Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv na doma měla Anička bodíčka s dlouhým rukávem (s krátkým + přes triko s dlouhým), punčošky a tepláčky nebo sametový dupačky, v bavlněných musela mít ještě ponožky, jinak měla studený nohy. Ze začátku jsem dávala do zavinovačky. Na ven jsem přidávala tepláčky, svetřík a kombinézu + do fusaku. Oblíkali jsme docela dost, jinak měla studený ručičky a nožičky. Ale třeba Matouš měl body a punčošky a v tom šel do kombinézy a do fusaku a ještě byl celej propocenej. Záleží i na mrněti 😉
@petkasv náš měl studený nohy a ruce furt. NA doma určo dlouhý rukáv a teplé ponožky a ještě občas i pletené bačkůrky. Ty jsem dávala i na ven. Pak teda do toho pletenýho fusaku místo kombošky, bylo to o moc pohodlnější. Měl i rukávy, tak měl hezky zachumlaný ruce a už nepotřeboval moc rukavice. A hlavně si je stejně hned oslintal, tak byly na nic.
@crawler
Že já ti dlužím prachy, co? Jsem úplně ztracená, jdu najít tabulku a pokusím se to hned napravit.
Z povzdálí sleduju kauzu anonym a nestačím se divit, evidentně jsem byla ještě víc naivní, než jsem si myslela na začátku. Přijde mi to naprosto absurdní, ale evidentně se takové věci dějí.
Díky @caramilla a ostatním se mi, když nic jiného, aspoň otevřou oči a rozšíří obzory. I když musím napsat, že v mé bezpečné nevědomosti bylo dobře. No nic, učíme se v každém věku.
OT, prosím, kde jste si nechávaly dělat vlastní textilní štítky? Chtěla bych si udělat radost, ale dost tápu, co do provedení i ceny. Díky.
@sufik1
ad ten ortoped, k dr. Meluzínovi na Olšanskou 7 jsem chodila s oběma klukama na kyčle,sympatický a hodně pečlivý doktor, pamatuju si, že měl radost z látkovek.
A ještě tu někdo psal o botičkách-Damíkovi jsme koupili první kotníčkové capáčky až teď, když už se rozchodil a leze naprosto minimálně. Má je na ven, doma a v herně mu dávám nolenky, co měl už v létě na táboře na lezení v trávě. Dělala jsem to tak i u Matíka a zatím má nohu ok, tak snad je to dobrá cesta, ty názory odborníků jsou často dost protichůdné.
@jam3 Jéé, VLASTNÍ TEXTILNÍ ŠTÍTKY - přidávám se k dotazu... Ráda bych si udělal na narozeniny radost a taky si nějaké naježila... Kdybyste někdo třeba chtěl IPnout i nějaký kontakt, jaký druh, na co si dát bacha... Díík. 😉
@ucitelka70 moc pěkné a co máš použité na rukávech, to je pruhovaný patent nebo fin?
@sinala límeček mtx
@maly_prcek @jam3 já bych taky brala a brala bych i ty česká ruční výroba @caramilla nemáte je už spotřebované, že by se objednaly znovu? 😀 😀 😀 😀
viem, že teraz je to neaktuálne, ale kto potrebuje, založte si karnevalové masky
http://www.makeit-loveit.com/2009/10/virtual-co...
@ucitelka70 no to bohuzial nemam :( mam len singer k dispozicii .. :(
ved ked nebude pasovat, da sa vratit , do 7 dni bez udania dovodu 😉
co odporucate na spodare (podvlikacky) climayarn? alebo radsej ciste merino? asi nejaky interlock? diky
@caramilla díky moc za uvedení do obrazu---jsem z toho krapet v šoku...je to smutný, ale bohužel né každý má nějaký charakter a proto se dá říct, že se to dalo vcelku čekat 🤐 snad se vody uklidní v zájmu nás všech 🤐
jinak myslíte, že to byl onen šotek řádící skoro ve všech hromadkových tabulkách už nějaký ten pátek? palošek měla problémy u mtx a mě u lemovacích gum smazal někdo několik sloupců, což taky nepokládám za náhodu 😝
@terezita haha, to je legrace. Muj bracha je tou knizkou taky nadseny a uz asi mesic beha bosy. Myslela jsem, ze musi mit uplne znicena chodidla, ale ukazoval mi je a byly netknuty. Jen si stezoval, ze se to moc neda provozovat, kdyz je mokro nebo vlhko, protoze to se prave nalepi kaminky na nohy a to pak boli. Uz me do toho taky nutil, ale neni cas. 😉 a ani odvaha. 😀 Jinak ja beham rada, ale bosa si to neumim predstavit.
@sinala @maly_prcek @jam3 taky bych byla pro štítky 🙂 sice toho zatím moc nenašiju, ale moc se mi líbí
@alinn Nene, necetla, ale bylo mi to durazne doporuceno. 🙂 Momentalne nejsem schopna cist nic, kombinace nemocneho ditete s rostoucimi zuby a s nemocnou moji osobou je vrazedna. Zuby uz se tahnou nejak dlouho, tak doufam, ze jsou to doopravdy zuby a ze jednou vyrostou a neni to nejaka totalni zmena povahy ze sladkeho usmevaveho ditete, ktere prospi celou noc a vecer sam usina v uknouraneho a ubreceneho vzteklouna, ktere se desetkrat za noc probouzi. 😒
přidávám se k @jam3 a @maly_prcek k dotazu na text. štítky... sice šiju hrozně pomalu a jenom pro sebe a nejbližší, ale i tak by se mi hrozně líbilo mít vlastní štítky... že bych si řekla třeba k vánocům nebo narozkám nebo tak, pokud by to bylo za snesitelnou cenu
zatím jsem našla jenom na etsy, ale radši bych české 😔
@michamicha přesně tenhle mobil teď používám, co bys o něm chtěla vědět? 😎

@petkasv prcek narozen v rijnu, na ven mela domaci bavlneny overal (takze na nozickach jednu vrstvu bavlny), chlupatou teplou kombinezu (mela jsem hodne teplou) a fusak emitex. Studena nebyla nikdy.