Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kamishek jestli chces neco prihodit, tak mi napis do mejlu.. jestli je danai do vel. 170/176 (ted netusim, nekoukala jsem), tak se do toho urco vejdete, bo tahle mikina je dooost velkoryse strizena.. 😉
a prijde mi (i jsem tady hazela fotky), ze tahne spis na tyl nez na krk.. zepredu je to dost vysoke, ten dil kapuce.. ale zezadu fouka..
@zdeann taky bych dala nahoru ten delsi chlup
@caramilla Ha ha, tvým rehabilitacím se dycky směju 🙂 ...aneb můj život s matkou-fyzioterapeutkou 🙂 Nemůžu s ní jít ani do města, abych si nevyslechla, jak která paní má zkrácené svaly, jak by si tohle triko s tak děsnýma zádama neoblekla... Ale jinak je to fajn, mít ji poblíž. Jak jsem měla celý život se svými zády tichou dohodu, tak co jsem těhotná a tahám se s dětma, tak o sobě skolióza dává docela vědět 😒
@caramilla já bych potřebovala velikostní štítky, od 104 výš 😅 nějak ty děti příbuzných a známých povyrostly 😝
@petkasv Já mám oě děti v září, takže zimu zažili oba jako malošci...
Na doma jsme měli body + polodupačky a hodně jsme dávali do zavinovaček, protože já na zavinování hodně dám - merinozavinka a pak jsem měla šité 2 rychlozavinovačky a jednu šitou klasického střihu.
Na ven do kočárku jsem dávali oblečení jak nadoma + tenší kombinézka + fusak. Kombinézky jsem měla takové ty tenké bavlněné (jen lehce vyteplené, hlavně podšité bavlnou) a šila jsem si i do autosedky beránek vevnitř+bavl. velur zvenku. Fusak jsem pak obměnila Emitex 3v1 za doma šitý "styl Lodger" s merino vložkou (flís+irma+bavlna a vkládací merino vložka z merino-rouna z šijem). Když jsem šli na dýl, dávala jsem merino podvlíkačky + merino triko... Botečky jsem neřešila, kombinézky mají ťapky dole a převleky na ručičky taky, takže ani rukavice jsem neřešila.
Do šátku atd. taky hodně frčely Babyidea longies a merino triko + mikinka a pod svoje oblečení. + ponožky pletené
A k dotkorkám a na návštěvy jsem měla upletené (od babičky) pro obě děti merino kamašky (Vlnap vlna Merino) s příšerkou na zadku... Super, oproti mini-džínám o dost lepší... Na nožky pletené ponožky nebo capáčky.
Tak pak napište, jaké štítky jste vybraly 😉 Malý náklad + aby to za něco stálo (odolné...) 😉
tak štítky by mě zajímaly taky, ale chtěla bych něco se svým nickem. Poradíte, kde si je nechat udělat?
@maly_prcek prosim, ten doma sity lodger, to si strih strihla od oka alebo si ho niekde vykukala na nete?
@michamicha no, když vás bude víc, tak otevřeme tabulku a uvidíme, to se dá udělat vždycky, ale minule nám množství naplnila terezita a já.... a my asi nechceme , musíte se snaži! 😀
@caramilla no já bych vzala od každého tak max. 100ks 😎 akorát je blbý, že tyhle větší velikosti nikdo předtím moc nechtěl 😒 tak si je asi budu muset vyrobit sama 😅
@caramilla to mas pravdu, ja jeste zasobu mam, bo ty stitky pravidelne zapominam vsivat.. 😀 😀 😀
@michamicha minule byly i velikosti 110/116..
jinak jdem dnes na kontrolu k dr.tak doufám že už nám řekne že aspon dva léky můžem vysadit je to děs dostávat do tak malého dítěte 4 druhy léků ikdyž 1 jsou antibiotika druhé probiotika,jedny kapky na kašel a druhé na rozšiřování dýchacích sest 😒 a dostat to do něj je fakt síla 😠 jediné co mu chutná jsou ty antibiotika 😀 ikdyž je to smutné ☹
@zdeann já myslím, že je to jedno, která strana je která 😉
@kamischek já zatím šila jen dětské, ale myslím, že zrovna ta danai není to pravé ořechové, že by fakt asi foukalo na krk. Možná bych to použila jako výchozí střih, ale upravila. Někdo tu psal, že i ty dětské střihy bývají užší, takže na šířku by možná byla akorát (je to dost široký střih, pro dítě jsem kousek zúžila). U krku bych to udělala vyšší (ten mikinový díl, takže šev by byl výš) a třeba kousek na rozepínání...
na štítkama jsem taky uvažovala, ale nevím, jaké bych si dala logo...s kunou si nejsem zcela jistá 😀 😀 😀 . @caramilla můžu taky info do IP?
@terezita @michamicha vy jste si objednávaly od stejného dodavatele ty barevné, co má terezita? Ty se mi moc líbí, mohla bych poprosit o info, pokud to není tajné? Nebo si to pletu a máte každá něco jiného? Klidně do IP.
@michamicha teď si brala jedná maminka vel. štítky z Polimexu, jen jsou to větší velikosti
... jen vás tady opět dočítám a obdivuji vaše výtvory a to jsem si slibovala jak sem budu chodit často. Nějak nestíhám ☹ Dala bych sem nějaké fotky výtvorů, ale netuším jak.
Trochu jsem to pročetla s anonymem, ale nějak se moc neorientuji.
Pokud by byla hromada na štítky určitě bych se ráda připojila.

@kamishek třeba jestli fakt ten zadní kryt trochu pruží a vrže, jako že se promačkává, psali to v jedné recenzi 😖 a jestli je menu přehledný třeba ve srovnání s nokií (jestli jsi někdy měla nokii), té přehlednosti menu se docela bojím, na to si špatně zvykám 😅