icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
29. mar 2011

@terezita 😀 😀 krasne.. ako si usila gumicku na tomto pule? lebo tento mam aj ja a je navrchu bavlna .. co som sa minule pytala .. 😉 a vela by si neusetrila tomu ver 😀 😀

terezita
29. mar 2011

@animal no to nebudu.. uz toho doufam moc nenasiju, bo bych rada v lete em. odplenila.. 😅
@zojec no me nenapadlo, ze toto je pul s bavlnou.. 😀 😀 ja ji prisila k tomu suedeclothu.. ale i tak jsem to prosila skrz, toz uvidime, jestli to bude protekat nebo ne.. 😉
jeste musim nasekat vkladacky.. jsem si ja dement minule neulozila, jak jste mi tu psaly, z kolika vrstev ceho je udelat.. :-P

zojec
29. mar 2011

@terezita mne sa osvedcili do kapsoviek vkladacky cca 30x40 z french terry v 2 vrstvach 😉 ak planujem niekam na dlhsie tak davam este malu vkladacku 12x30 2x FT a navrchu akskamit.. tuto davam aj miesto malej v BG kapsovkach 😉

terezita
29. mar 2011

@zojec oo, dekuji, french terry i aksamit tu mam k dispozici. toz to vecer znehodnotim, jestli me mlade necha..

moninka1
29. mar 2011

ahojte, prosim si radu od odbornicok 🙂 . Idem si objednavat nejaky material z detivbalnke.sk a vlastne neviem co 😅 Latkujeme skoro od narodenia a chcela by som si nieco posit, kedze som dostala od mm stroj ako darcek k narodeniu synceka 😀 , len este na nom neviem sit 😅 😅 , takze sa pomalicky ucim, ale odhodlanie mam velke 😉 Chcem objednat vlnu na vlniaky-site aj strikovane. Daju sa usit natahovacie aj z tohoto http://detivbavlnke.sk/product_detail.php?q=met... ? Kolko vrstiev?? A z coho doporucujete vkladacky? Pripadne aky rozmer a kolko vrstiev, nech si to spocitam a objednam.... dakujem

behulka
29. mar 2011

@moninka1 slovenske merino sa mi osvedcilo, casom trochu straca tvar, odporucam strihat vlniaky radsej dlhsie. Sila som 2 vrstvove, medzi nozicky este 1 naviac. Strih sa da pouzit aj tento, ale ted pridat na dlzku, aj naplety na nozky sa mi osvedcilo dlhsie(su tam strihy vo vsetkych velkostiach ) :
http://www.diaperswappers.com/forum/showthread....
Vkladacky z toho, co je v ponuke ma napadli french terry, bambus. flis alebo konopny flis 2 vrstvy, navrch popripade aksamit, ale nemusi byt. Rozmer 10x60 - rychlo schne, dobre sa sklada pre dievca a i chlapca.

Kocky, co tak tema s odkazmi na strihy ? Nech to tu nemusime zhladuvat - podujal by sa niekto tam nakopirovat par z odkazov co tu boli ?

terezita
30. mar 2011

@zojec hlasim, ze zirafky dneska protekly 😀 😀 ale ja je nemela moc vycpane a em. v nich usla a dala do nich kvalitni davku.. jen jsem si taky vsimla, ze nemam vy gumicky moc napevno, takze to proteklo spis po nozickach.. 😅

zojec
30. mar 2011

@terezita hm.. no idem ja tiez na to mozno dnes vecer,alebo v priebehu tyzdna a potom podam aj ja hlasenie 😉 ak by este pretiekli tak daj echo, nech zbytocne nesijem plienku co bude furt pretekat 😖

terezita
30. mar 2011

@zojec no ja je priste zkusim vycpat origos vkladackama z BG a budu mit aspon srovnani. jako byla toho desna louze, tak se ani nedivim.. emmca lezi v pelechu od 10ti a vypila uz asi 4deci vody a holt tam hodila dost velkou davku..
toz snad ty tvoje dopadnou lip! ja se holt musim jeste naucit natahovat vic ten lastin, i kdyz trpim dojmem, ze to uz vic jit nemuze.. 😅

monr
30. mar 2011

dlho som nechválila, toľko krásy. 🙂 kočky, klobúk dole.
mne predsa prišli tie kúsky látok z toho buttinete, nakoniec to kočke poslali na slovensko, a tá ku mne, ale niektoré látky nemám absolútne ani páru na čo by sa dali použiť, niektoré sú dosť veľké, iné len kúsky, aspoň mám predstavu, že aké všelijaké druhy existujú.

ivuska.h
30. mar 2011

@terezita Ten žirafový PUL není s bavlnou, aspoň pokud je mi známo!

zojec
30. mar 2011

@ivuska.h neviem ci si ho mala v ruke, ale podla mna je to cista bavlna.. aj som ho kupovala s tym ze je to bavlneny pul.. tak potom neviem :(

terezita
30. mar 2011

@ivuska.h @zojec ivus jaj to ja vubec netusim. kdyz jsem objednavala tak jsem myslela, ze budou vsechny puly stejne 😅 na omak je uplne jiny nez ty ostatni puly co mam. je i takovy pevnejsi a ten obrazkovy povrch je prijemnejsi na dotyk, nepusobi tak umele.

ivuska.h
30. mar 2011

@zojec No tento vzor pochází z jednoho amerického coopu, k dispozici je teda na několika coopech + v různých eshopech, ale coopy většinou dělají jen poly-PUL. Kde jsi to kupovala? Já ho mám doma a je to poly. Ale samozřejmě je možné, že je to nějaká odchylka 🙂)

terezita
30. mar 2011

@zojec ja ted googlovala v americe a pisou tam vsude, ze je to 100% pul..

zojec
30. mar 2011

@ivuska.h
@terezita kupovala som to z ciech, predpokladam tam kde aj terezita.. a baba mala napisane ze to je bavlna.. ale mozno sa mi to fakt len na omak tak zda.. no bodaj by to bavlna nebola.. 😀 a mam po probleme ako to usit 🙂 http://www.mojetehotenstvi.cz/pul-lakty-nove-vzory tu su tie puly, mam zirafky, retro kruzky, oboje vraj bavlna, princezny a ten prvy zlty s francuzskym textom

ivuska.h
30. mar 2011

@zojec Hm, ty vzory všechny znám z coopů... Oni si to většinou nechávají tisknout i na bavlněný úplet, ale na laminaci se posílají většinou jen ty polyestery... No, kdoví 😒

katka82
30. mar 2011

@terezita Teri krááásná plínka 😵 😵 no vždyť jsme Ti to tu kolikrát řikaly že na plenkách nic není 😉 😀 😀 tak je budeš mít na druhé 😉
a my máme další boxerky 😉 😀

terezita
30. mar 2011

@zojec hihi ja ty latky mam taky od verci 😅
@katka82 dik! no jako fakt to vypada slozitej nez to je..
a boxerky opet paradni! uz jsem obdivovala v albu 😉

maryol
31. mar 2011

@zojec ak chces zistit, ci je to bavlna alebo umelina, urob spalovacie skusky 😀 :
odstrihni tenky pasik latky,
(netusim sice, ako sa bude spravat ten PUL zater) ale umelina sa stavi dokopy na pevnu masu, kym prirodne vlakna sa rozpadnu na jemny popol

maryol
31. mar 2011

@katka82 krasne, dufam, ze uz aj my budeme o nejaky ten mesiac iba nohavicky sit a nie plienky prat 😀

katka82
31. mar 2011

@maryol děkuji 🙂 no však počkej v létě to se pak odplenkovává líp 😉 🙂

maryol
31. mar 2011

@katka82 to hej, zvlast baby 🙂 musím dáke saty na dvor posit 😉

terezita
31. mar 2011

@katka82 @maryol jaaj saticky.. ty mi tu taky chybi.. 😅 vcera jsem jedny rychle spichla.. a dneska k tomu delam jeste elastaky a tricko, aby byla kocka sladena.. 😀 ja uz jsem fakt uchyl.. 😉
kato nechate si rict, jestli to bude holcicka nebo klucina?

katka82
31. mar 2011

@terezita chceme překvápko 😉 já si myslím(a doufám) že to bude zase kluk 😉 😀

zojec
1. apr 2011

@maryol jej, dik za tip.. asi vyskusam, len mam pocit, ze ten pul pokazi cely efekt.. ☹ vcera som bola v Kapexe, krasne latky som nasla, najviac ma potesila modrotlac 😀 😀 jupiii este aj sekeru som tam nechala.. tak som sa rozsoupla 😀

marcelkad
1. apr 2011

Viděly jste kočky Minky -
http://www.sijemdetem.cz/produkt/minky-pul-50x4...

já slintám, ale malej je bez plen a na druhé je ještě brzy šít. Co myslíte, že by z toho šlo krom plen šít?

baarca
1. apr 2011

@marcelkad Jéééé, já slintám taky, to snad nakonec to šití plenek přehodnotím 😀 Nebo dám zakázku Tereze, až to vychytá 😀 A teda moc blahopřeju k novém statusu, nějak se to tu množí 🙂 Aby bylo na koho šít 🙂

denisocka
2. apr 2011

dievata,nemate niekto v albume,alebo niekde nejaku jednoduchu čiapku na jar ? planujem ju urpbit z mojho oblubeneho kvalitneho trička,tak aby aj vizerala dobre,nie len tak zošiť. bude to pre 3r , tak neviem či sa niečo typu H@M s rožkami hodi,ale chcem aby sa zahýnala únejaky patent,alebo ako sa to vola . tak aby som to neučila tak,že bude vidieť žev z boku 😀

baskaj
2. apr 2011

Ahoj kočky, idem robiť objednávku zo sijemdetem.cz. Takže ak by ste sa chceli niekto pridať, čakám do zajtra do 20:00, ok? 😉