icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

beky52
23. nov 2012

@ucitelka70 to je mi ľuto..prajem skoré zotavenie 😉

ucitelka70
23. nov 2012

@beky52 díky, už sa vopred obávam, zajtra akú svalovku budem mať.... hegla som ako kus neviemčoho....

kuna
24. nov 2012

děkuju všem za rady, už je to trošku lepší. Přetopeno v noci nemáme, na spaní to nesnáším. Dneska už byla noc trošku lepší, sice jsme byly od 3 do 4 vzhůru, ale nakonec zabrala sama ve své posteli (a já pak konečně taky 😀 ).

@ucitelka70 au au, to tě moc lituju, tak at se dáš brzo do pořádku!

@caramilla uplácíš nemocnou modelku lentilkama? 😀 😀 Chudák Jasmínka, snad to bude brzo lepší!

Hromadně chválím všechny výtvory, jen nemám sílu pročítat to zpátky, kukla jsem akorát na obrázky.

Včera jsem měla zajímavou zkušenost. Taťka chtěl zkrátit lyžařské kalhoty, tak jsem koupila ladící nit a doma zjistila, že jsem se přehmátla a omylem vzala bavlněnou. Myslela jsem, že na ten kousek to bude ok, ale byla to fakt hrůza, blbě to uvazovalo, utahovalo...štelovala jsem nastavení stroje, měnila patky, a nic. Nakonec jsem našla zbytek podobné polyesterové doma a šilo se krásně. To bych nikdy nevěřila, jaký rozdíl udělá jiná nit.

evcounek
24. nov 2012

@komisakpd super čepička odkuk jsi vzala střih? Docela by se mi taky šiknul. mám v plánu to prubnout z fleecu.

Holky šila jste některá klasické dupačky? chtěla bych si jich pár ušít na budoucí mrně co je ještě na houbách, ale je v plánu snažení od 3. 12. 😀

mamata
24. nov 2012

pěkné poledne, švadlenky, mám na vás dotaz, mám nový overlock B 1034 a od začátku mě zlobí chapač spodní nitě, ušila jsem sotva pár metrů v kuse, vyměnila jsem několik nití, napětí vyzkoušela mezi 3-5 a pořád stejné, děje se to někde mezi dirkou chapače a páčkou pro navlékání spodního chapače (na páčce jsou vyznačeny dvě šipky proti sobě),
jestli se to některé z vás stávalo také, prosím předem za vyřešení záhady;

ucitelka70
24. nov 2012

@beky52 a čo máte dievčatá - super inšpirácie http://kunterbunteskleeblatt.blogspot.sk/

ucitelka70
24. nov 2012
animal
24. nov 2012

@caramilla nové hadry : od čeho máš sušku??? 😀 😀 😀

mooncaa
24. nov 2012

@mamata A co je za problém trhá se niť, nebo je špatně dotaženo? Máš tu páčku spodního chapače zasunutou. Ona má jakoby 3 polohy, úplně vlevo, uprostřed a vpravo (kdy se tam dává ta niť), na co je ta poloha uprostřed teda nechápu tak jestli se Ti to nezarazilo uprostřed a nepotřebuje to zasunout ještě víc doleva. Víc neporadím navlékala jsem ejn jednou, když se přetrhla niť, jinak pořád navazuji.

@jemi Outlast včera dorazil a jsem z těch triček naprosto unešená. Doufám, že příště bude víc různých proužků. Mám pro Eli jen jedno, ale dalčí triko + body mám jako dárek. Příště určitě zase něco vezmu. Škoda, že nedělají i v mojí velikosti, já chci taky outlastí triko. Díky, díky, díky.

ucitelka70
24. nov 2012
jemi
24. nov 2012

@mooncaa když budeš chtít zase objednat můžeme se domluvit, není to problém, jakmile je nákup nad 3000, je poštovné zdarma, jinak 120Kč, i proto dělám hromádky, protože s poštovným 120, se už vzít jen jedno bodýčko+tričko nevyplatí, ale jinak my jsme na outlast vysazený, teď jsem taky hodně nakoupila a jsem nadšená.

piecee
24. nov 2012

holkyyy byla by tu dobrá duše co by mi půjčila za úpletu prosím prosím střih AMELIE tuniky? 😅

ucitelka70
24. nov 2012
lucijan
24. nov 2012

prosím, já bych taky potřebovala půjčit tu AMELII a ještě taky sukni VALESKA k tomu...

mamata
24. nov 2012

@mooncaa ahoj, dělám vše podle návodu i návodu dle DVD a ta nit se po provedení dvou stehů trhne a vzápětí šije dál ale již není v dírce a steh taky není po dvou tčech centimetrech, zapojila jsem doma chlapy, tak uvidím co vymyslí

sufik1
24. nov 2012

holky OT řešíme dětskou rostoucí židli. Jaké máte zkušenosti? Stokke/Jitro/sedees???? jak vydrží a jakou mají nosnost? A mají i nástavbu pro mimča (sedící) a nebo se musí dokupovat?

jemi
24. nov 2012

@sufik1 máme stokke s baby setem a super. Nosnost přes 100kg, v pohodě udrží manžela. Mě se líbí, že je dřevěná, hodí se nám do obýváku, je oproti tem plastovým židličkám malá.... a ten set se musí dokupovat, stál asi 1000Kč navíc a pak asi 700Kč jsme kupovali ještě pásy, ale ty asi nejsou potřeba. Kupovali jsme když byla akce v babyparku 25%sleva

mamata
24. nov 2012

Tak po výměně nitě to vypadá již nadějně. A to jsem používala aspo niť a trhala se.

ruskea
24. nov 2012

@veronik77 Moc děkuju. Už se chystám odklepnou objednávku 🙂

anastazieb
24. nov 2012

@sufik1 my máme Jitro a miluju jí, taky se námhodí do obýváku 😀 Kupovala jsem pultík s područkama (asi 550 tuším), po necelém roce jsem pultík odmontovala a područky nechala. Používáme jí od roka. Ale dají se snad koupit i samotné područky jen s tyčkou, nebo potom takové látkové kalhotky.

lucijan
24. nov 2012

@sufik1 v přímým porovnání - dvě židle vedle sebe - je Stokke robustnější, širší, stabilnější, těžší, má vyšší nosnost a lepší lak - u sousedů maji jitro a je poškrábaná po stejně dlouhým používání, naše stokke nic. Stokke má lepší babyset pro mrňata. A na naší se i mě líp sedí 🙂

ucitelka70
24. nov 2012

Sk žienky, máte niektorá strih na vestu eddie FM?

komisakpd
24. nov 2012
bordino
24. nov 2012

@lucijan já bych AMELII také tuze ráda, prosím prosím! A něco podobného v dospělém nevedou? A ještě dotaz, kam jít na dobrou džínovinu?

komisakpd
24. nov 2012

baby kde zozeniem..tie protismykove gumicky..by som potrebovala na tieto papuce...v stoklase?

mamata
24. nov 2012

@mooncaa akorát jsem došila dvoje tepláčky a už bez problémů, asi se podívám na zásoby nití z dávných dob

mooncaa
24. nov 2012

@jemi Až zase budeš dělat objednávku, tak dej vědět. Já zase nemohu objednávat/nakupovat pořád, ne, že bych nechtěla, ale finance mě limitují.

@mamata No, ty nitě taky bývají problém, ale je divné, že Aspo se trhají. Já vím, že tam nemohu dát nitě od nás z galanterky, kupuji Hardy kóny v hromadách od Sinaly. Ještě, to máš asi malé špulky, holky říkaly, že se musí dát všechny stejným směrem, aby se niť odvíjela na všech špulkách stejně.

komisakpd
24. nov 2012

@evcounek uz ani neviem ktora baba mi ho dala..hmm...miektora ..pripomente mi baby

jemi
24. nov 2012

@komisakpd gumičky? alebo niejaku hmotu, že si sama udelas protiskluz na ponožkach? tu hmotu maji ve vtc, jednou ji holky u mě objednávali, ale já zkušenost nemám

macin73
24. nov 2012

@sufik1 Taky máme nakonec Stokke s tím baby setem a nemůžu si to vynachválit. Na druhou cácorku ji snad taky prosadím 😕 - resp. to už asi bude stačit jen samotná, baby set jen pro tu mladší... aspoň si teda myslím 😎