Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
včera jsem šila pro vorvaně, greenpeace by měli radost 🙂. Mušlové tričko, kdo chce vidět mušle, ať nejezdí k moři, ale podívá se na výstřih. Není to na nošení samostatně, ale prádlové podvlíkací pod tuniky, atd.
Další je dnešní výtvor pro dítě, akorát jsem to přehnala se zvětšováním, tak je jí trošku široké. Ale jsem spokojená s rukávama, šila jsem je takto poprvé a ne naposled 🙂
@maly_prcek ; @jam3 IP 😉
@kajark loni jsem měla merino a letos zkusím clim. Praní je super, ale asi zase tak nehřeje...
@pajoslava myslíš velikostní štítky a prací štítky? Hromadka být může, když se nasbírají, klidně ji udělám. Jestli by bylo víc zájemců, tak zkusíme otevřít novou tabulku a uvidíme, co se nasbírá. Zipy moc nejdou, tak abych se nenudila 😎
@kamishek IP 😉
@caramilla to ti nezávidím, snad tě šaman napraví 🙂 A s tričkem, ty bys mohla nejlíp vědět, kde jsem viděla zelené tričko podšité zelenobarevným úpletem 😀 . Ty dlouhé rukávy vyplynuly z toho, že jsem se k němu dokopala až teď, když je zima na krku 🙂 http://ekozahrada.blog.cz/1205/vrstvene-tricko-...
@petkasv Vis, co je uplne nejlepsi pro zimni mimi? Merino bodycko, longiesky (ja mam oboje od Manymonths), satek na noseni deti s primesi vlny a pak spolecna vrstva - ja nosila svetr a bundu, do ktere jsem tusim az kolem tretiho mesice dala rozsirujici panel, do te doby se s mimcem vejdes v pohode. ;)
@stassy nazdar matko! pristi tyden,ju? tenhle je to divocina.. 😖
a pripomnela jsi mi, abych se vrhla do te haldy merina, co tu mam.. uz se tesim, jak me v zime zahreje na tele i dusi 😀 jen jeste na sebe pohrabat nejaky ten strih.. 😝
nebylo neco pouzitelneho v nejakem damskem ottobre, ktery tu ma nekdo k dispozici? @sufik1 ? neprolistovala bys prosim tvou sbirku? dekuji!
@palosek děkuju. Je to překvapivě jednoduché. Nejdřív jsem to olemovala pruhem stejné látky (je jemná, nevím, co by dělal finerib, ale třeba by to taky šlo) ten pak ještě "omušlovala". Návod na mušlování tady, zvolila jsem co nejpodobnější steh, přesně ten samý nemám. http://muggelchens-kuschelwear.blogspot.de/2012...
@jemi tak jsem tu kombinézu došila, zítra snad nafotím a pochlubím se, mam z ní radost, ale mohlo to být hezčí, nějak tam mam moc vidět takový stehový zmatkování u toho zakončování zipu (bohužel odstín barvy niti neni uplně stejný s barvou gumičky)
tak aspoň ukážu mojí první danai (teda Tondovo🙂 na první fotce se strašně nechtěl fotit, na druhý strašně chtěl 😉
@kuna to není žádnej šaman! 😠 😠 😠 Zrovna dneska se rozčiloval, že lidi nevědí, že fyzioterapie je oficiálně světovou lékařskou komorou uznaná jako lékařská věda, tedy ne alternativní směr léčitelů ejchuchu 😀
Já z něj mám fakt dobrej pocit, takhle bych si představovala, že se pracuje s mrzákama a ne to, co jsem viděla na rehab... děs a hrůza... to jsem myslela, že je jako vtip... on je fakt dobrej, dneska mi slíbi, že ten nerv prostě pustí, jinak ho můžu zastřelit. Tak jsem mu řekla, že když stojí takový prachy, tak jestli minepomůže, že ho to fakt potká 😀
Je to takovej hodnej zženštělej ťulpas, ale fakt umí šmátnout, kdybyste věděly, jak to bolelo 😀
A to jsem vám neříkala, on má 1,5 letou vnučku (je mu 41) a dneska mi řekl, že vymění terapii za věci ze sofru pro ní, v pátek jí přivede, že si jí mám oměřit 😀
A teda holí si nohy ... už aby skončila doba kraťasů ... 😝 😝 😝
@pajoslava jj, no to jsou ony, ty jsme dělaly hromadu na jaře. Mustry tam už mají, vše je tam už vyjednáno, takže by to nebylo tak náročné, ale bojím se, že jsme dost zásobené, já třeba štítky nepotřebuju. Ale udělat můžu, nebylo to tak děsný 😎
Mám pitomý dotaz...která strana té lamy od Animal z poslední hromadky je líc?
@caramilla se nečil, já to myslela v dobrým 😉 . V účinky fyzioterapie náhodou věřím, zrovna tuhlejsem obdivovala, jak spravne smerovane cviceni pomohlo manzelovi na bolest patere. Pred par tydnama se tu plazil v bolestech a tesil se, az bude po vikendu, ze bude zase moct jit na kapacky. A dneska je bez bolesti. V jeho pripade se sice asi operaci nevyhne, ale citi se milionkrat lip.
Teda zjistila jsem, že z toho stejného materiálu mám doma deku a tam jsem považovala za líc ten stojící uspořádaný vlas, ne ten polehlý ne tak pravidelný. Ale právě nevím, jestli to není opačně.
@jieff moc pěkná danaika 🙂
holky, mám dotaz na střihy danai a yorik (teď už teda trochu neaktuální, když je terezitina FM hromadka už uzavřená, ale třeba pro příště). Uvažovala jsem, že bych si jeden z těch střihů pořídila na mikiny pro sebe a manžela, do velikostí 170/176 se obvykle v pohodě vejdeme. Myslíte, že by to šlo?
Hrozně se mi tenhle styl líbí, ale přišlo mi takové zvláštní, že ty mikiny mají docela velkou ďouru kolem krku a že ten kapucový díl má okraje vlastně až skoro na ramenech... tak nevím, jestli jsem třeba jenom hrozný plašič, ale přišlo mi, že by mi hrozně táhlo na krk 🤐 Jaké s tím máte zkušenosti?

@kamishek já se taky přidávám, taky bych je brala 🙂