icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
12. júl 2012

@ucitelka70 Dik ale neprosím si 🙂 mám synovca to stačí 😀

wewe22
12. júl 2012

@lucijan dakujem ja som asi jemne nevsimava nech som to studovala ako kolvek stale som nevidela rozdiel
@ivuska.h dik

zikie
12. júl 2012

@ucitelka70 tak 34_36 podle elasticity materiálu

caramilla
12. júl 2012

@alinn CHEMIK RADÍ:
Hliník na vaření ne,pokud je to kyselé, pak se uvolňuje do jídla a je to nebezpečné na nervovou soustavu. Nekyselé suroviny hliník nenaleptávají a tak se neuvolňuje. Kafe kyselé není, takže na kafe hliník klidně. Jsi ráda? 😀

caramilla
12. júl 2012

@jieff ta je krásná A ta tunika to je normálně desigual ja vystřiženej 😀 Krásná!

alinn
12. júl 2012

@caramilla juchuu.. 3:0 pro hliník 😀 tak to vypadá, že budu pít kafe jako italové 😀 😀 že děkuji 😉

petkasv
12. júl 2012

@jieff malá je nádherná 🙂

caramilla
12. júl 2012

@animal no, jenom bych řekla, že ho ta práce vůbec nebaví 😠 Alespoň tak vypadá a říká to. Myslím, že to dělá proto, že to je rodinná tradice a celkem dobré zaměstnání, kdy máš jistotu, že prostě budeš mít práci. Je šokovnej a profesionální přístup v ordinaci prý super. Ale takhle, když přijde na víno, tak prostě vidíš, že ho to nenaplňuje ☹ Ale jeho hystorky, jak očurat hygienu, u toho učurávám 😀 Já bych řekla, že to je takový speciální typ člověka, nikoho takovýho neznám. Dlouho jsem ho vůbec nějak nemohla zpracovat, pochopit a zaujmout k němu stanovisko, jestli mi je sympatickej nebo ne. No, možná vlastně nevím doteď 😀 Prostě je záhadnej 😀 😀 😀

@kalman tý jo, profi 😀 to začištění průkrčníku, smekám, uf! 😎

caramilla
12. júl 2012

@alinn 😀 Bych na to neměla nervy, hodinu před tím, než chci kafe si ho připravovat a čekat, jestli se pokus povede 😀 😀 😀 Já nedám dopustit na automatický kávovar, zmačkneš čudlík, namele, napaří, natočí, vyčistí a vyhodí 😀 Ale jsem si jistá, že s láskou vařený kafe na kamnech chutná úplně jinak, prostě s příběhem 😀 😀 😀 😀 Tak pak napiš, jak chutná. 😎

kalman
12. júl 2012

@caramilla Dík , snažila sem se 🙂

alinn
12. júl 2012

@caramilla Já jsem kafař začátečník 😀 a hned jak koupím a vyzkouším tak poreferuji 😎 no a mletí asi taky budu muset pořešit 😀
Nevíte tu někdo o nějakým dobrým ručním ne drahým mlýnku na kafe a aby to nenamlelo extra jemně? Do toho mokavaru je prý lepší hruběji namletá káva 🙂

caramilla
12. júl 2012

Jedny balonovky MaM
@terezita 😀

caramilla
12. júl 2012

@alinn si pak otevřeš italskou kavárnu 😀 Mě ta káva z tohohle kávovaru právě nechutná, moc mi připomíná německé překápko kombinované s českým turkem 😀

laeela
12. júl 2012

@alinn taky mám mokavar hliníkovej. Káva výborná. Máme i elektrický mlýnek, tak si meleme čerstvé.

lucijan
12. júl 2012

Co to světle šedý piké, fakt nikdo nechce pár metrů? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Co já si s tím sama počnu?? 😲

lucijan
12. júl 2012

@alinn od tý doby, co máme mokavar a ruční mlýnek (sice mě to občas prudí, ale většinou mele muž), ani nechodíme nikam na kafe, když máme doma nejlepčí 😀 A furt máme nějaký návštěvy, co se jen tak stavěj ... a to dobrý kafe by náhodou nebylo?? Kupujeme zrnkový v Balírny Praha Holešovice, jednak laciný a jednak super kvalita

alinn
12. júl 2012

@caramilla 😀 tý jo..turka jsem ještě nepila...to bych možná neměla při mých začátcích vynechat 😎
@laeela 4:0 pro hliník 😀 koukám hliník nemá konkurenci 😎

ucitelka70
12. júl 2012

@zikie ach, pozde... už som vystrihla z upletu jednolíc bambus biely z mtx - a veru na veľkosť 38 je malééééé, a prirovnala som to už k existujúcemu tričku, približne elastizujúcemu... aj rukáv úzky aj cez prsia..... teraz rozmýšlam, či dám na plecia kontrastnú látku zo 3-4 cm a taktiež aj na boky.... a takou aj urobiť lemovanie.... aby látky nevyšla nazmar...

kalman
12. júl 2012

@caramilla Ty tvoje balonovky jsou krásné 🙂 Kde ty na ti látky chodíš? 😀

alinn
12. júl 2012

@lucijan a jaký mlýnek máte? 🙂 jo a to piké bych si možná i kousek vzala..kde se ho mohu popřípadě ujmout? 😀

jojo mám ráda tuhle diskuzi 😀 😀 😀

zikie
12. júl 2012

@ucitelka70 jej to mě mrzí, ale s těma vsadkama by to mohlo být super

palosek
12. júl 2012

@caramilla tý jo, co to je za látka? Super sukně...právě jsem studovala tvůj fotonávod na balonovku 😀 Už mám látky roztahané po stole a vyzkouším to teda nejdřív na nejmladší...pak až na ty větší a možná dojde i na mum 😀 😀 😀

sinala
12. júl 2012

@caramilla ty děláš na těch sukních záševky? a pak ještě našiješ patent, kterým to stáhneš? Proto asi ta moje sukně, co si šiju nevypadá, jako ty tvoje 😀 😀 😀

daisyr
12. júl 2012

@alinn o tom kyselém a hliníku jsem také slyšela, že jinak to je ok 🙂

alinn
12. júl 2012

@daisyr 5:0 🙂

dankakk
12. júl 2012

@alinn my mame tento http://kavomlynceky.heureka.sk/bosch-mkm-6003/r... nikdy predtým som iny neskusala ale tento je super! ;)

dankakk
12. júl 2012

@alinn ozaj a asi si tiez kupime hlinikovy kavovar🙂 kupili sme si automat Siemens, stal nehoraznych 800€ a po dvoch týždňoch sa pokazil:( ešte že nám ho v poho zreklamovali. Tak sme sa sklamali v automate že prechádzanie na klasiku 😉

alinn
12. júl 2012

@dankakk tý jo vypadá dobře..ale když já bych asi potřebovala něco bezproudového

alinn
12. júl 2012

ha! tak si mlýnek asi budu vybírat tu http://www.lodos.info/mlynky_na_kavu 😎 konečně budu mít taky něco regionálního 😀

terezita
12. júl 2012

@caramilla hele takhle to vypada paradne!! ja z nich chci delat katata, na tech se ztrati veskera spina.. 😀