icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
23. nov 2012

úraz mám..... práve som došla z chirurgie, podvrtnutý pravý členok, bolesť až po prsty..... takže šitie cez víkend nehrozí.
Ráno mi vypaľovali dusíkom na ľavom chodidle kurie oko, a doobedu sa mi podvrtla pravá noha tak, že som v kuchyni salto skoro urobila, ale letela som celou kuchyňou pre istotu

palosek
23. nov 2012

@caramilla ...týjo, nový oufit.... 😀 😀 😀 Normálně mě s tím háčkováním provokuješ..... 😀 😀 😀 Ted šiju dáreček pro sestřenčinu princeznu...... tak snad se pak do toho konečně pustím....řekla jsem, že v zimě...tak mám ještě čas.... 😅 😅 😅

laeela
23. nov 2012

@briuska na kruhové jehlici se žádná krajová oka nedělají, krajová oka slouží k tomu, že se dobře spolu sešívá, když máš víc dílů a šev je pak plochý.
Takto se plete furt dokola, akorát si označ začátek značítkem nebo jinobarevnou vlnkou. Ať to nemusíš hledat.

laeela
23. nov 2012

@ucitelka70 Tak klid, led a nechat se chvíli opečovávat. 😉

ucitelka70
23. nov 2012

@laeela presne tak, ležím v spálni, práve som dojedla páročky s horčicou, vypila horúci čajík, zobrala tabletku proti bolesti, noha vyvýšená a notbuk v lone....

laeela
23. nov 2012

@palosek já spíš očumovala Jasmí nové botky, se přiznám. 😀

mahafi
23. nov 2012

@ucitelka70 tak ať se to dá brzo do kupy.. já si kontík podvrtla v květnu.. zrovna, když malá začala hodně lézt a já za ní lítala o berlích.. 😀

laeela
23. nov 2012

@ucitelka70 😎 tak to je paráda.

jieff
23. nov 2012

@zabza40 do šířky🙂 (rukávy jsou až až a dýlka taky😉

ucitelka70
23. nov 2012

no baby, ja sa nudím, na poschodie do kuchyne nevyleziem.... asi si idem založiť blog ☹

caramilla
23. nov 2012

@jieff tričko čuper 😎

caramilla
23. nov 2012

@palosek no, to je outfit, kdyby náhodou přijela @terezita na kafe, aby nám to tu nepoblila 😀
@ucitelka70 hm, zara pěkný...
Btw. co mi přišly nové šaty od Desigu tak smrděly tak, že se mi otočil skoro kýbl, ale vyper to, když v tom chceš rovnou vyrazit, že 😀 😀 😀

caramilla
23. nov 2012

@ucitelka70 tý jo, to si zaplatil někdo, kdo nemá rád značkové hadry, jsou tam ty značky úplně všechna překvapil mě i Marks & Spencer ☹ ☹ ☹ no, tak jdu přihodit do objednávky z Německa ještě další metříky, budeme muset holt víc šít 😀
btw.... třeba by ty značkové hardy mohly teď zlevnit, ne? 😀 😀 😀 😀

zojec
23. nov 2012

@caramilla no dik za tie kvtety.. :D to mam za to, ze som vcera revala, co? :D tu clovek naozaj neusetri ani nahodu 😅 🤐 😠 :D :D :D

komisakpd
23. nov 2012

moj prvy capačkový pokus :D pouzila som Mrazov flis, dvojita spodna aj vrchna vrstva..

caramilla
23. nov 2012

@zojec jj, myslela jsem na tebe 😀 😀 😀

jemi
23. nov 2012

@crawler
Pak dej vedět jakou si vybrala 🙂 nemám čas vybírat, ale chci si koupit k vánocum podložku a kolečko (teda tchýně chce koupit a já mám vybrat-za což jsem ráda, jen se v tom neorientuji)

sinala
23. nov 2012

@komisakpd no super 😉

komisakpd
23. nov 2012

@sinala dakujem za koment

briuska
23. nov 2012

@jieff děkuji, zkusím tedy plést a uvidím co z toho vyleze 🙂

briuska
23. nov 2012

@laeela ahááá, díky moc za radu, to jsem zvědavá, co upletu 😕 😅

maryol
23. nov 2012

@caramilla nesledujem veľmi diskusiu, ale proti kašľu je dobrý aj domáci liek: cibuľa s medom

papajka7
23. nov 2012

@komisakpd capacky vydarene,tak teraz uz mozes strihnut do koze 😉 😀

papajka7
23. nov 2012

baby na co by sa dala pouzit tato latka,to je ako PUL? http://www.domlatok.sk/pletenina-s-laminatovou-...

komisakpd
23. nov 2012

@papajka7 hej..aj som sla..ale ihlu mam len 80 strech..tak neviem ci nepolamem..ci ok?

zojec
23. nov 2012

@papajka7 pap to bude pul na plienky 🙂 alebo z toho mozes este urobit podbradnik, alebo bundu do dazda :D 🙂 ale to bude asi trosku drahy spas 😉

papajka7
23. nov 2012

@komisakpd to ti nebude viazat dobre stehy,treba proste 100 ihlu 😉

papajka7
23. nov 2012

@zojec aha tak to mi netreba 😀

komisakpd
23. nov 2012

@papajka7 sak toto..preto spm pri pc...ze nemam 100 ihlu...takze musim v pond kupit...

ale asi pojdem skusit lamovy šal 😉