foťák, tak uvidím🙂

baarca
17. mar 2011

@terezita Tak třeba na blesk se ten další prostor využije 😀 😀

terezita
17. mar 2011

@baarca tuudle nuudle 😀

katka82
17. mar 2011

@terezita Teri teda taška náááádhernáááááá 😵 😵
@baarca téééda já neobleču svoje rifle už od nějakého 9tt 😅 😀 😀
@aemmi kočko koukni se v třeba někde v sekáči po nějakém elastickém tričku 😉 🙂
jinak se jdu pochlubit zástěrkama do školky pro kamarádky malou 😉

sussanah
17. mar 2011

@katka82 tak jsem konecne dneska vytahla auticka a usila mlademu povleceni na perinu a nocni kosili. No a uz auticka skoro nemam ☹ Mela jsem jeste v planu usit pro dvojku zavinku a potahnout mantinel do postylky, at je to vsechno pekne sladene. Nemas nahodou jeste na sklade nejake modre auticka prosim? 😅

sussanah
17. mar 2011

@terezita ale ta taska je fakt suprova 😵

a teda asi si najdu sve stare kalhoty a presiju si je na tehu, uz jen proto, ze vim jak na to 😀
@katka82 jeeee, to jsem rada, ze nejsem jedina. Ja uz dobre od 8m nosim tehu rifle. Mam jedny z mmb s nizkym pasem, takze vypadaji jako normalni a jedny, co jsem nosila po porodu. A ted v 15tt uz mam normalni pupek 😝

baarca
17. mar 2011

@katka82
@sussanah Já mám taky břicho jako balon, ale pánev se mi vůbec nerozšiřuje (no, a pak se divím, že nezvládnu porodit 😅 ), takže jak jsou teďka všechny kalhoty bokové, tak je nosím pořád. Tohle druhé těhu na mě každý poznal tak v 10.tt, lidi, co mě znají, dokonce dřív... Ale už nejsou ty kalhoty tak pohodlné, tak se asi do toho vrhnu, jen se vypravit do galanterky pro hodně tlustou gumu.

sussanah
17. mar 2011

@baarca no me se zas minule ta panev rozsirovala hooodne, jakoze stydka kost a ver mi, ze fakt neni o co stat 😖 Ale teda dost jsi me pobavila, ze v 32tt uz ti nejsou bezne bokove kalhoty pohodlne 😀

monikajan
autor
18. mar 2011

@terezita
@katka82
@quaxi uz som davno nepisala a nechvalila - kraaaasne veci. Ta taska paradna - premakane detaily, to ma na takychto veciach fascinuje najviac. Sikovne ste, co sikovne, super sikovne!

katka82
18. mar 2011

Ahojky 🙂
@sussanah bohužel autíčka už nejsou ani jedny ☹ byli hnedka pryč zbyl mi necelej metřík 😕 jinak pupek už mam taky dost slušněj 😀

aemmi
18. mar 2011

@katka82 Aha, dík, já jsme trošku mimo 😅 pěkný zástěrky, úplně mi to připomnělo školku 😵

marcelkad
18. mar 2011

@sussanah autíčka mají momentálně i na šijemdětem, kdybys je moc chtěla
http://www.sijemdetem.cz/produkt/autíčka-na-neb...

@terezita to je nádherná taška, ty jsi super šikulka.

Já teď se šitím nějak nestíhám. Ale inspirujete mne holky 😉

quaxi
18. mar 2011

@caramilla ten strih asi niekomu sadne, len na moje rozmery nie 😉 do zagulatenie treba asi trafit podla tvaru prsa, nasla som este jeden nejaky americky a to zase by bolo tak na melony 😀 vyskusam ten od behulky, vyzera fajn, ved prinajhorsom budu na von jednorazove a aspon doma budem setrit 🙂

ja mam strasnu chut usit nieco pre babatko a nemam co 😅 vsetko som si usila uz pri prvom a prezilo to doteraz, plienok sa mi nazbieralo uz snad 50, manzel zhodnotil ze cih je tolko ze ich uz mozeme pouzivat ako jednorazove 😀 oblecka mame postupne podedeneho aj na trojicky, a to som uz polku rozdala... pomooooc 😀

caramilla
18. mar 2011

@quaxi to s těma vložkama mě nenapadlo, to je pravda🙂 Já mám nějaký 75 E, tak to bude asi to, no🙂 Před těhu jsem měla 75 E, ve 2. měsíci to vyskočilo na 75D a při kojení na 75E. Prsa mám z toho skoku potrhaný jak svini ☹
Já jsem taky nejprve zkoušela, aby tam ta špička nebyla, takže první pokusy dokonalý nebyly. Když jsem to zase dělala netvarovaný, jen oentlovaný kolečka, tak jsem měla kolem prsu takovou kraječku ze zkrabacenýho okraje - zas tak velký prsa, aby to obeplo celý prso, nemám🙂))

Tak moc díky za podněty!

A s těma plínkama - no, já to dělám tak, že to, co už mám okoukané, tak prodávám za symbolickou cenu dál, abych si mohla ušít další. Takže my máme AIO tak 2 měsíce a pak jdou jako okoukané z domu - a to i ty, co jsem si na začátku myslela, že je nikdy nedám z ruky🙂)) Mě baví furt něco Jasmínce šít, a jiná možnost než to rozdat nebo prodat, pak fakt už neni 😀

sussanah
18. mar 2011

@marcelkad ja jsem takova truba, ze to ani mozne neni.. Zrovna predevcirem jsem tam delala objednavku, ktera se ma dneska odeslat 😀 Ale hnedka jsem ted zavolala a pribali mi dalsi 3 m 😵 Ja jsem prave z tech auticek az vcera, takze me ani nenapadlo se na sijemdetem kouknout. No proste diiiiky moc 🙂 Takze jupiii, dvojka bude mit mantinel i zavinovacku stejnou jako perinku 🙂

katka82
18. mar 2011

@sussanah tak super že dvojka bude sladěná a jedničkou 😉 😀 už se těším na fotečky 😉 😵

sussanah
18. mar 2011

@katka82 jj budou to bratri v triku 😀
uz se na fotku chystam, jen co se trochu otepli a prestane spat v zimni nocni kosili a vaku, tak ho naaranzuju a nafotim 😉

maly_prcek
18. mar 2011

Holky, nezkoušely jste některá šít spotrovní merino overolckovým stehem? Co to dělá?

maryol
19. mar 2011

@quaxi uši plyšovú hračku špeciálne pre bábätko 😉

baarca
19. mar 2011

Tak jsem si přešila manšestráky na těhu podle návodu, co tu házela Terezita. Byla to opravdu rychlovka, jen jsem zlomila dvě jehly, když jsem narazila na kapsu, kde to bylo už moc silné i na jehlu na džíny. Takže kdyby někdo šil, tak doporučuju raději preventivně místa s okraji kapes přeskočit a pak případně zapošít v ruce.

animal
19. mar 2011

tak máme zase na světě pár pleneček vše je AIO a rozešitou zelenou AIO a kalhotkové ovečky 😀