Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla tu teplotu - nemyslela jsem konkrétní stupně, ale to min. med. a max. - to je regulace teploty, ne? že suší na nízkou až vysokou teplotu - nikde jsem se nedočetla stupně, jen že to max. je 60°C...jestli teda nejsem blboun, že bych něco blbě pochopila, což je taky možný, ale snad nemystifikuju 😅
@crawler aha, tak to jsem teda si blbě pochopila já 😀 Já myslela, že to je výsledek suchosti prádla, že kdo chce třeba vlhčí k žehlení, tak si tam dá to min. Já dávám max, abych to měla 100% suché. Já jsem nějak nepochopila, že je to teplota. V návodu se píše "míra suchosti", tak jsem myslela, že to je o tom, jestli prádlo je úplně suché nebo maličko třeba vlhké, což se lépe žehlí... ale moc logiku to právě nedává, když tam máš programy suché do skříně a "k žehlené", což teda po vyndání mám vždycky totálně mokrý... 😖
@caramilla jo já budu šíta taky ještě jednu sadu a k téhle mám připravené kalhoty.Z loňska nám jsou bundy malé 🙂 Ale zase jsem ráda že můžu šít 🙂 Navíc tahle kombinace 😒 vznikla jen z toho co jsem měla doma a nelíbilo se mi to -dosud- cihlový soft 😀
@lillyzelvicka Ta soft souprava je úžasná. Jak na prodlužovací nohavice, jestli to není tajný? Pořád nevím, jakou velikost ušít, aby to nebylo jen na chvilku a tohle by bylo řešení... Díky.
@lillyzelvicka nám je naše bunda furt velká:D Ale šila jsem ji až po novém roce, tedy v půli sezony a byla hodně dlouhá. Musím si mínku v tom pak nafotit cca po roce, to bude sranda 😀
@zikie je to parádní.
Já mám taky radost, že jsem nezkur...a DH tričko, páč na něj padlo tolik materiálu, že by mě asi šlehlo. 😀 Celou dobu jsem si nadávala, do čeho jsem se to pustila, pak s malou dušičkou šla za DH, jestli ještě nespí, naštěstí nespí, tak nahrubo odzkoušeno a dobrý. Tož zítra dozačistit a prošít OL švy. Ale malinko se mi to vlní, šito na OL, někdo tu psal, že se to vypráním srovná? Mám doufat? 😀
holky dotaz...nemáte některá TYRKYS TEPLKÁKOVINU?já jsem brala půl metr od Def a plně jsem se zamilovala klukum strasně sluší...tak mě napadlo jestli by se nechtěl někdo zbavit metříku či víc?🙂
@lillyzelvicka bunda náááádhernááááá 😵 😵 tu látku farma miluju 😵 mam tu usysleno asi metr a půl co jsem sehnala ještě letos jako poslední kousek u Meluzínky 🙂 jinak už jsem ji už nikde neviděla 😒 povídala mi jedna prodavačka že je to z roku 2009 takže už se asi těžko někde sežene 😝
jinak všechny výtvory krásný a báječný 😵 já o víkendu toho moc nenabouchala 😒 včera jsem byla nucen vytáhnou ze skřníně a oprášit menstruační kalíšek 😝 no a po 2 letech jsem úplně zapoměla jak může být při mrše jednomu zle 😝 😝
aHOJKY , Tak u nás dnes napadol parádny sneh, všetko biele...... a furt sneží, čo tu na juhu Slovenska veľmi nezvykne.... zvlášť takto skoro.... a práve v Lidli je akcia na sánky - skladacie, máte s tými sankami už skúsenosti? oplatí sa kúpiť?
nevím, jestli vás už neunavuji dámskými tričky, ale už to budou nejspíš poslední a pak začnu myslet taky na ostatní členy naší rodinky 🙂
růžové je z jednolícu wendy a střih opět poslední dámské Ottobre, fialovo-pruhované z fineribu, tam jsem upravovala střih na obyč. raglánové tričko, jen je poněkud širší výstřih, a tak mohl výborně posloužit nápad z blogu Moniky Brýdové jak zkrotit vykukující ramínka podprsenky 🙂
@vevercam ty jo ty trička jsou krááásnýýý 😵 taky bych si něco spíchla chtělo by to dlouhý rukáv jsem si frajerka na sebe konečně něco ušila jenže to je triko na ramena takže teĎ na zimu nic moc 😀 máš to ale fakt užasný sluší ti to..no je otázka jestli mě by taky tak slušelo to triko 😕 😅 neb takovou postavu hezky štíhlou jako máš ty nemám

@jemi já potřebuju modelku, co vypadá vyzrále a mateřsky, to ségra není. Takže mateřské věci fotím já a já nejsem jako modelka nic moc 😝
@mooncaa jsou dobré, že jsou tenké a zahřejou a neprofouknou, neprotečou a nelepí se na ně sníh. Ale musíš pod ně něco dát a nebo podšít. Samy o sobě jsou spíš na tohle počasí, Jasmí i dneska pod nima měla tenké rukavičky...