Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@vdovec Dělala jsem si z bambusu "nudli" jak tu radí holky, tří i dvou vrstvou a pak taky"prefold" což je čtverec asi 32x32cm co se skládá na třetiny a zatím používám pořád(asi od tří měsíců do čtrnácti) a asi budu až do odplenkování. Ty vrstvy bych spíš udělala podle toho, jak Ti to doma schne. Tak hodně štěstí při šití a bacha, jak zjišťuju, tak je to skoro stejně návykové jako samotné látkovky 😀
kocky, prosim vas, chcela by som malej usit satocky, odkial mate strihy? dakedy boli casopisy sijeme detom, existuje dnes este nieco take? dakujem
@apple7 www.ottobredesign.com
a burda pro deti vychazi snad jednou za rok.. da se objednat pres net, pokud neni vyprodana. jinak muzes zkusit do googlu zadat v nejakem cizim jazyce strih a zadara a urco na te neco vyskoci. ja casto nakukuju sem http://www.kostenlose-schnittmuster.de/category...
@katka82 teeda, paradni plinka! 😵 😵 😵
@zojec ale aj ostatne sicky, co ste sa pytali - uz mozete kupit suedecloth aj u nas na detivbavlnke.sk.
@apple7 detska Burda vychadza len 1x za rok. Oplati sa investovat do Ottobre - tie strihy sa daju pouzit niekolko dlhych rokov... su univerzalne, ale hlavne premakane.
@terezita no moja sesternica ma autickovu tuniku pre 2 r.dceru a ta je z nej nadsena.
kocky, este sa vas chcem opytat, vystrihla som si bambusovy flis na skladacky a chcem ich z druhej strany obsit aksamitom, je jedno ako nastriham ten aksamit? alebo ho treba nejako otocit na ten flis? ten flis sa z jednej strany trosku natahuje , tak neviem ci je to jedno. dakujem za radu 🙂
Ahoj holky, šikovné švadlenky, sháním počesaný hnědo-bílý finerib. V Moraviatexu mají tento podobný http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., ale já bych raděj s počesem a navíc nevím, co bych si s takovým množstvím sama počala, jsem v šití začátečník. Proto jsem taky prošvihla, že se tu dřív tenhle finerib objednával, no nic, nemáte náhodou některá přebytek? Stačil by mi kousek, kousíček, tak metřík nebo aspoň půl 😵
@hrsticka nebo zkus napsat téhle paní, možná má látky dostatek. Taky jsem od ní něco brala. Ona má látky na svoje šití, ale přebytky ráda prodá
holky, moc děkuju za rady, na fleru jsou ale proužky už vyprodané a tu paní z mimibazaru jsem shodou okolností taky kontaktovala, byla ochotná, ale tahle látka už jí taky prakticky došla, smůla no 😒 . Tak jsem to právě chtěla zkusit ještě tady, protože sama jsem se kolikrát s nákupem ukvapila a pak nevěděla, co s tím množstvím najednou. Tak jenom kdyby někomu kousek zbyl, tak se prosím ozvěte. Jinak všem přeju hezkou neděli a hodně radosti při tvoření 🙂
@apple7 ja se v plinach moc nevyznam, ale strihala jsem aksamit ve stejnem smeru jako bambusovy flis.. kdyz jsem strihala flis na delku, tak aksamit taky. pry by se to uz srazit nemelo, kdyz jsou ty latky predeprane, ale co kdyby.. 😅
@sussanah teeeda moc pekne! 😵 ty oranzovo-tyrkysove pruhy jsou moc hezke! taky jsem je vzala ale jeste jsem si netroufla je strihnout. a ty uzlikove cepky jsem usila uz 3, em. v nich vypada uzasne 😵 😅
taky bych mohla zas neco blysknout.. pyzamo jsem sila vcera vecer, bo jsem nestihla vyprat a ususit 😅 😀 z wendy.. jen mi na te wendy vadi, ze tak nejak divne pruzi.. :-P
@terezita dekuji 😵 Jsem z tech treninkovek uplne nadsena. Sice jsem nadavala jako spacek, ale vysledek stoji za to 🙂 Jinak to modre zebro na cepku se tak siiiiilene roztahlo, ze jsem to po tydnu noseni musela upravovat na sirku hlavy a po dalsich 14 dnech i na vysku.. Ale uz konecne sedi poradne, snad to i tak zustane 🙂
@sussanah vypadaji opravdu skvele! a to mas zeshora ten finerib a vevnitr jen ten pul? ja jsem za posledni dny zjistila, ze asi em. nikdy neodplenime.. vzdycky kdyz ji plinu sundam, tak zacne vrestet, ze ji zase chce zpatky na zadek.. 😅 😀
joo, a ja taky nadavala, kdyz jsem prvne sila s pulem.. ale spis mi vadil ten suedecloth.. s tou cepkou jsem taky resila velikostni dilema, em. ma kolem hlavy 47cm, ale sila jsem ji na obvod hlavy 42cm a ta je ji krasne a jeste tam je volne misto, jak se roztahne..
@terezita delala jsem ty vrstvy jak psala Katka na predchozi strance, tj zeshora je to finebrin, pul, maly bmb a velky bmb. A jeste pred koupanim jsem je malemu vyzkousela a dokonce jsem i dobre trefila velikost, jsou mu super 🙂
Jinak u nas to mame opacne, kdyz se k mlademu jen priblizim s nocni plenkou, tak uz ho obcas chyta zachvat 😅 Ale neboj, jednou se mala odpleni, do skoly to urcite zvladnete 😉

@sussanah ja bych zadni dil soupla tak o 4 cm vyssi.. ale jinak teoreticky skoro stejne byt muzou, myslim.. kdyz to budou volne teplaky tak se to urco ztrati 😉 a rukavy mam nektere taky stejne, na ty deti to neva.
@marcelkad gate jsou paradni!! 😵 ja se jeste do te emmciny softshelky nepustila.. ale do podzima ji urco stihnu.. musim nejdriv vychytat nejaky sympaticky strih 😅
@katka82 ja se priznam, ja to nechapu.. 😅 ale to neva, ja treninkovky sit ani nebudu.. ja pul spendlim tak pul centimetru od te cary, po ktere pak siju. takze taky propichany neni. a pri siti ty spendliky vyndavat nemusim a taky mi to neklouzalo..