icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
12. júl 2012

@kalman ja som nepostrehla, budete mať tretie bábätko? blahoželám..... a viete už, čo to bude?

ngvadi
12. júl 2012

@caramilla, @palosek, co je DL? zase něco, co nevím? 😀

veronik77
12. júl 2012

@caramilla jó, genetika je mocná čarodějka 🙂 Tchýně mne varovala, že po kojení strašně odcházejí zuby a je fakt, že na manželovi je to kojení hrozně znát, na rozdíl ode mne - naštěstí mne nevrtali ani nepamatuju... Ale zase mi v 35 rostou moudráky 😀

veronik77
12. júl 2012

@palosek nestraš, já mám stopstav 😀 už 😀

ngvadi
12. júl 2012

jo už asi DL vim 😉

animal
12. júl 2012

@caramilla ty vole on se přestěhoval 🙂 tak proto se ani neozývá tak dlouho. No já s ním pracovala v Písku 😀 😀 😀 to víš, děti nechce dělat nikdo. Ale tak jsem si říkala, že on je otec 2 malých dětí a má to v živé paměti, jak pečovat o zuby u malých dětí a jak se snažit o spolupráci při čištění atp... a on se tomu vyhýbá jak čert kříži 🙂

stassy
12. júl 2012

@caramilla Budu na Tebe myslet, kdyby byly jeste nejake prebytky. ;)

animal
12. júl 2012

@katka82 no domů ti to asi nezaveze, on tam pojede na večer pro tchýni, která dělá do večera my ji potřebujeme na celodenní sobotní hlídání, tak si pro ni musíme dojet. U tchýně to nechat můžu a dát ti tam peníze nazpět za poštovné, aůe vyzvednutí v neděli večer nevím, tchýně se v neděli večer vrátí domů, tak nevím jestli ji to nebude vadit hnedka takto. Musela bych se ti zeptat.

palosek
12. júl 2012

@ngvadi 😀 😀 😀 taky důležitá zkratka, krycí název "Mráz" 😀 😀 😀

lucijan
12. júl 2012

@wewe22 je to přímo na stánkách, jak jsi dávala odkaz 😉

Rozdíly mezi modely Brother M 1034 D a M 3034 D:
- jiný design
- M 3034 D obsahuje ve standardní výbavě patku na slepý steh, k modelu M 1034 D je možno ji dokoupit
- M 3034 D obsahuje ve standardní výbavě přihrádku na odřezky
- funkčnost strojů je stejná

Nejsem teda přímo ivushka.h... ale mám 3034D, přihrádku na odřezky si fakt cením, nepadá mi bordel do klína jako u předchozího stroje. S patkou na slepý steh jsem to zkoušela, ale nešlo mi to vůbec, tuhle jsme to řešily s @michamicha, že na to nedokážem přijít, jak s ní šít tak, aby to k něčemu vypadalo 😠

ivuska.h
12. júl 2012

@caramilla No seégra to viděla trochu jinak, vždycky u něj nadávala jak špaček 😀

ivuska.h
12. júl 2012

@wewe22 Já mám 3034D a je výborný, jeden máme i na dílně, takže každodenní několikahodinový provoz a naprosto bez problémů.

veronik77
12. júl 2012

@ivuska.h a jak často mažete? díky 🙂

ivuska.h
12. júl 2012

@veronik77 Nikdy 😀 Což je asi špatně, olej ke stroji nebyl, tak nevím...

veronik77
12. júl 2012

@ivuska.h ok, tak uvidíme 🙂 za chvilku mne čeká garanční prohlídka 😀

alinn
12. júl 2012

@caramilla tak až budeš mít vyjádření svého muže ohledně hliníku napiš 😎 sama jsem zvědavá co nakonec koupím 😀

caramilla
12. júl 2012

@palosek mě by jen zajímalo, jestli pošta zdarma je za 2500 před slevou nebo po slevě:( Já totiž jak jsem teď objednala, tak nějak nevím, co tam mám naklikat, zatím jen 1500 Kč! 😝

caramilla
12. júl 2012

@ngvadi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak jako mě už nebaví vypisovat Mráze u mráze, to je hrozně písmen, já toho moc nenapíšu, víš, tak si každé písmenko šetřím 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@stassy prosím, fakt kousíček, kdyby byl, ta zelená ta je dokonalá! a i ta hnědá, tý jo, nejhezčí lemovky, co jsem kdy viděla!

caramilla
12. júl 2012

@animal Jo, stěhovali se teď v minulých týdnech/dnech. Je to fakt teda dorej gól, já v Písku nikoho neznám jen tebe a byla jsem tam jednou v životě a to u něj:D Tady si ho opravdu široko daleko chválí, je to prý hodně dobrý zubař, jeho maminka teda taky, k té chodí můj manžel, ale on je prý lepší než ona 😀 Ale já bych mu hubu neotevřela, já nevím, prostě bych se asi styděla nebo co. Ale chodí k němu všechny moje kamarádky, ty vzal v pohodě, i když pacienty nebere. Ale na tu Jasmínu fakt nechtěl. Já jsem se ho ptala o Vánocích, jak se má malému dítěti čistit zuby, když nechce, pláče a pere se, jestli má nějakou taktiku a jak moc se to má brát vážně a on se jen culil a říkal "né, né", jako že se prostě o dětech a zubech bavit nechce. asi nějaké trauma z domova 😀

caramilla
12. júl 2012

@ngvadi hele, tak konečně mám látku na ty svoje vysněný pláťáky, je to opravdu ta cona solids nebo jak se to píše, úplně super plátýnko!

animal
12. júl 2012

@caramilla tak on u nás v Písku prošel parodontologií, stomatochirurgií, implantologií - no co víc si přát 🙂 je zručný a učenlivý. Občas spíše stydlín 🙂

palosek
12. júl 2012

@caramilla 1500??? Jenom??? 😀 😀 😀

palosek
12. júl 2012

@caramilla ...jednou se mi stalo, že jsem objednala tak, aby mě to vyšlo bez poštovného. Ale oni už něco neměli skladem a myslím, že jsem tehdy poštovné stejně neplatila. Já objednala za hodně...jejich chyba, že neměli 😀 😀 😀

kalman
12. júl 2012

@ucitelka70 Nebudem mať tretie! odkial si vzala ? 😀 😀

ucitelka70
12. júl 2012

@kalman jaj, dobre, v profile máš, že čakáš dieťa v auguste, ale tam je rok 2011 a nie 2012 xixi, rok som si nevšimla 🙂

kalman
12. júl 2012

Luxusná súpravička 😀
Z piké sa šije super 🙂

ucitelka70
12. júl 2012

@zikie - supertričko je aká veľkosť?

jieff
12. júl 2012

úspěšně jsem přestála Mylly, odolám i slevám na DL, ale do hromadky na lemovací gumičky už jsem se navrtala...🙂
moc chválím všechny výtvory a musím taky vyvěsit tu naší malou, nějak mě ta naše holčička inspiruje, tak už jsem prostě musela zasednout ke stroji... v kuchyni jak na bojišti, ale aspoň máme nějaký šatičky 🙂
ty růžový jsou z MTX a dadky podle střihu co tu našla @leela a ty druhé (dárek pro kamarádku) jsou z Ikeacký látky podle http://www.sew-much-ado.com/2012/01/infant-peas...

kalman
12. júl 2012

@ucitelka70 profil opravený 😀

ucitelka70
12. júl 2012

@kalman tak ale ja by som ti priala aj tretie..... chlapčeka