icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
29. okt 2012

cepice, tentokrat nelindexova 😉

palosek
29. okt 2012

@kuna ...moc se mi líbí ty spletené copánky 😀

palosek
29. okt 2012

@vevercam trika opět skvělá 😀 i modelka 😀 Taky mám našito 😉 , tentokráte se spávnými díly. 😅 😅 😅 I pro holky. Tyhle střihy se Ott. fakt povedly. Včera jsem došila malé kalhoty z bavlněného sametu...fotky nestíhám, malá nespolupracuje. 😀 😀 😀

ucitelka70
29. okt 2012

@kuna @vevercam dobre píšeš, na peknej postave všetko krásne ukáže..... dokonalé krivky.... a tričká sú ako uliate, krásne vypracované...... z toho fin. pásikavého ja mám sveter.... len ešte nemám vymyslené zapínanie, na zips to nebolo dobré, lebo hrozne sa vlní

katka82
29. okt 2012

@vevercam náááádhera 😲 a strašně ti slušííííííííííííííííííííííí 😉

macin73
29. okt 2012

@palosek Které Ott? Dětské nebo dámské?

palosek
29. okt 2012

@macin73 dámské. Z jednoho dětského už mám vytáhnutý střih pro prostřední dceru...tak snad jí taky sedne.

macin73
29. okt 2012

@palosek Hm, tak dámské nemám... ale aspoň mrknu na web 😎

vevercam
29. okt 2012

moc moc děkuji všem za pochvaly, se tu červenám 😵
@laeela @lenasss docela jste na to káply 🙂, toto je takový můj malý (nebo velký? 🙂 ) projekt posledních několika měsíců, myslím to, že se učím myslet taky sama na sebe 🙂 (nejen v šití)
a s tím šitím pro manžela - rozhodně všem doporučuji 🙂, u nás pár triček, které přibyly do manželova šatníku, jednoznačně změnilo manželův názor na kupu látek, která mi tu roste 🙂 , nebo alespoň už tento svůj názor neříká nahlas 🙂

snowwitch
29. okt 2012

Holky, prosím, jakou jehlou šít softshell? Jeansová 90ka je asi moc tlustá, že?

terezita
29. okt 2012

@snowwitch jeansovou ne.. vem na to normalni jehlu 90 nebo 100..

snowwitch
29. okt 2012

@terezita Proč ne jeansovou? Car na blogu píše, že ji na soft používá...universal tu mám jen 70 a 80 ☹

terezita
29. okt 2012

@snowwitch ahaa.. mne zas bylo porazeno ze obyc.

jemi
29. okt 2012

@vevercam trička úžasné, tohle jsem chtěla taky šít, ale bálá jsem se toho úzkého lemování a toho řasení na prsou, tak jsem začala tím jednodušším (jak je patchwork) Můžeš poradit fígl, jak to máš tak pěkné (jak ten uzky lem. proužek, tak ten proužek pod kterým máš řasení).

Jinak odkdy mám OL začínám myslet se šitím hodně na sebe, až mi je teď líto, že mám na seznamu Lamu a flees, kde ten OL nepotřebuji..

kuna
29. okt 2012

@snowwitch @terezita já mám na soft jeansovou nejradši, prošije vše,co jsem zatím potřebovala a dělá jeden steh jako druhý. Asi to chce vyzkoušet 🙂

vevercam
29. okt 2012

@snowwitch já myslím, že můžeš klidně použít tu 80 universal, mně fungovala dobře a taky mně přijde, že ta jeansová už je zbytečně moc tlustá
ale když já šila soft, tak zásadní pro úspěch byly kvalitní nitě, stále mi neprovazoval steh, zkoušela jsem různé jehly, už jsem chtěla i stroj nést do opravy (po 0,5 roce užívání), ale nakonec stačilo ¨jen¨použít jiné nitě a problém byl vyřešen (mám vyzkoušené nitě ASPO)

crawler
29. okt 2012

Tak moje další holčičí počiny 😀 o víkendu jsem ušila 3PULky a 1kapsovku, tím vás nebudu prudit, ale něco z mé hlavy a s látkou z kolekce Lark - to musím 🙂

bodýnko - tyrkys.finerib, gelovkou páv (nevěděla jsem, jak mu nakreslit nohy, tak žádný nemá 😀 ) a 3/4 kalhoty - v pase nabírané a řasené na bocích - asi to není moc vidět, ale vypadá to dobře 😵 a ta látka je prostě nádherná 😵 joa ještě sukýnka ze zbytku piké a opět Lark - jen u ní teda dám ten patent do pasu místo té gumy, protože to je velikost 56, takže pro miminko to bude 100% lepší...

monr
29. okt 2012

@crawler ten páv je skvelý nápad 😉

vevercam
29. okt 2012

@jemi však ta trička mám hlavně díky tobě a tvému Ottobre 🙂
lemování výstřihu - stříhám proužek 3/4 délky obvodu výstřihu (šířku třeba 4cm) a na OL přišiji lícem k lícu, poté proužek otočím do rubu a zvrchu prošívám v kraji stretchovým stehem délky 4mm, přebývající zbytek šíre proužku zastřihnu tak na 3mm
řasení - na růžovém tričku jsem zlícu našívala proužek lastinu (tuším, že to bylo 8cm lastinu na 15cm délky řasené látky) tříkrokým cik cakem a potom jsem navrch našívala proužek látky, tady se mi osvědcilo proužek složit a nejdříve dospod na složený proužek nažehlit vlisofix a poté proužek s vlisofixem nažehlit na tričko (navrch lastinu), pak prošít
ale na tom proužkovaném tričku už jsem lastin našila rovnou dorubu a šmitec 🙂

jemi
29. okt 2012

@vevercam takže pružek na rubu není začištěý? jen prošitý a ustřihnutý?

vevercam
29. okt 2012

@jemi ano, jen ustřihnutý

janasrub
29. okt 2012

@vevercam a jak to prošíváš tím strečovým stehem... to je který steh? Ten rovný, jak to šije krátké stehy tam a zpátky a blbě se to párá? 🙂

janasrub
29. okt 2012

@crawler ten páv je perfektní, to v nějaké jiné variantě asi pajcnu ;)

janasrub
29. okt 2012

Jak velký přídavek na švy si děláte pro šití na OL?

vevercam
29. okt 2012

@janasrub jj přesně ten 🙂

janasrub
29. okt 2012

@vevercam díky, myslela jsem si to 😉

crawler
29. okt 2012

@janasrub díky za pochvalu -kreslení a malování byla první kreativní činnost, která mě chytla už dááávno🙂 jinak já dávám na OL přídavek 0,5cm

kryska5
29. okt 2012

@vevercam ja sa picnem, tie triká sú fakt dokonalé ... samozrejme aj postava 😀
@snowwitch ja som na soft ani nemenila ihlu, takže som šila stretchovkou, ak nie veľa vrstiev tak to prešije krásne aj tak 😉
@crawler nádherné 😵

a môj dnešný ne-šicí počin, keby ste niekedy potrebovali kratší zips, tak ten vodeodolný sa mi zo zúfalstva podarilo bez problémov skrátiť 😀 😀 😀 môžem došiť sotku a nezháňať sa po zipse 😎

snowwitch
29. okt 2012

@kryska5 čím jsi ten zip zakončila?

kryska5
29. okt 2012

@snowwitch tým čo tam bolo na konci na zipse, tam je taký pliešok okolo toho a ten som roztvorila a vybrala a potom šupla tam kam som potrebovala 🙂