Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal no to nebudu.. uz toho doufam moc nenasiju, bo bych rada v lete em. odplenila.. 😅
@zojec no me nenapadlo, ze toto je pul s bavlnou.. 😀 😀 ja ji prisila k tomu suedeclothu.. ale i tak jsem to prosila skrz, toz uvidime, jestli to bude protekat nebo ne.. 😉
jeste musim nasekat vkladacky.. jsem si ja dement minule neulozila, jak jste mi tu psaly, z kolika vrstev ceho je udelat.. :-P
ahojte, prosim si radu od odbornicok 🙂 . Idem si objednavat nejaky material z detivbalnke.sk a vlastne neviem co 😅 Latkujeme skoro od narodenia a chcela by som si nieco posit, kedze som dostala od mm stroj ako darcek k narodeniu synceka 😀 , len este na nom neviem sit 😅 😅 , takze sa pomalicky ucim, ale odhodlanie mam velke 😉 Chcem objednat vlnu na vlniaky-site aj strikovane. Daju sa usit natahovacie aj z tohoto http://detivbavlnke.sk/product_detail.php?q=met... ? Kolko vrstiev?? A z coho doporucujete vkladacky? Pripadne aky rozmer a kolko vrstiev, nech si to spocitam a objednam.... dakujem
@moninka1 slovenske merino sa mi osvedcilo, casom trochu straca tvar, odporucam strihat vlniaky radsej dlhsie. Sila som 2 vrstvove, medzi nozicky este 1 naviac. Strih sa da pouzit aj tento, ale ted pridat na dlzku, aj naplety na nozky sa mi osvedcilo dlhsie(su tam strihy vo vsetkych velkostiach ) :
http://www.diaperswappers.com/forum/showthread....
Vkladacky z toho, co je v ponuke ma napadli french terry, bambus. flis alebo konopny flis 2 vrstvy, navrch popripade aksamit, ale nemusi byt. Rozmer 10x60 - rychlo schne, dobre sa sklada pre dievca a i chlapca.
Kocky, co tak tema s odkazmi na strihy ? Nech to tu nemusime zhladuvat - podujal by sa niekto tam nakopirovat par z odkazov co tu boli ?
@zojec no ja je priste zkusim vycpat origos vkladackama z BG a budu mit aspon srovnani. jako byla toho desna louze, tak se ani nedivim.. emmca lezi v pelechu od 10ti a vypila uz asi 4deci vody a holt tam hodila dost velkou davku..
toz snad ty tvoje dopadnou lip! ja se holt musim jeste naucit natahovat vic ten lastin, i kdyz trpim dojmem, ze to uz vic jit nemuze.. 😅
dlho som nechválila, toľko krásy. 🙂 kočky, klobúk dole.
mne predsa prišli tie kúsky látok z toho buttinete, nakoniec to kočke poslali na slovensko, a tá ku mne, ale niektoré látky nemám absolútne ani páru na čo by sa dali použiť, niektoré sú dosť veľké, iné len kúsky, aspoň mám predstavu, že aké všelijaké druhy existujú.
@ivuska.h
@terezita kupovala som to z ciech, predpokladam tam kde aj terezita.. a baba mala napisane ze to je bavlna.. ale mozno sa mi to fakt len na omak tak zda.. no bodaj by to bavlna nebola.. 😀 a mam po probleme ako to usit 🙂 http://www.mojetehotenstvi.cz/pul-lakty-nove-vzory tu su tie puly, mam zirafky, retro kruzky, oboje vraj bavlna, princezny a ten prvy zlty s francuzskym textom
Viděly jste kočky Minky -
http://www.sijemdetem.cz/produkt/minky-pul-50x4...
já slintám, ale malej je bez plen a na druhé je ještě brzy šít. Co myslíte, že by z toho šlo krom plen šít?
dievata,nemate niekto v albume,alebo niekde nejaku jednoduchu čiapku na jar ? planujem ju urpbit z mojho oblubeneho kvalitneho trička,tak aby aj vizerala dobre,nie len tak zošiť. bude to pre 3r , tak neviem či sa niečo typu H@M s rožkami hodi,ale chcem aby sa zahýnala únejaky patent,alebo ako sa to vola . tak aby som to neučila tak,že bude vidieť žev z boku 😀
Ahoj kočky, idem robiť objednávku zo sijemdetem.cz. Takže ak by ste sa chceli niekto pridať, čakám do zajtra do 20:00, ok? 😉

@terezita 😀 😀 krasne.. ako si usila gumicku na tomto pule? lebo tento mam aj ja a je navrchu bavlna .. co som sa minule pytala .. 😉 a vela by si neusetrila tomu ver 😀 😀