icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
13. apr 2011

Ahojky, tak křída na látku taky není nic pro mne. Vyzkoušela jsem i fixu, ale obyčejnou a ta se rozpila pěkně doširoka, zvlášť, když se mi podařilo na látku kápnout trochu vody. Fixu na textil mám jen tu, co se nevypere.
No nakonec jsem vzala obyčejnou tužku měkkou a jsem spokojena. Jen teda na fleese a aksamit kreslím na tu nechlupatou stranu.

marcelkad
13. apr 2011

fígl - křídu lehce namočit nebo nalíznout a kreslí dobře

terezita
14. apr 2011

@marcelkad tak tak, taky delam.. 😉

baarca
14. apr 2011

Jé, s křídou taky zápasím. Mám takovou v tušce, ale na třeba na finerib mi to skoro vůbec nekreslí. Ozkouším to navhčení, dobrý tip.
Já jsem včera spáchala minifusak pro dvojku. Teda byl to boj, vnější strana je fleese a uvnitř je beránek z Moraviatexu a teda dohromady dost šílená kombinace 😅 Zvláště, když začátečník jako já tam všívá zip 😅
Ilustrační foto na poněkud obtloustlém modelovi, ale lepšího jsem tu nenašla 😀

katka82
14. apr 2011

@marcelkad jo to taky dělám 😉 😀 a pak mam dycky modrou hubu 😀

katka82
14. apr 2011

@baarca jůůůůů 😲 kráááásnej fusak 😵 😵 😵 jsi fakt šikulka 🙂

terezita
14. apr 2011

@katka82 nejlepsi je, ze to mlade okoukalo a v nestrezeny okamzik mi tu ozira kridy.. :-P 😀

katka82
14. apr 2011

@terezita 😀 😀 no malej si tuhle s nima taky hrál 😉 ale zatím je neokusuje 🙂

zojec
14. apr 2011

@baarca super fusacik 🙂 sa uz predpripravujes na zimu? 🙂

baarca
14. apr 2011

Holky, díky.

@zojec On je to takový "přechodový" fusak, celkem tenký, takže si myslím, že i květnu ho užime, pokud udeří zmrzlí muži. S Matesem (je 21. května) bylo prvních 14 dní po návratu z porodnice děsná kosa a já tehdá na něj nic pořádného neměla, tak jsem pořád řešit, jak ho zabalit do kočárku. Určitě ho využijeme hnedka a pak na podzim.

animal
14. apr 2011

holky tak objednávka PUL a Suedecloth uzavřeno ju? Nebo ještě někdo????

verczu
14. apr 2011

Ahoj švadlenky, prosím poraďte. Koupila jsem bambus.ručník, klasický rozměr na utírání, že bych si z něho nechala ušít třeba vkládačky, nebo čtvercovky. Máte někdo zkušenost, co by bylo lepší? Co se spíš využije?

maly_prcek
14. apr 2011

@verczu Záleží co máš ve výbavičce... Využiješ určo oboje. Já bych ušila vkládačky, takové širší 12-13x60cm dvě vrstvy, aby to šlo do kalhotkovky i samotné pak na starší... anebo vv (34x40cm obdelník a uprostřed je 13 cm dvojitých/trojitých), to je taková vylepšená čč, univerzální velikost... 🙂

maly_prcek
14. apr 2011

@baarca Krásné... Hruška je k sežrání... 🙂 Proto šiju radši zavinovací střih, abych se vyhnula zipsu 😀 😀 😀 Já ty přechodové taky hodně využívala, i na zimu do autosedky apod., pak si udělala dovnitř merino vložku ze zatkávaného merino z sijem a byl z toho zimní...

baarca
14. apr 2011

@maly_prcek Já taky dlouho váhala, zda zavinku nebo fusak, ale když jsem si vzpomněla, jakou rychlostí rozkopával rychlozavinovačku Mates, tak jsem raději zvolila tu komplikovanější variantu.

velrybous
14. apr 2011

@sussanah no já mám právě od anavy s nepropustnou denní a noční a ty schnou dlouho..taky mě napadl flís, mám nějaký kvalitní z levných látek, tak bych to mohla zkusit..patentky koupím ty obyč. na kladívko. Aksamit se dá sehnat kde???
no to já jsem zase opak, nežehlím..plíny nežehlím ani věci pro Vojtíška..jenom když se mi někdy chce a to je tak jednou za měsíc, ani ne..🙂) není čas..🙂)
děkuju..

eyya
14. apr 2011

????dievcata kde by som zohnala strih na flisovy vak na nosic alebo babysatku, mam cas do oktobra ale rada by som si pre babatko usila aj takuto vecicku v predstihu...????

inak mam nove plienocky a pulky pre noveho drobca som na seba hrda ze som sa ku tomu dokopala ked sa mi bude dat hodim aj foto aby som sa pochvalila 😅

velrybous
14. apr 2011

@behulka no já se právě bojím toho,když tam bude víc vrstev, tak to bude špatně schnout..
no ta vložka je krásná, tu bych brala..🙂 a nejen to, krásný věcičky..

monr
15. apr 2011

dievčence, dlho som nechválila, tak sorry, za dlhý príspevok 😀

@katka82 boxerky vyzerajú fajnovo
@zojec modrotlač sa aj mne v poslednom čase páči. mám doma taký malinký kúsok, asi spácham nejakú sukničku pre malú a použijem ho aspoň na vrecká
@maryol nosič je perfektný
@quaxi montérky sú ako z obchodu, paráda
@marcelkad nohavice super
@katka82 tie tréningovky sú zaujímavé
@katka82 minky plienočka je fantastická
@sussanah super vecičky si pošila, gate, tréningovky, rukavice, čiapka
@katka82 ty si neskutočná, ďalšie plienočky aj tričko, paráda
@slunicko76 vlniačiky pekné, zaujímavá farba
@baarca fusak je fantastický

monr
15. apr 2011

a ešte mám jednu otázočku, len sa nesmejte, bo ja som totálny laik. V ottobre na strihoch, kde je písané, koľkokrát sa má daný strih vystrihnúť je písané dvomi spôsobmi. Napr. 1+1, alebo potom 2. A teraz som mimo. Keď je 1+1 tak mám podľa strihu vystihnúť zrkadlovo? A ten 2 tak isto obkresliť? Neviem, či som to napísala zrozumiteľné, ach jaj. A ešte, Kreslíte vždy na zadnú stranu látky?

terezita
15. apr 2011

@monr ted jsem nakukla do nejakych ottobre, co tu mam..
2 je ze to vystrihnes 2x a ty dva dily pak budou vedle sebe.. treba ja nevim, predni dil u bundy. vystrihnes 2x a budou spolu pak sousedit.. nebo nohavice kalhot. rukavy.. sije se ze stejne latky
a to 1+1 je, ze to vystrihnes teda taky 2x, ale jeden dil bude nahore a druhy dole.. napriklad u limce (horni x dolni cast) nebo jejich saty maji casto vrchni dil udelany dvouvrstvy, aby to zezdola neskrabalo.. kazdou z tech vrstev muzes usit z jine latky, bo je videt na 1. pohhled vrstva jen jedna
snad jsem to popsala aspon trochu srozumitelne 😅

monr
15. apr 2011

@terezita dík, ako tak som to pochopila. ale netraba ani raz zrkadlovo otočiť strih?

monr
15. apr 2011

tu sú fotky, len neviem, či to bude čitateľné.

tak vyzerá, že ten prvý obrázok je čitateľný, ale druhý nie, škoda.

terezita
15. apr 2011

@monr bych to pausalizovala tak, ze u symetrickych dilu nemusis, u nesymetrickych ano.. 😅 ale radsi se zeptej pak u konkretniho kusu, az budes sit.
a vzdycky kreslim strih na zadni stranu latky..

terezita
15. apr 2011

@monr nohavici vzdycyky zrcadlove strihat musis - to je ten prvni obrazek.
na tom druhem je to blbe videt, ale predpokladam, ze se to tyka tech dlouhych prouzku - ten smikni taky zrcadlove, bo neni symetricky.
ted studuju to ottobre, ani to tam vysvetlene nikde poradne nemaj 😅

crawler
15. apr 2011

ahoj holky🙂

tak se jdem pochlubit, jak nám sluší minky AIO, kterou šila @katka82 🙂 Je supééér! Až neudržím moč a stolici, tak chci taky takovou!!!

monr
15. apr 2011

@terezita Ďakujem, keď budem šiť konkrétne, tak budem písať, písať, písať 😀

terezita
15. apr 2011

@monr juju.. treba tu z holek nekdo napise jeste nejake logictejsi vysvetleni 😉
@crawler teda ta je uzasna!! no my vime, co tu mame v kate za poklad 😉 😀

katka82
15. apr 2011

Ježíš holky se tu normoš červenám 😅 😀 😀
@crawler díky moc za chválu a za fotečky 😵 😵 jsem ráda že jste spokojeni 🙂
@monr děkuji za pochvalu 🙂
@terezita 😀 😀 Teri jj poklad stačí jen vykopat 😀 😀

diocka
15. apr 2011

ahojte sikulky.
chcem sa spytat ci by ste mi nevedeli poradit ako by som si mohla vyrobit/upravit obycajne triko aby bolo a neho tricko na dojcenie - nechcem take vpredu rozopinacie alebo take prekladane krizom na prsiach ale nieco take co je take vyhrnovacie zospodu a vpredu to ma akoby 2 predne diely 😅
asi pisem ako tatar ale snad ma chapete. 😅
nieco taketo: http://www.premamu.sk/kratky-rukav/16-angela.html