icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
28. okt 2012

@jemi já potřebuju modelku, co vypadá vyzrále a mateřsky, to ségra není. Takže mateřské věci fotím já a já nejsem jako modelka nic moc 😝
@mooncaa jsou dobré, že jsou tenké a zahřejou a neprofouknou, neprotečou a nelepí se na ně sníh. Ale musíš pod ně něco dát a nebo podšít. Samy o sobě jsou spíš na tohle počasí, Jasmí i dneska pod nima měla tenké rukavičky...

mooncaa
28. okt 2012

@caramilla Dík, tak mě šití asi nemine.

laeela
28. okt 2012

@caramilla ok. pokusím se. 😉

veronik77
28. okt 2012

@kuna mám sportovní i ježky a ten sportovní je pružnější, do tloušťky mi to v ruce přijde tak na stejno. Ze sportovního má A. tričko z loňska, letos se chystám i na ježky 🙂

crawler
28. okt 2012

@caramilla tu teplotu - nemyslela jsem konkrétní stupně, ale to min. med. a max. - to je regulace teploty, ne? že suší na nízkou až vysokou teplotu - nikde jsem se nedočetla stupně, jen že to max. je 60°C...jestli teda nejsem blboun, že bych něco blbě pochopila, což je taky možný, ale snad nemystifikuju 😅

caramilla
28. okt 2012

@crawler aha, tak to jsem teda si blbě pochopila já 😀 Já myslela, že to je výsledek suchosti prádla, že kdo chce třeba vlhčí k žehlení, tak si tam dá to min. Já dávám max, abych to měla 100% suché. Já jsem nějak nepochopila, že je to teplota. V návodu se píše "míra suchosti", tak jsem myslela, že to je o tom, jestli prádlo je úplně suché nebo maličko třeba vlhké, což se lépe žehlí... ale moc logiku to právě nedává, když tam máš programy suché do skříně a "k žehlené", což teda po vyndání mám vždycky totálně mokrý... 😖

lillyzelvicka
28. okt 2012

@caramilla jo já budu šíta taky ještě jednu sadu a k téhle mám připravené kalhoty.Z loňska nám jsou bundy malé 🙂 Ale zase jsem ráda že můžu šít 🙂 Navíc tahle kombinace 😒 vznikla jen z toho co jsem měla doma a nelíbilo se mi to -dosud- cihlový soft 😀

macin73
28. okt 2012

@lillyzelvicka Ta soft souprava je úžasná. Jak na prodlužovací nohavice, jestli to není tajný? Pořád nevím, jakou velikost ušít, aby to nebylo jen na chvilku a tohle by bylo řešení... Díky.

caramilla
28. okt 2012

@lillyzelvicka nám je naše bunda furt velká:D Ale šila jsem ji až po novém roce, tedy v půli sezony a byla hodně dlouhá. Musím si mínku v tom pak nafotit cca po roce, to bude sranda 😀

zikie
28. okt 2012

Je mi trapný to sem po dnešních výtvorech dávat, ale když já mám takovou radost, že jsem na osuškožupánek ze šedivého froté vymyslela zvířátko,kterému nemusím šít obr uší ani chobot,že mi to nedá se nepochlubit. 😀 😀 😀

laeela
28. okt 2012

@zikie je to parádní.

Já mám taky radost, že jsem nezkur...a DH tričko, páč na něj padlo tolik materiálu, že by mě asi šlehlo. 😀 Celou dobu jsem si nadávala, do čeho jsem se to pustila, pak s malou dušičkou šla za DH, jestli ještě nespí, naštěstí nespí, tak nahrubo odzkoušeno a dobrý. Tož zítra dozačistit a prošít OL švy. Ale malinko se mi to vlní, šito na OL, někdo tu psal, že se to vypráním srovná? Mám doufat? 😀

caramilla
28. okt 2012

@zikie to je krásný, to je tvoje vlastní invence? Absolutně dokonalý nápad s odepínací čepičkou, fakt super! 😎

kuna
29. okt 2012

@veronik77 díky, tak jestli se mi podaří udat ty velké, tak ušiju bude jedno z těch dvou 🙂

piecee
29. okt 2012

holky dotaz...nemáte některá TYRKYS TEPLKÁKOVINU?já jsem brala půl metr od Def a plně jsem se zamilovala klukum strasně sluší...tak mě napadlo jestli by se nechtěl někdo zbavit metříku či víc?🙂

kuna
29. okt 2012

@veronik77 jeste me napadlo, sly by tyto dve merina zkombinovat, nebo nsou na omak kvuli tomu elastanu dost rozdilne a delalo by to neplechu?

zikie
29. okt 2012

@caramilla Moje invence to není- je to víceméně pajc IKEA osušek. 😒

veronik77
29. okt 2012

@kuna já doufám, že to neplechu dělat nebude, taky to chci nakombinovat 🙂 mám limeta ježečky na tělo a legínky, rukávy a lemy chci udělat ze sport. merina. dala bych ti to ošahat, ale teď se do Prahy nedostanu... ☹

katka82
29. okt 2012

@lillyzelvicka bunda náááádhernááááá 😵 😵 tu látku farma miluju 😵 mam tu usysleno asi metr a půl co jsem sehnala ještě letos jako poslední kousek u Meluzínky 🙂 jinak už jsem ji už nikde neviděla 😒 povídala mi jedna prodavačka že je to z roku 2009 takže už se asi těžko někde sežene 😝
jinak všechny výtvory krásný a báječný 😵 já o víkendu toho moc nenabouchala 😒 včera jsem byla nucen vytáhnou ze skřníně a oprášit menstruační kalíšek 😝 no a po 2 letech jsem úplně zapoměla jak může být při mrše jednomu zle 😝 😝

barcav
29. okt 2012

@bordino tý brďo, bomba 😵 😵 😵 😵

ucitelka70
29. okt 2012

aHOJKY , Tak u nás dnes napadol parádny sneh, všetko biele...... a furt sneží, čo tu na juhu Slovenska veľmi nezvykne.... zvlášť takto skoro.... a práve v Lidli je akcia na sánky - skladacie, máte s tými sankami už skúsenosti? oplatí sa kúpiť?

kuna
29. okt 2012

@veronik77 diky diky, jen ted koukam, ze na SD maji ty jezky jen fialove, ja jsem chtela ty cervene...tak bud z mmb, nebo to holt bude nudne jednobarevne 😀

veronik77
29. okt 2012

@kuna A. tričko ze sport. merina dlouho nudně jednobarevné nevydrželo 😀

vevercam
29. okt 2012

nevím, jestli vás už neunavuji dámskými tričky, ale už to budou nejspíš poslední a pak začnu myslet taky na ostatní členy naší rodinky 🙂
růžové je z jednolícu wendy a střih opět poslední dámské Ottobre, fialovo-pruhované z fineribu, tam jsem upravovala střih na obyč. raglánové tričko, jen je poněkud širší výstřih, a tak mohl výborně posloužit nápad z blogu Moniky Brýdové jak zkrotit vykukující ramínka podprsenky 🙂

laeela
29. okt 2012

@vevercam trička úžasný, jen inspiruj, já jsem si pro sebe ještě neušila zhola nic. Zatím obšívám jen členy rodiny a už by byl čas i myslet na sebe. 😀

ivca79
29. okt 2012

@vevercam luxusní trička, hlavně to proužkaté je boží 😉

lenasss
29. okt 2012

@laeela já si toto taky říkám jen já zatím obšívám jen děti a kašlu na manžela ale už snad bude mít novou mikinu 🙂 jen by se mi muselo chtít a musela by ze mě spadnout ta horečka co jsem zas do rána dostala 😅

macin73
29. okt 2012

@vevercam Teda to jsou super trika!

petkasv
29. okt 2012

@vevercam úžasný trička 🙂

kuna
29. okt 2012

@vevercam trička jsou nádherné, úplně profi, a k tomu máš ještě super postavu 😉

piecee
29. okt 2012

@vevercam ty jo ty trička jsou krááásnýýý 😵 taky bych si něco spíchla chtělo by to dlouhý rukáv jsem si frajerka na sebe konečně něco ušila jenže to je triko na ramena takže teĎ na zimu nic moc 😀 máš to ale fakt užasný sluší ti to..no je otázka jestli mě by taky tak slušelo to triko 😕 😅 neb takovou postavu hezky štíhlou jako máš ty nemám